info
fb
About Me
Home
Kalau anda baik hati klik la iklan ni


Tutorial : LetakFacebook Like Button Untuk Blog

Hola semua....
Hye..ape khabar..
^_^

Sarah ngah bosan la ..huhu..so sarah nak wat tutorial
tapi tutorial berkenaan Facebook je la...hehe...tutorial nak letak "Facebook Like Button kat blog korang" 
ala macam kat blog sarah nie..yang kat sidebar...

So sarah nak share tutorial nye kat new blogger....

Ikut step bawah nie...:

1 .Dashboard > Layout > Add A Gadget
Click HTML/Javascript. pas tu korang copy kod kat bawah nie and pastekan kat dalam HTML/Javascript tadi...
(CTRL+C serentak untuk copy)
<iframe scrolling="no" frameborder="0" allowtransparency="true" style="border: medium none; overflow:hidden;width:220px;height:40px;"src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http://budakmanja94.blogspot.com&layout=standard&show_faces=false&width=280&action=like&font=arial&colorscheme=light&height=40"></iframe>
Yang "http://budakmanja94.blogspot.com" korang tukar la dengan URL blog korang..yang "light" tu ikut la kesesuaian skin blog korang...lau gelap ubah dark (sarah rasa Light lagi ok kot)

"width:220px;height:40px " Korang ubah ikut kesesuaian blog korang..(sarah rasa camnie dah sesuai dah)

Tulisan "arial" nie korang boleh ubah ke
*Verdana
*lucida grande
*segoe ui
*tahoma
*trebuchet ms

Tu je la...selamat mencuba...mudah bukan...if ada masalah tanya je k.. :)

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Azam Tahun Baru...

Memandangkan hari nie hari last 2011..huhu..sedih lak...(touching je lebih haha)..semua owang dah update dah sal Azam taun baru nie an...Azam sarah tok taun depan(macam la lama sangat esok je kan) 
nie la azam taun baru sarah lebih dispesifikkan lagi kepada Wishlist...
Azam sarah yang sebenarnye nak jadi lebih baik daripada yang sekarang...jadi anak yang solehah dan berguna...nak happykan  family....semua la...yang penting sarah nakkan perubahan yang baik dalam diri sarah...Bagaimana dengan anda??? apakah azam anda?? share la dengan sarah lau sudi.. :) ..kita sama2 berubah k.. n_n


➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Contest Blog Ku Kemas

Hola semua...hai...apa khabar hari nie...sihat tak?? hope sihat-sihat selalu la kan...hari nie last sabtu dalam tahun 2011 nie kan..selamat tinggal 2011...dan selamat datang 2012... n_n
(ok dah la kita terus ke point entry kali nie)

CONTEST BLOG KU KEMAS
(sarah di tag oleh Franz )
terima kasih ye Franz coz tag sarah..
Nak join tak...lau nak join macam biasa la..click banner kat bawah nie tok ke entry contest tu


(click banner tok join)
Nak tag sape ea...sarah nak tag semua follower and reader blog sarah nie la..coz lau sarah tagkan kat seseorang tu bukan semua nak join so sarah tag semua friend..baru adil...contest nie terbuka untuk semuakan,.. ^_^

P/S: Blog sarah kemas ke..??? hehe... bersepah la..nanti sarah kemaskan ea.. lalala~..

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

RAFHANAH'S YEAR END GIVEAWAY!

Hai readerz....
Disebabkan hari nie 30/12/2011 penghujung tahun 2011...sarah nak join la GIVEAWAY nie...penyertaan last minit..agak2 diterima x..?? sarah cuba je la ek... ok...tarikh penyertaan nie sepanjang bulan DISEMBER kan...and esok dah hari last 2011.....(jom tengok GA kat bawah nie)

(click banner tok join)
SYARAT2 PENYERTAAN...
  1. Tuliskan satu entry bertajuk "RAFHANAH'S YEAR END GIVEAWAY!"
  2. Copy banner di atas & 'paste'kan ke dalam entry tersebut.
  3. Link kan entry tersebut di ruangan komen di bawah.

HADIAH :-
hadiah berbentuk sehelai shawl & sebentuk/satu set brooch buat setiap pemenang!
(**Hadiah mungkin akan berubah tanpa sebarang notis bergantung kepada jumlah penyertaan & budi bicara penganjur serta pihak penaja.Harap maklum.)

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Tutorial : Cara Buat Facebook Timeline..

and salam sejahtera semua.
Bercakap dengan FACEBOOK TIMELINE nie..mesti ramai yang dah tau kan...now sarah nak kongsikan cara untuk buat Facebook Timeline nie pada FB  korang...meyh ikut step by step tuto sarah..:

Step 1: korang kena masuk sini... CLICK HERE nanti korang akan dibawa ke page yang bawah nie..sebelum tu pastikan yang korang dah sign in account FB korang tu...

lepas tu korang click "GET TIMELINE" macam yang sarah tunjukkan tu...

Step 2: dah click korang akan di dapat macam kat bawah nie...
Lepas tu korang kena "Take a tour" lau x nak pown korang leh terus publish pown x pe....click je "publish now" 

Step 3: Untuk letak cover lak korang kena click dekat "Add a Cover" macam yang sarah bulatkan kat gambar kat bawah nie...

Yang atas nie korang leh pilih sama ada nak pilih gambar dari album facebook korang atau pun daripada file computer korang....(lau nak pic sndiri click "upload Photo" je)

Lepas dah pilih gamba tu akan jadi macam nie...lepas tu korang click la save..dan boleh la publish sekarang...semoga berjaya....

P/S: korang nak tau tak kebaikan dan keburukan guna TIMELINE nie....meyh sarah bagitau..

KEBAIKANNYA:
*Kalian boleh memaparkan "cover" atau banner(macam header kat blog tu) yang terletak pada bahagian atas profile korang tu..Saiz cover yang sesuai ( 852px,351px). Kalau nak tau macam mana nanti cuba la...
KEBURUKANNYA:
*Status yang lama-lama akan dipaparkan..ni boleh menyebabkan pergaduhan atau pun salah sangka terhadap rakan-rakan yang melihat profile anda tu..
*Korang kena setting semula privacy FB korang (privacy yang terdahulu seperti telah diabaikan) 

P/S: sarah tak berapa minat ngan facebook TIMELINE nie...tapi ada yang cakap tak lama lagi semua FB akan ditukar secara automatik dalam TIMELINE...uhh..tak best la kan...(agak pening kot guna TIMELINE nie) 

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Happy Birthday to dear nephew

Happy besday apiz...wish u happy always bersama yang tersayang...belajar rajin2 tau....jangan asyik nak main je...hehe...ok la..May allah Bless u always...
Happy besday again...
(haha..nie la besday boy kita hari nie...)

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Contest Header PalingAwesome by Iffah & Yana

Nampak kan tajuk entry di atas...?? hah! betul ini contest...semalam sarah kena tag dengan cik Mun untuk join contest nie...disebabkan hari nie sarah x tau nak update apa...so sarah melapangkan diri untuk join contest nie k..Contest ape nie..?? meyh tengok bawah....jeng2....(sambil pukul drum)


(click banner tomey2 nie tok join ea)
atau
(Click sini)


Korang click je banner tu nanti korang akan tau syarat2 and hadiahnya k..good luck.. n_n
Sarah tag semua reader2 and follower sarah yang baca entry nie...(mesti ramai an..mana la tau diowg minat gak)
Tarikh : 28/12/2011 - 21/1/2012  

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Review Tentang Dhia..

And salam sejahtera tok yang bukan islam..
Now i want to review the story" Tentang Dhia" (speaking BI sikit la..hehe) ok..ok..kita mulakan sekarang..apa yang sarah pikir tentang cerita tentang dhia nie memang sweet giler2 lakan..sebab apa...?? sebabnya cerita nie dah buat sarah menangis..huh!!.. seriously memang sarah menangis...terharu, sedih, gembira..semua la...yang buat sarah terharu + happy...ending dia la...pada yang tengok tu mesti dah tau kan...yang tak tengok tu rugi la sebab cite nie memang best la...ini la yang dinamakan sehidup semati..huh..sweet giler.... Dhia meninggal coz kanser dia...zikir meninggal coz angin ahmar...(sehidup sematikan) melly lak hidup bahagia ngan azmi and dia dapat hak jagaan ke atas anak dia...rafi lak pi luar negara sebab nak lupakan segala kenangan @ peristiwa....

Kesimpulannya...: 
*Janganlah kita percaya akan perbuatan syirik seperti bomoh(mcm mak zikir tu nak bomoh2 family dhia and zikir biar x suka ngan dhia) ..
*Sebagai orang yang lebih tua jangan la mengajar anak2 perkara2 yang x elok( kemana tumpahnya kuah kalau x ke nasi)
*Tabah dan sabar mengharungi dugaan
*Tidak menjadi orang yang lemah...(kita ada hak kita sendiri)

P/S: ok tu je kot..hehe..nak download la cite nie...nak tengok lagi..


➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Love U Forever

First time I recognize
I can feel that you are very special to me
why I think so??
ermmm ...
He knows I do not even know
probably because you treat me very well
I love the time you try to persuade
so sweet
we did not know each other,
but I can feel that you are very good
you always make me happy
I'm sure you will not be disappointed
we already promised we would take care of each other
remember the love ..
I will faithfully waits
I will not ever cheat you

Now ...
I'm really need you
I'm really missing you
do you even miss me ..??
ermm
every day I pray that god always protect you
I always hope that you will definitely see me soon
but is it possible that it will be a visionary
if it was just a fantasy
I hope that the fantasy will come true
is the most beautiful live with me

I LOVE U
LOVE..LOVE
LOVE YOU FOREVER
P/S: hehe..hai...ok x de pape yang sarah nak cakap...haha..ngah bosan..reka la ayat....ntah pape je kan...korang paham x..?? paham2 je la ea...hehe...sarah men buat je...(ermmm..ada gak ea org yang nak copy ayat sarah yg ntah pape nie...biar la...x de private pown kan..if nak copy amik la..i don't care..) selamat membaca..

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Happy birthday ,mak

happy birthday to you,
happy birthday to you.
happy birthday happy birthday
happy birthday to mom,

selamat hari lahir
selamat hari lahir,

Panjang umurnya..
panjang umurnya..
panjang umurnya serta mulia.
serta mulia..serta muliiaaaaa.

saeng-il chughahabnida ,
saeng-il chugha .
saeng-il chughahabnida saeng-il chughahabnida
saeng-il chughahabnida ,

Anata ni shiawasena tanjōbi, 
Anata ni shiawasena tanjōbi. 
Happībāsudēhappībāsudē Anata ni shiawasena tanjōbi,

.
P/S: selamat hari lahir yang ke 64tahun mak...Vis you may allah's mercy and protected ..
and also may be good health and healthy.
➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Contest Blog Paling Cun

hai semua...nampak kan tajuk entry nie... "contest blog paling cun" ok...sarah join... :) ..sarah tau blog sarah nie x la berapa nak cun macam blog2 lain..sarah just cuba nasib je kot2 termenang ke..ehh..termenang?? cam pelik je..hehe..pape je la...kamu2 semua nak join x..?? lau nak  join...click banner kat bawak nie..
l
V

Click la lau nak join..
atau pun terus ke sini..

Sarah tag:

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Next craft...

hai..hai..semua....sarah ada wat craft terbaru..sarah buat phone case and keychain for hpone...
nie sarah tunjuk hasil karya sarah...(karya la sangat..hehe)
(bahagian depan...)

(belakang..)

keychain yang x berapa nak jadi mulutnye..tapi telah di adjust and begini la hasilnye..hehe...


P/S: sekian itu saje la yang sarah buat..huhu... x de idea lain dah nak buat..ngah mencari idea...huhu...wah...nanti mesti rindu dengan blog nie...esok tak dapat nak update..huhu..esok kena pi umah mak long kat kempas..warrgghh..haha..tak pe la hari ahad dah balik...hehe..satu hari je tak berupdate...ok papai...


➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Waktu yang dinanti2 bgi bdk PMR

Kepada adik-adik yang dah amik result PMR and dah berjaya mendapat keputusan yang cemerlang..tahniah k..bagi yang tak seberapa tu jangan sedih usaha lagi untuk SPM nanti...korang masih ada masa untuk perbaiki...Doakan akak tok SPM nanti ea..hehe..
urmm..tengok adik2 yang amik result PMR hari nie teringat pula masa sarah amik result PMR 2009 dulu..berdebar-debar nak tunggu result tu sampai kat skola...rasa nak menangis pown ada...hope result SPM akan datang lebih baik dari result PMR 2009..seram nak tunggu result SPM...

UPSR 2006(done)
PMR 2009(done)
SPM 2011(coming soon)hope lebih cemerlang..amin..

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Mega Giveaway By Cik Bunny

Hello readerz...ade ke..tengok tajuk kat atas tu dah taukan..ok..now sarah nak join GA lagi...kali nie sarah nak join Mega Giveaway By Cik Bunny korang..korang...nak join gak ke..meyh sini...click banner kat bawah nie lau nak join..

See...!! (click je banner nie k)
GA nie disponsor oleh:
sarah tag semua follower2 sarah yang berminat...x moo pilih2...sesiapa saje yg terikat ngan GA nie jgn segan2 tok join k..
Tarikh Tutup: 31 Januari 2012
(tarikh tutupnye lama lagi kan...so sempat lagi tok korang join.)

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Aku Ingin Bersama Mereka

Aku Ingin Bersama Mereka...meyh baca cerita pendek nie..

Malam itu hujan rahmat membasahi bumi Tuhan. Tiada riak untuk berhenti. Sang kodok dan katak bertasbih kuat.Memuji Tuhan yang Maha Pemurah. Usaha dan doa mereka Allah kabulkan. Aku pula keletihan. Program petang bersama penduduk taman diikuti program malam bersama jemaah surau membuatku agak letih.Walau letih namun kepuasan bersarang di sudut hati.

Seusai mandi dan menukarkan pakaianku yang basah dek meredah hujan, aku berbaring diatas tilam housemateku diruang tamu. Jam menunjuk angka 11.43. Fikirku hanya untuk berehat sekejap sementara menunggu mesin basuh siap beroperasi. Tidak sampai 5 minit, duniaku makin kelam dan akhirnya aku terlelap.

Tiba-tiba aku terdengar perbualan manusia. Perbualan yang tidak jelas. Dalam kelam aku berusaha membuka mata. Sukar. Namun aku gagahi jua.

Terkejut!

Aku terkejut bilamana mata dibuka.Aku bukan dirumahku. Tetai sebaliknya disekelilingku hanyalah ruang yang gelap gelita. Cuma di hujung kiriku terdapat satu sumber cahaya. Kekuningan.

Dan suara yang kudengar tadi ku yakin juga berpunca dari arah sana. Aku cuba bangun namun tidak berdaya.
Ku cuba dan terus mencuba. Entah mengapa aku menjadi lemah tika itu,. Seolah aku lumpuh seluruh badan. Air mata laju mengalir tana dipinta.

Apakah ajalku semakin hampir? Atau aku sudah sijemutnya?? Soalan demi soalan menujah benakku fikiranku.Usaha untuk bangkit berdiri aku teruskan. Dalam keperitan. Dalam kepayahan. Namu semuanya gagal.

Sumber cahaya yang tadinya jauh dariku tiba-tiba menghampiriku. Seolah-olah matahari terbit dari ufuk bumi. Kegelapan yang menyelimuti aku akhirnya menghilangkan diri ditelan cahaya. Sedikit demi sedikit. Kini aku diselubungi cahaya kuning. Ku amati sekitarku. Kosong. Seperti padang pasir yang tandus. Cuma bezanya suasananya teramat nyaman. Alangkah indahnya andai aku di berada lama disini.

Anakku.
Ya abah.

Ah, itu suara yang kudengar tadi. Bisikku. Aku fikir mereka adalah ayah dan anak. Pasti! Aku mencari sumber suaru itu. Ku pandang kiri,kosong. Kanan jua kosong. Aku menjadi hampa. Tidak ku temui empunya suara itu.

Di saat aku hampir berputus asa, mata hitamku menangkap satu objek yang kejauhan disebelah kananku.Jauh.Kelihatan seorang lelaki tua berjanggut lebat duduk diatas seketul batu.Belakangnya sebatang pohon kurma. Buahnya lebat. Si anak pula kelihatan sebaya denganku. Duduk ditei lelaki tua tadi.

Aku mencuba lagi untuk bangun dan niatku untuk menghampiri mereka. Gagal jawapanku temui. Kini aku pasrah.Biarlah aku disini. Yang penting aku dapat menangkap jelas segala isi perbualan mereka. Satu keajaiban fikirku. Walaupun mereka jauh,namun suara mereka dapatku tangkap kemas tanpa melepas sepatah kata.

"Wahai anakku,tahukah engkau,Tuhanmu dan Tuhanku memiliki hamba-hamba yang menyukainya dan Dia juga menyukai mereka. Mereka mencintainya dan dia juga mencintai mereka.Mereka merinduinya dan Dia juga merindui mereka. Mereka mengingati dan memandangnya lantas Dia juga mengingati dan memandang kepada mereka. Jika engkau mengikuti jalan mereka pasti Allah juga menyukaimu sebalinya jika engkau menjauhi mereka,Allah pasti membencimu."Si ayah menuturkan kata-katanya sambil membelai belakang anaknya.

"Benarkah wahai abahku? Siapa mereka itu? Aku langsung tidak mengetahui."Balas si anak sambil menatap wajah ayahnya.Senyum terukir. Sungguh berminat dengan pertanyaan ayahnya.

Benar.
Tahukah engkau siapa mereka??

Aku tidak mengetahui.Khabarkan padaku siapa mereka wahai abahku.

Ketahuilah,mereka itulah hambanya yang menjaga malam dan siang seperti pengembala menjaga kambingnya. Mereka merindukan terbenamnya matahari bagai burung merindukan sarangnya.Tatkala malam berlabuh,manusia lain enak melayani mimpi indah tetapi mereka menunggu saat ini mereka berjumpa dengan kekasihnya.Mereka bermunajat indah dan penuh dengan nikmat kepada kekasih mereka.Terkadang menangis kerana terlalu rindukan kekasihnya.Mereka terkadang rukuk terkadang pula mereka sujud.

Ketahuilah wahai anakku,itulah tanda hamba yang Allah begitu kasih pada mereka.

"Apakah aku termasuk golongan mereka??"Soal si anak.

Si ayah tersenyum.

"Andai engkau mengikuti jalan mereka pasti engkau jua golongan mereka."Aku begitu asyik mendengar perbualan mereka tanpa kusedari air mataku mengalir lagi.

Persoalan si anak tadi kini menjadi persoalan diriku. Apakah aku termasuk golongan mereka?? Hinanya aku.Aku merasa diriku jauh tertinggal kebelakang.Tanpa jejak mereka.Aku lalai selama ini.

"Anakku."Si ayah bersuara lagi

Mahukah engkau menjadi pejuang islam seperti khalid al walid? Si tangkas dan handal mengawal suasana perang? Atau seperti Abu ayyub Al Ansari? Seluruh hidupnya untuk islam.Sehingga hari tuanya dan akhirnya mati dalam perjuangan menuju medan perang.

Abah,itulah cita-citaku sehingga kini.

Wajah si ayah tenang.Senyuman tidak lekang dibibir.

Abah bangga pada engkau.Jiwamu seperti jiwa ibumu.
Tapi harus engkau ingat,perjalanan mereka tidak semudah yang disangkakan. Sejuta halangan bersarang didepan.
Pesanku hanya satu, rapatkanlah dirimu dengan Tuhanmu.Pasti segala kekuasaan milikmu.!

Semudah itu abah??

Ya semudah itu.Tapi jangan sangka ia mudah.Tempuhilah jalan itu dengan sabar wahai anak. Sebelum kau merasai manisnya iman kau akan merasa sengsara dan pedih perjalanan ini. Berjalanlah dengan sabar. Sabar akan menjadi kekuatan buatmu. Tika sengsara. Tika perit. Dan tika kau memerlukan kekuatan.

Begitu tersusun taujihad si ayah. Buat si anak.Lembut tuturnya namun menusuk kedalam jantung hati. Ku pasang telinga agar dapat ku lanjutkan mencuri perbualan mereka.

Tiba-tiba.....

WORGHHHH!!!!..

Aku tersentak.

Salakkan anjing mengejutkan aku.Rakan-rakanku kua turut terganggu.Kami bingkas bangun dan menyelak langsir yang menutupi tingkap. 3 ekor anjing bertengkar di luar sana. Anjing liar , yang berekor hitam itu aku kenal. Hampir-hampir aku melanggarnya ketika aku pulang dari menghantar sahabatku ke stesen bas. Dan tika itu ia sedang mengejar seekor anjing yang lain.

5 minit kemudian seorang lelaki tua turun membawa sebatang kayu menghalau anjing tadi.Ketiga-tiga ekor anjing itu bertempiaran lari menyelamatkan diri dari kayu si lelaki tua. Jam di tanganku sudah melewati 4 agi. Aku masih lagi teringat perbualan si ayah dan anak. Suara mereka masih menari di hujung telingaku. Kakiku melangkaj perlahan ke bilik air. Ku lihat semua pakaianku sudah berasa dalam bakulku. Tentu housemateku yang mengalihkannya,fikirku.

Aku lantas berwuduk. Sejuknya aliran air ku rasa. Walau hujan yang lebat menggila semalam sudah mencapai titisan noktah namun sejuk pagi mencengkam tulang putihku. Ku tidak hirau semua itu. Aku tekad. Aku ingin benar menempuh jalan yang dicita-citakan si anak tadi.

Moga aku termasuk golongan mereka.Itu doaku...
P/S SUMBER .... moga kita semua tergolong dalam golongan itu k..amin...terima kasih kerana sudi membaca.. :)

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Shoutmix bertukar ke Cbox..

Aduhai..macam mana leh expired secepat nie..huh!!..expired ke..haha..ntah..url dye bermasalah kot..biar la..nak expired ke..leh guna ke...yang penting sarah dah buat Cbox awal2..lau x ..x tau la camne an..hehe..bak kata pepatah" sediakan payung sebelum hujan" kan dah ujan nasib bek ada payung..hehe..ok..selamat...dah siap dah edit blog bagai...korang pum leh tengok hasilnye kan..hari nie 2 blog sarah edit...blog sarah sendiri ngan blog partner sarah..haha..dah siap dah semua...(ada yang senasib ngan sarah ke x..ke sarah je yang kena..huhu...ntah.la kan)...now cbox telah mula beroperasi di blog sarah...not shoutmix lagi..hehe..

ok la..tu je la yang sarah nak cakap..haha...entry yang membosankan dan yang ntah pape je la tu pun nak cakap.....wee~
MOOD: bosan..
P/S: tapi cbox nie cantik gak kan...walaupun x berapa nak best sebab kena masukkan name and url setiap nak blogwalking tu..hehe

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

A LittLe LoV3..

Greatness as you
Smallest as me
You show me what is deep as sea
A little love,little kiss
A little hug,little gift
All of little something,these are our memories
You make me cry
Make me smile
Make me feel that love is true
You always stand by my side
I don't want to say goodbye
You make me cry
Make me smile

Make me feel the joy of love
Oh kissing you
Thank you for all the love you always give to me
Oh i love you
Greatness as you
Smallest as me
You show me what is deep as sea
A little love,little kiss
A little hug,little gift
All of little something,these are our memories
You make me cry
Make me smile
Make me feel that love is true
You always stand by my side
Ii don't want to say goodbye
You make me cry
Make me smile
Make me feel the joy of love
Oh kissing you
Thank you for all the love you always give to me
Oh i love you
Yes i do
i Always do 
Make me cry

Make me smile
Make me feel that love is true
You always stand by my side
Ii don't want to say goodbye
You make me cry
Make me smile
Make me feel the joy of love
Oh kissing you
Thank you for all the love you always give to me
Oh i love you
To be with you,oh i love you...

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Amik Lesen Kereta..



Lampu hijau suda diberi oleh ayat untuk jalan..ehh..untuk amik lesen kereta...wee~ berita gembira dari kakak..kakak cakap umo 17tahun dah leh amik lesen kereta dah bukannya 18 lagi..ohh..seriusly ..sarah happy sangat..tapi sebelum tu ayat suruh katam kan buku ujian memandu dulu...(ok ayah adik katam kan buku ujian memandu nie..ayah support duit tok amik lesenkan?? yeeaahh) nanti dah ada lesen boleh la jalan2kan..(berangan sekejap) tapi apa2 pown kena la baca and hafal segala peraturan yang ada kat dalam buku tu...doakan sarah ea..

P/S: tapi..ayah cakap ..ayah dulu yang amik lesen..pastu sarah or kakak sarah..haha..x pe la asalkan dapat amik lesen..biar lambat asal selamatkan.. :)

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

BEN ASHAARI Tanya Aku Nak ke IPT mana ?


hai pembaca2 sekalian..(ada ke yang baca?) tengok tajuk kat atas tu...abg Ben Ashaari tanya nak ke IPT mana??? sarah nak jawab ea...sebelum tu untuk korang2 adik2 or yang sebaya ngan sarah meyh join segmen abg BEN nie...Segmen nie sampai pukul 5 ptg je.. :)
Buatkan satu entri :
  1. Letak header BENASHAARI.COM
  2. Tajuk : BEN ASHAARI Tanya Aku Nak ke IPT mana ?
  3. Sila berikan IPT yang ingin korang nak masuk nanti dan jurusan apa yang korang nak amik ?
  4. Kalau nak sambung ke luar negara , negara mana yg korang nak pergi ?
  5. Cita-cita .. Jangan segan .. Berkongsi dengan rakan yang lain.. mana tau boleh bertukar pendapat kan ?
  6. Apakah yang korang lakukan demi memastikan impian korang tercapai ?
  7. Sapakah sumber inspirasi korang ?

ok sekarang masanya untuk sarah bagi jawapan dari pertanyaan abg ben..sebelum tu sarah adalah budak lepasan spm yang tak tahu hala tuju..bukannye tak tahu terus tapi tak pasti dengan apa yang sarah lakukan..
1. done
2. done

3. IPT ea...ermm..sarah nak masuk Universiti Teknologi Mara (UiTM) dan ambik jurusan medicine ataupun Pharmacy..tu pun kalau ada rezeki dan dapat result SPM yang ok la...

4. kalau diberi kesempatan untuk belajar diluar negara sarah akan pilih Australia..tapi buat masa sekarang sarah tak terpikir lagi nak sambung belajar ke luar negara...dekat Malaysia nie pun banyakkan Universiti2 yang bagus..tak perlu ke luar...cuma kalau belajar di luar negara tu kita dapat la belajar sedikit sebanyak cara kehidupan kat sana..

5. cita2 sarah nak jadi doktor...tapi sarah tak pasti yang sarah boleh ke tak..untuk permulaan kalau diberi peluang sarah nak jadi nurse buat masa sekarang mana la tau suatu hari nanti cita2 sarah tu dapat direalisasikan menjadi kenyataan..amin..kenapa sarah pilih kerjaya sebagai doktor?? sarah pilih kerjaya doktor sebab sarah nak rawat dan jaga mak ayah dengan tangan sarah sendiri..bukannya tak bagi orang lain jaga tapi kalau kita yang rawat dan jaga mereka mesti mereka akan lebih semangatkan.. 

6. Untuk memastikan impian sarah tercapai sarah akan belajar..belajar..dan belajar..sarah ada juga sharekan info2 kesihatan dekat blog sarah nie.. click sini tu serba sedikit yang sarah lakukan untuk merealisasikan impian sarah..

7. Sumber inspirasi sarah adalah keluarga sarah sendiri..mereka yang menyokong cita2 sarah..mereka la segala2nya.. :)

P/S: macam nak luahkan perasaan pula..hehe..tapi sarah mohon pendapat kakak2 dan abang2 yang dah berjaya ea... :) doakan SPM sarah dapat result yang cemerlang .. 

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Realiti Hidup Seorang Budak Lepasan SPM

pejam celik pejam celik..tak ku sedar yang waktu berputar begitu pantas...tup..tup..hari nie dah 19/12/11 dah nak 3 minggu kot SPM berlalu ...mula 14/11/11 until 30/11/11(aliran sains).. sungguh cepatkan...now mula la terindu-rindu la bagai dengan kawan2 and alam persekolahan...ini realiti..setiap orang pasti akan merindui saat2 manis dialam persekolahan..betul tak??? lau yang jawab tak betul tu maybe masa sekolah diowang ada masalah..if ada pun mesti diowang takkan lupakan zaman sekolah..x kira la masa tadika,sekolah rendah or sekolah menengah...pasti ada yang mereka kenang...

Kalau dipikir-pikirkan..sarah nak putar masa and kembali ke zaman persekolahan..but itu mustahil..lepas pikir-pikir lagi sarah tak nak kembali ke zaman persekolahan...sebab ape?? banyak sangat kenangan...happy,sedih,duka,derita..semua bercampur baur..kita harus kembali ke dunia nyata iaitu kembali menjadi budak lepasan SPM...

Apa aktiviti yang sepatutnya budak lepasan SPM lakukan..??? Cari kerja?? kerja?? sambung belajar dangan sertai kursus2?? Belajar memasak??(bagi bdk perempuan seharusnya) amik lesen kereta and motor?? pergi melancong?? hah!! nie la yang sarah tengah pikir...nak buat apa ek...buat masa sekarang sarah ngah realisasikan hobby terbaru sarah iaitu buat felt craft..u know craft?? felt craft nie adalah salah 1 projek kraftangan yang diperbuat daripada bahan2 pakaian seperti kain(kain felt ada dijual ),manik,button,fiber ,benang and banyak lagi la bahannya..macam2 bentuk yang boleh kita buat mengikut kreativiti kita..macam yang sarah buat kat entry lepas...Click untuk ke entry lepas hah..dah tengokkan..nie la hobi baru sarah sementara tunggu dapat kerja..Next..

Selain daripada buat craft nie sarah ada 1 lagi hobi yang sarah suka buat..sarah jadi photograper yang x bertauliah ops!!..maksud nye bukan yg "tu" ea...ini photography(dalam bahasa melayunya fotografi a.k.a tankap gambar) ..korang tau kan ape dia..meyh tengok serba sedikit maksud fotograpi..:
Fotografi ialah proses untuk menghasilkan gambar foto melalui tindakan cahaya. Pola-pola cahaya yang dipanculkan atau dipancarkan oleh objek-objek dirakamkan pada perantaraan peka atau cip storan melalui pendedahan tempoh tertentu. Proses ini dilaksanakan melalui peranti-peranti mekanik, kimia atau digit yang dikenali sebagai kamera.Perkataan fotografi datang daripada perkataan Greek, iaitu φως phos ("cahaya"), dan γραφις graphis ("stilus", "berus lukis"), atau γραφη graphê yang bersama-sama bermaksud "pelukisan dengan cahaya" atau "lukisan". Secara tradisi, hasil daripada fotografi dipanggil "gambar foto". Dalam fotografi digit, istilah "imej" telah bermula menggantikan istilah "gambar foto". (Istilah "imej" ialah istilah tradisi dalam bidangoptik geometri. Fotografi juga dikenali sebagai "tangkap gambar" dalam bahasa Melayu
itu dia...dah taukan...but sarah just snap pic2 bunga2 ngan permandangan yang sarah rasa cantik sarah snap la...meyh tengok gamba apa je yang sarah ada...


*nie masa kat jeti tanjung lembu..kat mane??(kg sarah kat sedili...)
dia pggil tnjung lembu sebab byk lembu kot..hehe..

*nampak x..lau x nampak click pic nie tok tumbesaran..(nie pic ikan tembakul..eh..ikan tembakul ke belacak?? sama je la kot..nama je lain..hehe)

ok la..sampai sini je la entry kehidupan sarah bersama hobi2 ter baru sarah...doakan sarah dapat keputusan cemerlang dalam SPM nie..and doakan supaya sarah dapat kerja cepat...(dah bosan dah kot dok rumah je..)
ok..adios...!! sayonora..papai...assalamualaikum n terima kasih.... :)


ENTRY YANG MEMBOSANKAN BUKAN.. 
P/S: u..u..lau baik hati bantu la sarah dengan click iklan churp2..untuk isi duit poket tok sambung belajar nanti..tolong ea...time kasih.. :D

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥