info
fb
About Me
Home
Kalau anda baik hati klik la iklan ni



BEN ASHAARI Tanya Aku Nak ke IPT mana ?


hai pembaca2 sekalian..(ada ke yang baca?) tengok tajuk kat atas tu...abg Ben Ashaari tanya nak ke IPT mana??? sarah nak jawab ea...sebelum tu untuk korang2 adik2 or yang sebaya ngan sarah meyh join segmen abg BEN nie...Segmen nie sampai pukul 5 ptg je.. :)
Buatkan satu entri :
  1. Letak header BENASHAARI.COM
  2. Tajuk : BEN ASHAARI Tanya Aku Nak ke IPT mana ?
  3. Sila berikan IPT yang ingin korang nak masuk nanti dan jurusan apa yang korang nak amik ?
  4. Kalau nak sambung ke luar negara , negara mana yg korang nak pergi ?
  5. Cita-cita .. Jangan segan .. Berkongsi dengan rakan yang lain.. mana tau boleh bertukar pendapat kan ?
  6. Apakah yang korang lakukan demi memastikan impian korang tercapai ?
  7. Sapakah sumber inspirasi korang ?

ok sekarang masanya untuk sarah bagi jawapan dari pertanyaan abg ben..sebelum tu sarah adalah budak lepasan spm yang tak tahu hala tuju..bukannye tak tahu terus tapi tak pasti dengan apa yang sarah lakukan..
1. done
2. done

3. IPT ea...ermm..sarah nak masuk Universiti Teknologi Mara (UiTM) dan ambik jurusan medicine ataupun Pharmacy..tu pun kalau ada rezeki dan dapat result SPM yang ok la...

4. kalau diberi kesempatan untuk belajar diluar negara sarah akan pilih Australia..tapi buat masa sekarang sarah tak terpikir lagi nak sambung belajar ke luar negara...dekat Malaysia nie pun banyakkan Universiti2 yang bagus..tak perlu ke luar...cuma kalau belajar di luar negara tu kita dapat la belajar sedikit sebanyak cara kehidupan kat sana..

5. cita2 sarah nak jadi doktor...tapi sarah tak pasti yang sarah boleh ke tak..untuk permulaan kalau diberi peluang sarah nak jadi nurse buat masa sekarang mana la tau suatu hari nanti cita2 sarah tu dapat direalisasikan menjadi kenyataan..amin..kenapa sarah pilih kerjaya sebagai doktor?? sarah pilih kerjaya doktor sebab sarah nak rawat dan jaga mak ayah dengan tangan sarah sendiri..bukannya tak bagi orang lain jaga tapi kalau kita yang rawat dan jaga mereka mesti mereka akan lebih semangatkan.. 

6. Untuk memastikan impian sarah tercapai sarah akan belajar..belajar..dan belajar..sarah ada juga sharekan info2 kesihatan dekat blog sarah nie.. click sini tu serba sedikit yang sarah lakukan untuk merealisasikan impian sarah..

7. Sumber inspirasi sarah adalah keluarga sarah sendiri..mereka yang menyokong cita2 sarah..mereka la segala2nya.. :)

P/S: macam nak luahkan perasaan pula..hehe..tapi sarah mohon pendapat kakak2 dan abang2 yang dah berjaya ea... :) doakan SPM sarah dapat result yang cemerlang .. 

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

8 Prince n Princess sedang komen:

Ahmad Haziq Azlan said...

cita cita tinggi ni.... selmat maju jaya

EMOdisaster said...

nak jd doctor...? insyaallah...semoga berjaya...adik akk pon 1st year medic kat mesir..usaha gigih tau..nti jumpa dia kat sana.. :)

jom dtg sini jap..

http://emosbloggingforlifes.blogspot.com/

Pwincess sarah said...

Haziq: thanx ..doakan ea..

EMOdisaster: wahh bestnye kak...insyaallah.. :)

Az Meeda said...

nak jdi dktor? bgus tuu..

http://az-meeda.blogspot.com/2011/12/ben-ashaari-tanya-aku-nak-ke-ipt-mana.html

Azza Azman said...

salam saya singgah dari blog Ben Ashaari, semoga awak dapat masuk IPT yang diidami tu okay.. wassalam...


http://azzaazman.blogspot.com/2011/12/candy-buffet.html


kalau tak dapat masuk UITM jom masuk uia... ada gak medic.

Pwincess sarah said...

azza azman.: ok..thanx.. :)

Eza Boom Boom :) said...

All the best awak :) semoga cita-cita tercapai. Yang penting, semangat tu kena kuat dan jangan sekali-sekali putus asa. ^_^

Mohd Ridwan said...

Saya pon nak jadik doktor..!Moga cita-cita kita tercapai~