info
fb
About Me
Home
Kalau anda baik hati klik la iklan ni



update..update...yeaaaa!! MERDEKA spm.. :D ...

ASSALAMUALAIKUM..
hai..ho ..ting ki ting..
haha..
selamat malam...
fuhh!!..fuhhh!!...
hai...berabuknye hai blog nie...kena kemas nie...
kemas..kemas...kemas....
haha..
okey...dah ok dah sikit..dah bersihkan..
huhu..
ermmm...
SPM dah abis...
last paper tadi BIOLOGY...
wahh..
x sangka dah abis skola dah kan..
pas nie nak buat ape ek..??
dok umah..???...keje...???..jalan2....??...tunggu panggilan PLKN??
and ape2 la yang sewaktu dengannye..
huhu...
btw..
now sarah kembali semula aktif macam dulu..
rindu rasenye nak share info2 kat semua orang...hehe..
*ntah ade yang baca ke x pown x tau la..
asalkan sarah x ganggu orang lain..huhu..
APTB..

okey..okey..
tugas sarah yang pertama untuk esok adalah....
jeng...
jeng..
jeng...
(semak jadual jap..)
ok....
tugas pertama sarah esok adalah ..
edit n kemas kini blog twin sarah sorang too..
haha..
twin..twin...buat blog tapi x kemas...
dah bersawang dah too..
(gurau je twin)

ok la...nak buat ape ek cuti nie...
ehh..ehh..u..u..u...and u..
jom jalan2...
jom dating..dating..
jom ..jom..jom...jom...jom...heboh..heboh..
ngeh~..
dah kenapa dah...huhu..


➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Ape petanda mimpi ular nie..???

Assalamualaikum.
ermm..
ape maksud mimpi jumpa ular nie..?? 
ada yang tau x..??
lau mimpi kena patuk ular too..tau la..
lau mimpi kena gigit ngan ular maksudnye
ade orang datang minang kite..
ade yang cakap lau mimpi kena patuk ngan ular ada musuh yang nak lawan kite
betul ke..??
tapi lau mimpi jumpa ular lak camne ek..
menyeramkan lak mimpi benda2 camni..
harap malam nie x mimpi cam semalam gi la..
ular..ular...nape la kau masuk dalam mimpiku..
lau kau menjelma jadi pangeran x pe la juga an..
haha..
Aptb .. :)
(comel lak ular nie an...)


➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

My Love iS PLaygirL..

ohhh..holla...assalamualaikum ..
kenapa tajuk entry sarah My Love iS pLaygirl ek..??
sebenarnye nie tajuk novel yang sarah baru beli tadi...
disebabkan sarah x tau nak update ape and menggatal nak update juga blog nie..
so gini la jadinye..
x nak cakap banyak sarah persembahkan novel "my love is playgirl" by siti nur dhuha...
jeng..jeng..jeng..
.
.
( nie la novelnye..)

Sipnosisnye:
Puteri Laila merasakan kehadiran Hasrul dalam hidupnya bagaikan satu bala apabila musibah sering menimpanya setiap kali lelaki itu mendekatinya. Kisah gila-gila mereka berterusan apabila Puteri Laila mendapat tahu Hasrul sebenarnya mempunyai pertalian persaudaraan dengannya. 
Megat Kamarulzaman, iaitu ayah Puteri Laila telah jatuh miskin dan mempertanggungjawabkan Hasrul menjaga Puteri Laila. 
Dapatkah Puteri Laila tinggal bersama Hasrul di rumah yang sangat uzur itu? Bagaimana Hasrul menghadapi perangai Puteri Laila yang gila-gila bahasa itu?

P/S: nak tau lebih lanjut...silalah beli k...sarah x nk ceritakan..hehe..baru nk baca.. :)

buku terbitan: buku prima..
harga: RM 25.90...



➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Yeeepppyyy!!!! saya bangga jadi anak Malaysia.. :)

Assalamualaikum.
hai..hai...malam semua...
korang happy x..?? mesti la happykan..
akhirnye menang juga MALAYSIA..
sayang pemain HArimau Malaya..
u r the best la...
selamat k...
mase penalti too tadi memang cuak habis la kan...seram,takowt..semua ada lah...salute la kat apek (fahmi) n pemain yg len...diowg memang best....berjaya akhirnnye mengalahkan indonesia...muka penyokong indonesia masing2 x leh blah la...sedih semacam je an....tpi an lepas nie...agak2 la kan diowang nak berlagak lagi tak dengar malaysia nie....??? ntah la an..tengok je la...harap diowang x berlagak lagi la an......

(sumber gambar dari facebook)

auuuuuummmmmm...harimau mengaum.... :)

(nie la wira2 negara kita.. )

tahniah atas kejayaan kalian.. 
MALAYSIA BOLEH!!!
 MALAYSIA BOLEH!!!
MALAYSIA BOLEH!!


➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Mak Cakap Tak Nak Dengar...Tapi.?....

"Kenapa bila Encik nasihatkan dia,dia boleh terima,walhal nasihat yang sama saya selalu beri, tapi dia tak mau ubah perangai pemalas dia tu, tapi sekarang ni, alhamdulillah , bilik dia sentiasa kemas,tak lah macam tempat kucing beranak..Hairan betul budak sekarang ni, emak sendiri beri nasihat ,tak mau dengar,tapi orang lain beri,boleh pulak dia ikut..."
Aku cuma tersenyum mendengar luahan seorang ibu yang pernah menghantar anaknya ke salah satu dari seminar yang kukendalikan.

Benar, saya rasa bukan hanya remaja tersebut, tetapi ramai lagi remaja mahupun orang dewasa yang susah untuk mendengar nasihat dari ibubapa, akan tetapi, boleh mengikut nasihat yang sama dari orang lain. Mengapa?

Perkara ini sebenarnya amat penting untuk diketahui oleh bukan sahaja setiap pasangan yang akan menjadi ibubapa, tetapi jua individu yang mempunyai hubungan rapat dengan bayi atau kanak-kanak.

Usia antara 2 hingga 7 tahun merupakan waktu yang sangat aktif bagi perkembangan minda anak-anak. Didalam usia inilah, minda mereka mula mengumpul info dan input yang akan berkumpul menjadi 'sub conscious mind' atau minda separa sedar mereka. Dalam ertikata lain, kebanyakan input yang diserap ke dalam minda mereka akan membentuk cara mereka menanggapi dunia, personaliti dan lain-lain termasuk tabiat dan persepsi. Proses pengumpulan info dan input yang berupaya mempengaruhi minda separa sedar ini akan berterusan hingga keusia remaja.

Amat malang bagi ibubapa yang menggunakan usia anak-anak mereka ini penuh dengan leteran, pendekatan marah yang negatif (tidak berhikmah) dan lain-lain perlakuan negatif yang dilakukan dihadapan anak-anak ketika usia 2-7 tahun ini, seperti bergaduh di depan mereka, mengeluh dan merungut tentang masalah kewangan dihadapan mereka dan lain-lain. Semuanya ini akan memberikan impak negatif kedalam pembentukan minda separa sedar mereka.


Antaranya ialah, secara tak disedari (sub-conscious) mereka menjadi fobia dan tidak selesa dengan ibu mereka sendiri yang hanya suka meleteri mereka, walaupun mereka pada hakikatnya menyayangi ibubapa mereka. Oleh itu, sedikit-demi sedikit, hari demi hari, minda separa sedar mereka yang juga agen pertahanan diri, mula mempelajari dan memahami bahawa suara ibu adalah suatu yang menyakitkan, memberikan tekanan dan kesakitan pada diri mereka, dan memberi arahan pada minda bahawa suara ibu adalah sesuatu yang perlu diawasi dan dijauhi. Dan ini akan menghasilkan fobia atau trauma tanpa disedari oleh sesiapa.

Sebagai contoh, seorang ibu yang mempunyai anak kecil yang masih bayi,dengan mudahnya akan dapat terjaga ditengah malam jika bayinya menangis atau pun merengek kecil. Walaupun dari segi psikologi, ini adalah kerana ikatan naluri dan instinct seorang ibu, akan tetapi juga melibatkan subconscious mind ibu bahawa suara rengekan anak adalah tanda amaran dan perlu diambil perhatian. TETAPI, ibu tersebut dapat tidur nyenyak tanpa terganggu oleh bunyi dengkuran suaminya. Ini adalah kerana subconscious mind ibu itu memahami bahawa suara dengkuran suaminya bukan perkara penting yang perlu diberi perhatian.

Maka, inilah yang berlaku pada ramai remaja, mahupun orang dewasa hari ini, yang mana sebenarnya, tanpa disedari, mereka ini fobia dengan suara ibu atau bapa mereka sendiri, sehingga mereka tidak dapat untuk menerima nasihat yang diberikan oleh ibu mereka walaupun mereka tahu bahawa apa yang dikatakan oleh ibu mereka adalah nasihat yang benar dan berguna. Hal ini berlaku adalah disebabkan minda separa sedar mereka bagai telah memasang penggera amaran bahawa suara dari ibu itu adalah suatu yang menyakitkan, memberikan tekanan dan kesakitan pada diri mereka. Maka dengan itu, input dan info yang ingin disampaikan oleh ibu ini kepada anak mereka ditolak mentah-mentah oleh mereka kerana jiwa mereka dikelirukan oleh amaran dari minda separa sedar yang tidak dapat membezakan antara nasihat dan leteran. Atau pun, anak-anak ini mengikutkan nasihat ibu itu dengan muka yang masam dan tidak ikhlas.

Maka inilah juga sebabnya, mengapa nasihat yang sama yang dikeluarkan dari lontaran suara orang lain dapat mereka ikuti atau fahami dengan mudah, ikhlas tanpa penolakan. Ini adalah kerana minda separa sedar mereka mengetahui bahawa suara ini tidak memberikan kesakitan atau keperitan dijiwa mereka.

Mulai dari hari ini, bagi sesiapa yang membaca artikel ini, samada anda adalah bakal ibubapa, atau sudah mempunyai anak, atau seorang kakak atau abang, mulailah mengubah cara pendekatan kita dengan orang-orang yang kita sayangi. Jangan kita selalu letakkan mereka didalam keadaan tidak selesa dan menyeksakan dari segi psikologi kerana ini hanya akan membuatkan sisiem pertahanan jiwa mereka yang dikuasai oleh minda separa sedar mereka akan membentuk sistem penggera amaran bahaya terhadap suara atau diri kita, kepada mereka.

Bagi mereka yang mempunyai fobia atau trauma terhadap suara atau (ada yang melihat wajah pun sudah terganggu), muhasabah kembali diri anda, beritahu minda anda bahawa mereka yang anda 'trauma' kan itu adalah orang-orang yang telah melahirkan, membesarkan anda, dan tiada sesiapa pun didunia ini yang tidak melakukan kesilapan. Lagipun, sebilangan besar dari ibubapa dahulu, tidak mempelajari pelajaran psikologi, ilmu minda dan lain-lain yang amat mudah anda miliki pada hari ini. Antara perkara yang paling baik untuk menghilangkan fobia ini ialah dengan cara muhasabah diri. Selain dari itu, method EFT (Emotional Freedoms Technique) juga telah banyak dapat membantu membetulkan semula subconcsious mind yang telah tercemar.

Sebaiknya, semua dari kita, amalkan 'memberi kemaafan' dengan tulus ikhlas kepada semua orang yang kita kenali termasuk diri kita sendiri, setiap malam sebelum tidur.

Semoga kita semua diberi Rahmat dan Keampunan serta Petunjuk oleh Allah S.W.T



SUMBER: Link


➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Lagu wonderpet version Harimau Malaya..

Wisell...wisell berbunyi..
wisell...kami datang..
wisell..wisell berbunyi..
..Ade haiwan dalam bahaya...
ade haiwan dalam bahaya..
Ade haiwan dalam bahaya disana...


Anak Garuda..Terpatah sayap..
Garuda..terpatah sayapnya...disanaa..
kesian Garuda..matanya buta..
Matanya buta terkena laser..

Harimau Malaya...kami datang..

Membaham binatang dalam kesusahan..
kami tak besar dan kami tak kuat..
bile bekerjasama kami jadi kuat...

Heyy...Malaysia...Yeyyyyyyyyyy!!!!


P/S: meyh ramai2 kite sokong MALAYSIA... GO MALAYSIA GO !!!
➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

20112011

Hye reader....holla..sarah kembali lagi...seminggu suda SPM n tinggal bape paper je lagi kan..paper seterusnye tok hari isnin 21/11/2011 adalah Pendidikan Islam ok...haha...next rabu ADD Math,khamis fizik...sambung minggu depannye 29/11 kimia n 30/11 merdeka!!!!..opss! belum lagi ea..hehe.. okey..okey...30 too paper bio..yess...haha...okey...to tentang SPM...
Now sarah nak cakap sal hari nie la...ada ape dengan hari nie..?? ermm..maybe x de ape2 kot but lau korang tengok tarikh hari nie menarik x tarikhnye...selain daripada 1/11/2011,11/11/2011...20/11/2011..juga tersenarai dalam tarikh yang agak unik...kenapa sarah cakap unik?? ye la.. bukan senang nak dpt tarikh yg agak sama dengan tahunnye lau digabungkan.. tengok la lau kita dah gabungkan...jadi 2011 2011.. nmpak x?? 
okey too je la tok hari nie...sarah nak study tok exam sok lak...k.. byebyebye.. 

P/S: doakan sarah tok SPM k... ^_^

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

moment 11/11/2011 + (mohon restu spm)

Assalamualaikum
hah!!
nampakkan tarikh kat atas too..
11/11/11.
wah..sweet giler kot..
tarikh yang sangat cantik..

dan hari nie juga merupakan sweet memory for my cousin..
coz hari nie adalah tarikh pernikahan beliau..
tahniah kak long....
moga kekal bahagia bersama yang tercinta hingga ke anak cucu..

Dikesempatan nie juga saya Nor Maisarah Binti Yahya,ingin memohon ampun dan maaf sekiranya terkasar bahasa ,terkutuk, tersakitkan hati, termarah dan segala kesalahan yang telah saya lakukan dalam keadaan sedar mahupun tidak..
Sebelum melangkah ke dewan peperiksaan pada 14/11/11 ini....saya harap kamu semua dapat memaafkan segala kesalahan yg telah sy lakukan..Doakan saya dan semua candidate spm 2011 dapat menjawab dengan tenang..dan permudahkanlah perjuangan kami sehingga memperolehi pencapaian yang cemerlang..amin..
DO ARE THE BEST ye kawan2.. GOOD LUCK..





P/S: x sangka sekejap je dah nak abis skola an...saat2 terakhir disekola..uhh.. =,="

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Cukuplah Sudah...

hati ini tak mungkin, jiwa ini tak mungkin
bertahan lagi ke setiap perlakuanmu kepa
Daku
hanya satu pintaku, agar kau cintaiku
sepenuh hati seperti aku mencintai 
Dirimu

(ketika) su
Dah cukup untuk selamanya
Diriku Dipermainkan Dirimu, aku tak mau lagi
baby baby cukuplah suDah antara aku Dengan Dirimu
karena aku tak mungkin bisa membuat 
Dirimu mengerti
baby baby cukuplah su
dah antara aku Dengan Dirimu
karena aku tak mungkin bisa membuat 
Dirimu kembali
seperti yang 
Dulu (hear me)
Dimana janji manismu tuk Diriku
mencintaiku sepenuh hatimu, sepenuh jiwamu
oh kau takkan pernah bisa mengerti
apa yang selalu a
DDi benakku
Dan tak pernah kau coba tuk mengerti
(ketika) sudah cukup untuk selamanya
diriku Dipermainkan dirimu, aku tak mau lagi
ku tak mau lagi come on yo
su
dah cukup beribu ku curahkan
tapi tak se
dikit hatimu kau tuangkan
buat
Diriku janjimu kau lupakan
untuk 
Dirimu semua pasti ku utamakan
yo lady you Drive me crazy
hey baby i need
 you laDy
tapi tak mungkin kau kembali
cintai
Diriku seperti Dulu lagi
baby baby cukuplah suDah antara aku Dengan Dirimu
karena aku tak mungkin bisa membuat
Dirimu mengerti
baby baby cukuplah suDah antara aku Dengan Dirimu
karena aku tak mungkin bisa membuat
Dirimu mengerti
(ku tak mau lagi
Denganmu)
baby baby cukuplah sudah antara aku Dengan Dirimu
karena aku tak mungkin bisa membuat Dirimu mengerti
baby baby cukuplah su
Dah antara aku Dengan Dirimu
karena aku tak mungkin bisa membuat 
Dirimu kembali
seperti yang 
Dulu


P/S: okey...stop...!!..aku dah bosan..bosan..bosan...lalala...cukuplah suda..
:( :'(


➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Family Semua Dah Balik..bosan.!

Assalamualaikum semua..
hai..
lame x update blog nie..
fuhh..fuhh..haccum..!!
aisey..
berabuk dah blog nie an,,

ermm..sarah bosan la hari nie..
ade BF cam x de...
ade kawan pown buat hal sendiri..
nape la bosan sangat nie...
can u help me..??
can u give me any idea..???
HELPP!!!..HELP!!!..
i'm boring..
(comel la baby too boring..hehe..APTB)

Pape pown boring2 gak...
study pown kena gak..
mood demam dah datang..
mood exam dah membara..
now...sarah x de mood dah nak buat semua too..
mood yang sarah ade just bosan..bosan..bosan..n bosan..
dok umah sowang2...
x de kawan..
huhu..

sarah de something for u allz and my lovely Twin.. Shahrol..
n_n


okey too je la...
x tau nak story ape..
n good luck for my friend...
SPM tggl lagi bape ary je gi an..
caiyok semua..
^_^



➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Selamat HAri Raya aiDiladha for semua pembaca..

Assalamualaikum pembuka bicara..
suda tiba hari dimana umat islam menunaikan ibadat haji dan korban..
dihari yang mulia ini...sarah ingin mengucapkan selamat hari raya aidiladha..

Saat berderai jatuh.
Titisan air mata suci ibrahim..
Melihatkan keteguhan iman..
Anaknya ismail..
Dikala itulah bermulanya.
sejarah agung..
ERTI SEBUAH PENGORBANAN

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥