info
fb
About Me
Home
Kalau anda baik hati klik la iklan ni


Tutorial : LetakFacebook Like Button Untuk Blog

Hola semua....
Hye..ape khabar..
^_^

Sarah ngah bosan la ..huhu..so sarah nak wat tutorial
tapi tutorial berkenaan Facebook je la...hehe...tutorial nak letak "Facebook Like Button kat blog korang" 
ala macam kat blog sarah nie..yang kat sidebar...

So sarah nak share tutorial nye kat new blogger....

Ikut step bawah nie...:

1 .Dashboard > Layout > Add A Gadget
Click HTML/Javascript. pas tu korang copy kod kat bawah nie and pastekan kat dalam HTML/Javascript tadi...
(CTRL+C serentak untuk copy)
<iframe scrolling="no" frameborder="0" allowtransparency="true" style="border: medium none; overflow:hidden;width:220px;height:40px;"src="http://www.facebook.com/plugins/like.php?href=http://budakmanja94.blogspot.com&layout=standard&show_faces=false&width=280&action=like&font=arial&colorscheme=light&height=40"></iframe>
Yang "http://budakmanja94.blogspot.com" korang tukar la dengan URL blog korang..yang "light" tu ikut la kesesuaian skin blog korang...lau gelap ubah dark (sarah rasa Light lagi ok kot)

"width:220px;height:40px " Korang ubah ikut kesesuaian blog korang..(sarah rasa camnie dah sesuai dah)

Tulisan "arial" nie korang boleh ubah ke
*Verdana
*lucida grande
*segoe ui
*tahoma
*trebuchet ms

Tu je la...selamat mencuba...mudah bukan...if ada masalah tanya je k.. :)

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

0 Prince n Princess sedang komen: