info
fb
About Me
Home
Kalau anda baik hati klik la iklan ni


Tutorial : Cara Buat Facebook Timeline..

and salam sejahtera semua.
Bercakap dengan FACEBOOK TIMELINE nie..mesti ramai yang dah tau kan...now sarah nak kongsikan cara untuk buat Facebook Timeline nie pada FB  korang...meyh ikut step by step tuto sarah..:

Step 1: korang kena masuk sini... CLICK HERE nanti korang akan dibawa ke page yang bawah nie..sebelum tu pastikan yang korang dah sign in account FB korang tu...

lepas tu korang click "GET TIMELINE" macam yang sarah tunjukkan tu...

Step 2: dah click korang akan di dapat macam kat bawah nie...
Lepas tu korang kena "Take a tour" lau x nak pown korang leh terus publish pown x pe....click je "publish now" 

Step 3: Untuk letak cover lak korang kena click dekat "Add a Cover" macam yang sarah bulatkan kat gambar kat bawah nie...

Yang atas nie korang leh pilih sama ada nak pilih gambar dari album facebook korang atau pun daripada file computer korang....(lau nak pic sndiri click "upload Photo" je)

Lepas dah pilih gamba tu akan jadi macam nie...lepas tu korang click la save..dan boleh la publish sekarang...semoga berjaya....

P/S: korang nak tau tak kebaikan dan keburukan guna TIMELINE nie....meyh sarah bagitau..

KEBAIKANNYA:
*Kalian boleh memaparkan "cover" atau banner(macam header kat blog tu) yang terletak pada bahagian atas profile korang tu..Saiz cover yang sesuai ( 852px,351px). Kalau nak tau macam mana nanti cuba la...
KEBURUKANNYA:
*Status yang lama-lama akan dipaparkan..ni boleh menyebabkan pergaduhan atau pun salah sangka terhadap rakan-rakan yang melihat profile anda tu..
*Korang kena setting semula privacy FB korang (privacy yang terdahulu seperti telah diabaikan) 

P/S: sarah tak berapa minat ngan facebook TIMELINE nie...tapi ada yang cakap tak lama lagi semua FB akan ditukar secara automatik dalam TIMELINE...uhh..tak best la kan...(agak pening kot guna TIMELINE nie) 

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

0 Prince n Princess sedang komen: