info
fb
About Me
Home
Kalau anda baik hati klik la iklan ni


Menu hari ini..


 Hai..hai semua.. haha.. ok bosan dok cuti ni..
siapkan asignment..asignment dan asignment..tapi lama2 bosan gak ngadap asignment..huhu.. 
so sarah buat something untuk menghilangkan bosan.. 
masak..masak...masak..
menu hari ini adalah burger ..
jeng..jeng..jeng..
.
.
.
Ada yang nak tak.. hehe.. jangan tengok luaran je.. tapi rasa dulu..:D

bahan2nya:
Daging burger
roti
tomato
cheess
sos
mayonis..

P/S: ok tu je. hehe.. esok nak pi KL umah akak.. wink..wink.. x sabar asenya.. 



➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Wak Gelas 1st Giveaway: Secondhand Ipod


Hai hari ni sarah nak join Giveaway lagi..lagi dan lagi..
kali ni GA dari Wak Gelas 


GA ni dilancarkan pada 22/12/2012(semalam) dan tamat pada 5 januari 2012
JOM JOIN RAMAI2

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Header UntuK My lovely Twin


Hai semua.. lama dah sarah tinggalkan blog ni.. Sejak dah mula sem baru ni makin tak ada masa lak nak mengupdate blog ni..
Sarah hanya mampu mengintai sikit2 je blog ni. hehe.. nak blogwalking pun line slow..huhu..
ok.. sekarang ni sarah ngah cuti.. cuti mid sem.. cuma seminggu je pun.. 31 ni dah naik balik..huhu..asignment pun menunggu untuk di submit.. ^_^

Back to the point

Sarah sebenarnya nak story about header yang sarah buatkan untuk twin sarah
Jap ea..sebelum tu jom lawat blog dia dulu..
MR Apple Blog

itu blog dia... 
then bawah ni header yang dah sarah buat.. tapi tak tau la dia suka ke tak.. 

Dia minta header yang simple... so sarah buat la macam ni.. disebabkan nama blognya apple so sarah masukkan gambar apple at dalam header tu,..
header ni juga merupakan header transparent ok.. no background.. :) 



➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Bila hati ingin berbicara


Hai semua.. apa khabar?? lama dah sarah tak update blog ni.. sekarang ni jadual sarah memang betul2 padat la..macam jadual sekolah pulak.. pergi pukul 8 pagi balik petang dalam kol 4.30 gitu la.. penat..maybe sebab ni semester pendek kot..sebab tu jadualnya terlampau padat sangatkan..huhu.. tapi terima je la.. :) 
apa yang penting hari ni cuti..hehe.. :D .. ok..tinggal minggu depan je study pas tu cuti pertengahan sem.. seminggu je pun.. hehe.. ok la tu kan.. lalala~.. 

P/S: ok tak ada idea nak update sebenarnya.. asignment dah berlambak.. ermm.. ada sape2 yang sudi menolong tak?? hehe.. 


Ada yang tanya sarah kat shoutbox.. dye tanye sarah ade buat tmpahan blog ke tak? ermm.. sarah pun tak tau.. hehe.. sarah edit blog ni pun untuk diri sendiri.. tak sure la nak edit blog orang.. tapi kalau awak nak sarah cuba buatkan. sebab sarah pun bukannya kreatif sangat.. ^_^



➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Kebosanan melanda

ERMMM.. hai semua.. 
satu hari tak update blog ni memang rasa macam ada yang kosong je.. tak tau kenapa.. maybe sebab bosan?? tak tau la.. tapi serius.. sarah tak tau nak buat apa kat sini.. sarah rasa macam nak balik rumah je.. tak nak duduk sini.. sarah tak suka duduk sini.. sarah rindu saat2 masa dekat asrama teratai dulu.. rindu dengan kawan2 baik sarah kat sana....sekarang dah lain.. tak sama macam dulu dah... sekarang sarah sorang2 je..  :( .. walaupun orang tengok sarah macam tak ada masalah je...then happy2 je.... tapi sebenarnya tak .. ermmm.. sem ni rasa macam tak best je.. macam tak de mood je nak belajar.. bosan.. kalau diberi peluang..sarah nak je duduk kat teratai tu.. walaupun.. banyak peraturan kat sana tapi.. kat sana lebih terjamin.. lebih terkawal... kat sini?? kena jaga perangai.. tak leh kuar la.. apa la.. if ada yang buat bising semua rumah kena marah.. huh.. ye la.. kan kawasan perumahan orang kan.. cuba lau sarah ada transport sendiri.. sarah tak duduk sini la.. duduk kat umah sendiri je.. ulang alik.. senang kan.. tapi apa nak buat.. tak boleh buat apa dah terima je la.. 

sarah lebih suka pergi umah kawan sarah.. rindu keletah diorang..rindu lawak diorang,...rindu nasihat2 diorang.. tapi sarah tak boleh duduk umah diorang sebab takut warden cek umah malam2 tengok terlebih @ terkurang orang lak.. tak pasal2 kena marahkan..ok la.. sampai di sini je la untuk hari ini.. sebenarnya ni entry untuk semalam.. tapi disebabkan line yang tak mengizinkan untuk di publish so hari ni la baru publish.. hehe.. ok.. assalamualaikum.. ^_^ 

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Asignment oh asignment,,


Hai semua.. rindu korang.. baru semalam update blog ni haha... rasa lain lak bila tak update blog ni... rasa bosan pun ada.. walaupun tak de yang nak baca.. tapi kat blog ni je la tenpat sarah bercerita... luahkan perasaan.. and whatever la... huhu.. ok.. back to the point...hari ni first kelas sarah bagi sem 2.. ok.. tersangat2 lah padat jadual sarah.. rasa macam time sekolah dulu... aduhai.. pegi pagi.. kol 8.30.. balik kol 4.30petang,.. lamakan... penat tau.. nak rest pun rasa macam tak de masa.. rest pun malam je la terus tidur.. 

Tambah pulak dengan asignment yang berlambak*sebenarnya x la berlambak sgt..skrg ni baru dpt 5 asignment.. subjek struktur data..dengan teknologi maklumat perniagaan,.. Ok subjek teknologi maklumat perniagaan ni lebih kepada perniagaan la.. haha.. dah nama pun perniagaankan.. tapi berkaitan dengan it.. asignment sarah.. kita kena buat produk @ barangan kita sendiri.. then barang tu mesti lain daripada lain.. kiranya macam kita perkenalkan produk kita sendiri dekat orang ramai.. macam tu la.. haha.. macam dak business lakkan.. jangan cakap IT(information technology) ni senang tau.. sebenarnya susah la juga.. tapi memang senang nk dapat kerja.. memandangkan zaman sekarang ni kan dah agak maju jugakan.. :) 

P/S: ok.. sabar je la dengan line broadband ni.. jap ok..jap tak..

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Suasana dirumah baru.


Hai semua.. ermm.. rasa bosan la dok umah ni.. dah tepu dah tak tau nak buat apa lagi.. huh..
mummy i'm want back home.. i'm so boring here.. i need u mummy.. 
*ok abaikan.. hehe

Serius..serius..serius.. sarah tersangat-sangat bosan dok sini...satu bilik ngan akak senior lak tu.. rasa macam ganjal la.. ye la baru lagi.. tak biasa lagi.. tidur pun tak berapa nak lena malam tadi.. badan semua sakit-sakit.. sedih  hope la dah lama sikit nanti boleh sesuaikan diri dengan suasana barukan.. lau ditengokkan rumahnya kira not bad la.. rumah 2 tingkat.. satu rumah ni ada 16 orang.. so 1 bilik 4 orang lakan.. huhu.. ramai right.. tapi nasib baik bilik sarah ni ok.. selesa la juga.. lau nak dibandingkan bilik atas.. sarah tengok je pun macam dah sesak nafas apa lagi nak duduk.. memang tak la. huhu.. 

Sekarang ni sarah sorang-sorang dekat bilik.. akak roomate sarah ni dah pi kelas dah.. diorang ni semua course Diploma office management. sarah je sorang kat dalam bilik ni course Diploma information technology.. 

ok la blog.. sampai kat sini je la sarah cerita.. petang nanti nak pi daftar dah.. esok dah mula kuliah.. macam mana la agaknyakan.. hope semuanya berjalan dengan lancar.. ^_^

P/S: Nak sambung kemas barang.. penat rasanya badan ni.. line berokband ni pun kurang memuaskan.. huhu..sabar je la

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

About dodol a.k.a doodle


Hai semua..selamat hujung minggu.. hope hari minggu korang ceria ok.. ^_^
Cerita pasal dodol.. ehh.. doodle..sarah nak sangat buat doodle-doodle yang comel macam awak..awak..tu.. saya jealous tau bila tengok awak..awak tu pandai buat doodle ni.. ish.. saya nk cuba buat tapi saya tak pandai la.. awak..awak boleh ajar tak?? *minta simpati  hehe.. tengok la lau ada masa nanti ingat nak belajar buat doodle orang.. tapi sarah ni tak kreatif pun.. tak ada idea nak buat macam mana.. sekarang ni baru belajar buat vector... kadang2 best juga main edit-edit ni.. lagi2 sarah memang minat bab editing @ design.. tapi tu la sarah ni tak berapa nak kreatif sangat.. ^_^
seee.... comel kan.. sarah jumpa doodle ni at encik google.. 
comelnya.. bila la sarah dapat buat macam ni ek.. ermm..
*Berangan jap.. ^_^

P/S: sekarang ni sarah rasa tak de mood .. kunci umah dah la tak dapat lagi. budak lain semua dah dapat kunci umah dah masuk dah pun.. umah sarah je tak de lagi,. tadi nak jumpa warden tapi wardennya lak tak ade.. telefon warden pun dye tak angkat..so esok je la baru dapat masuk rumah tu.. ish.. @.@ ..lusa t dah mula kuliah dah.. sem 2 bermula.. 

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Giveaway For Followers


Hai..hai.. sarah nak join Giveaway dari abang HafizzyAziz @ Apit
Apa yang menarik dari GA ni?? 

Hadiah dia... pada sarah hadiah dia tersangat2 la menarik.. antaranya: 
1. dari APIT - DVD TOP Secret Photoshop 1 Set x1 pemenang
- Review Blog x2 pemenang
2. dari AZHAFIZAH - Keychain Exclusive Azhafizah.com x5 pemenang
3. dari SHIDA'R - Calendar Exclusive Duniashida.com x5 pemenang
4. dari EMAS PUTIH - Topup RM5 x6 pemenang (celcom dan maxis)
dah tengokkan hadiah2nya.. sekarang jom la join.. click je banner kat atas tu.. anda2 semua akan dibawa ke blog abg apit dan tgk la syarat2nya disana.. selamat menjoinkan diri.. :D


➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Back To December

Hai..hai.. holla semua.. Disember datang lagi!!..
Hari ni dah masuk bulan barukan.. cepat saja masa berlalu.. tup2 dah bulan baru... pejam celik lagi dah tahun baru..kan.. hah.. Hari ni 1/12/2012.. esok sarah dah nak balik rumah.. rasa macam tak nak balik je kan..kenapa la cepat sangat abis cuti ni... tak puas lagi la nak cuti.. hehe.. *ni la orang dah dapat cuti ..kata bosan la..apa la.. dah abis cuti lak sibuk2 lak nak cuti.. apa pun tak bolehkan.. hope bulan ni sarah capai apa yang sarah nak.. 
Hari demi hari..sarah dah dapat lupakan dia.. semua ni sebab bantuan Mr F ke dua sarah.. hehe.. lagi-lagi F.. tak de huruf lain ke.. sarah pun tak tau kenapa sarah asyik jumpa dengan orang pangkal F je.. adakah ini jodoh?? dulu ex...ex..ex.. sarah pangkal nama dia pun F juga.. bukan sarah cari ok..kebetulan je.. Mr F..Mr F..*sambil geleng-geleng kepala..  ehhh.. kembali ke cerita tadi. ok.. Pasal Mr F ke 2 tadi.. thank la sebab dah happykan sarah.. sampai sarah lupa dengan si dia...dan thank juga atas nasihat2 awak tu ye..walaupun sarah tak berapa kenal dengan Mr F ke 2 ni.. tapi sarah rasa dia baik.. tak tau la...sarah senang berkawan dengan dia.. ok lah.. perjalanan hidupku masih panjang..siapakah pemilik tulang rusukku ini?? siapakah engkau.. muncullah pada waktu yang telah ditetapkan.

::TERKADANG ADA KESEDIHAN DIBALIK SENYUMAN KITA..YANG MANA ORANG TIDAK TAHU APA YANG KITA RASA::

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Sem 2 sudah tiba..


Tak sangkakan pejam celik..pejam celik.. pejam tak celik  abis dah cuti sem 1 sarah.. sebulan lebih kat umah ni..rasa bosan pun ada juga.. ye la lau kawan2 sarah time cuti ni lah diorang kumpul duit dengan kerja sambilan.. tapi sarah dok goyang kaki je dekat rumah.. biasalah anak bongsu dalam keluarga minta je pape dah dpt..ngeh~ 

Back to the point.. semester 2 telah pun tiba.. tinggal berapa hari je lagi abis cuti ni.. barang-barang semua dah siap tinggal nak balik je.. balik mane?? balik mana lagikan rumah baru sarah la dekat sana.. yeaahhh!! pindah umah baru.. sarah dok 1 umah dengan classmate sarah.. tpi ade beberapa orang dari course hotel.. dan akak senior course office management kot.. lau tak silap lah.. kitorang semua dok satu umah..tak tau la macam mane nanti.. apa yang penting study....study dan study.. kan....

Paling sarah suka masa sem 2 ni sebab ada subjek multimedia ... sarah memang minat la bab multimedia ni.. tak tau la nape.. selain subjek tu sarah pun minat bab programming tapi disebabkan sarah malas berfikir so sarah tak berapa nak focus.. hehe.. sebenarnya sarah ni jenis malas nak pikir koding ni.. lau koding blog ni boleh la lagi.. tapi koding aras atas ni memang susah sikit la.. masa sem 1 ri tu pun dapat B+ je.... sem 2 ni ada subjek visual basic.. tapi rasa ok sikit kot sebab masa sekolah menengah dulu sarah dah pernah buat visual basic ni tapi codingnya cikgu dah bagi.. yang ni nanti mesti kena buat sendiri kodingnyakan.. caiyok.. tak tau la camne nanti.. kena ingat balik ape yang cikgu ajar time form 5 dulu.. :)

P/S: ok tu je yang sarah nak cakap.. macam panjang pula sarah menaipkan.. sebelum sarah melalut ntah apa-apa nanti baik sarah stop.. k .. dadadada.. assalamualaikum.. 

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

CONTEST KALENDER 2013 EKSKLUSIF HAZWANHAIRY | BOX CREATIVE

Hai semua.. Siapa nak Kalender 2013..?? jom join contest kat bawah ni

(klik je banner a.k.a header atas ni lau nak join ok)

TARIKH TUTUP: 12/12/2012

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Tak bisa tanpamu..


Dengar suaramu aku rindu
Ingat dirimu ku ingin bertemu
Aku tak bisa musnahkan dirimu

Tanpa cintamu aku lemah
Sungguh terasa hampa hidupku
Jangan biarkan ku musnah tanpamu

Aku menangis bila ku teringat
Saat bersamamu berdua denganmu
Aku yang hancur tanpamu

Aku yang hancur saat kau tinggalkan
Saat kau menjauh dari sisiku
Aku yang lemah tanpamu
Aku yang lemah tanpamu, ku musnah tanpamu



P/S: lagu ni.. setiap bait yang disampaikan.. membuatkan diriku terasa sedih.. membuatkan aku teringatkannya..  :( ...bukakanlah hatiku untuk yang lain dan lupakannya.. lupakanlah.. lupakanlah..lupakanlah ... *pape je la cik sarah ni kan.. huhu..ok.. abaikan.. sarah cuma nak tujukan lagu ni pada MR F.. yang dah lupakan sarah.. lagu ni merupakan perasaan sarah.. kekecewaan sarah pada dye.. ok.. adios.. good bye MR F.. hatiku akan tertutup untukmu..


➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Nabila Medan's Giveaway




Hai semua..nampakkan banner at atas tu.. hari tu sarah di tag oleh Daus
sekarang sarah nak join GA ni dengan senang hatinya selain support GA nabila medan ni.. hope ramai yang join la ye.. hehe.. ok.. awak..awak..dan awak yang singgah ke blog saya..mari lah kita memeriahkan lagi GA  ni.. ok.. ≧◠◡◠≦ klik je banner kat atas tu.. :) 
Syarat penyertaan
Blogger yang duduk di Malaysia sahaja. 1.Follow blog nabila ini2.Buat satu entri berkenaan giveaway ini beserta
- Banner giveaway dan linkkan ke sini
- Tag 2 orang rakan blogger anda dan pastikan mereka tahu
3.Follow dan like semua sponsor *amaran tegas!*
4.Tinggalkan link entri not your link blog di kotak komen
5.Sebarang perubahan akan diberitahu kelak


➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Blog sarah dah bertukar wajah!!


 Hai...hai semua.. selesai sudah edit blog ni..
ok boleh cakap sekarang.. hehe.. 
ok.. sarah tau la blog sarah sekarang ni dah comelkan.. tu.. kan ada bear2 yang comel macam sarah. hehe.. 
*perasan pulak budak ni.. hehe..

ada perbezaan tak blog yang dulu dengan sekarang.. ish.. rase rindu lak ngan design lama.. hehe.. ok gedik sikit..
Yang ni gambar blog sarah yang lama.. then yang bawah ni pulak design yang baru.. hehe.. ce tengok ..ce tengok..


Ok.. now.. apa komen korang dengan blog sarah yang sekarang ni.. hehe.. tema pink tetap dikekalkan ok.. ^_^ ..
sarah mana boleh pisah dengan pink ni.. lalala~..



➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Blog ni nak di operate!!..

Operate jangan tak di operate.. haha.. esok sarah operate lah blog ni.. pas dah operate..kita make over sikit...make up sana.. make up sini.. nantikan hasilnya ok.. :D
tema...still pinky.. tengok la sendiri esok hasilnya...
27/11 ok.. pagi ke ptg ke malam tak tau lagi.. wait and see.. :D



➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Manusia Dengan Janjinya


Hai semua.. hari ni hari khamis.. minggu depan dah kena balik umah *pindah umah baru woo 
sarah dah tak duduk asrama dah.. ermm.. kunci pun belum amik lagi ni.. ingat minggu depan gak nak amik kunci nak check umah sekali. mane la tau ada yang rosakkan.. almaklumlah kita tak tau orang yang lama dok macam mane.. hehe.. 
ok la.. berbalik kepada tajuk asal.. 
Gempak tak tajuknya?? hehe.. *ok fine tak pun kan.. :)
MANUSIA DENGAN JANJINYA
Memang seperti yang kita ketahui anda pun mesti pernah berjanji-janjikan.. 
tapi tu lah manusia.. adakalanya janji kita boleh dipakai...adakalanya juga janji hanya atas kata-kata.. Realitynya tak sehebat yang dijanji-janjikan tu.. mesti korang pernah alami situasi macam ni.. 

Situasi pertama(janji manis dlm percintaan)

Mr A: Sayang cuma kamu sorang yang ada dihatiku.... 
Mrs B: Betul ni?? u tak tipu i kan.. 
Mr A: Betul sayang ..kalau boleh u belah dada i ni.. then u tengok sendiri ..cuma u sorang ada kat dlm ni..    (pgg tgn Mrs B ltk at dada dia)
Mrs B: Baiklah i percaya dekat u.. tapi u kena janji..u takkan tinggalkan i.. tak buat i sedih lagi..
Mr A: i janji syg.. i akan jaga u seperti mana i jaga keluarga i sendiri.. i akan sentiasa berada disisi u.. :)
Mrs B: Thank u.. ni la yang buat i sayang betul2 dekat u ni... 

BEBERAPA MINGGU KEMUDIAN
(Mrs A ternampak Mr B keluar dengan perempuan lain yg bernama Mrs C dan bermulalah dialog ini)

Mrs A: u !!! (dengan nada marah)
Mrs C: abang ..ni sape?? tiba2 je panggil abang..abang kenal dia.. (smbil peluk Mr B)
Mr B: Ntah la sayang .. abang pun tak kenal.. (sambil berbisik dgn Mrs C.. dan ternyata Mrs A dgar percakapan mereka) 
Mrs A: What !!!.. for your information cik? pape la nape u..dia ni bf i ok..hey u.. sape dia ni.. ?? 
Mr B: Yes dulu u memang gf i.. but now i dah bertunang..dan ini tunang i.. 
Mrs: A : how dare u.. sampai hati u.. mana janji2 u dulu.. u ckp u nak jaga i.. u sayang i sorang je.. u  penipu.!
Mr B: dah la syg jom kita pergi..(kata mr B kpd mrs C)

Tinggal lah Mrs A sorang2 di situ yang sedang menangis kecewa.. sehinggalah beliau berjumpa dengan seorang lelaki yang sangat baik dan menolongnya.. Mrs A menceritakan masalahnya.. tamat.. 
(ok rekaan semata2 tak menyangkut sesiapa )

P/S: itulah antara janji2 yang biasa kita dengar.. janji2 manis.. atau lebih dikenali dengan kata2 manis.. tak perempuan tak lelaki sama je.. masing2 pandai berjanji tapi nak buktikan tu susah.. Janji manusia susah nak diungkaikan.. sesetengah orang menggunakan janji2 untuk suka2.. janji bkan untuk dimainkan.. tapi janji mesti ditepati.. bukan pernipuan.. 

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Vector #2

next vector yang sarah buat.. kali ni sarah buat guna adobe illustrator pula.. 
ce tengok..ce tengok...

ce komen.. ce komen.. lebih ok daripada yang hari tu kan..
hah?? yang mana.. yang ni la.. yang at entry sarah yang lepas...
http://budakmanja94.blogspot.com/2012/11/hasil-vector-sarah.html
tengok la.. huhu.. ok tu je yang sarah nak tunjuk.. 
^_^

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

::Result Final Exam

Hai...hai.. weee.. sarah happy sangat result UPSR dah keluar.. ehh.. bukan..bukan result final exam sarah dah keluar la.. hehe
Alhamdulillah sarah lulus semua dengan cemerlang nye.. fuhh.. bukan main takutnye tadi nak cek.. alhamdulillah... 
insyaallah sarah akan usaha lagi untuk sem 2 nanti.. insyaallah.. kat bawah ni result sarah.. 

See.. klik la gambar tu lau tak nampak.. 
ok.. result sarah tak la sehebat awak.. awak..dan awak semua.. tapi ni pown sarah dah bersyukur walaupun tak dapat 4plat(betul ke ejaannya ni) 
^_^
Tahniah kawan2 yang lain dan tahniah pada adik2 yang dapat result UPSR hari ni.. 

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Hasil vector sarah


Hye all..
semalam sarah baru belajar buat vector.. tapi macam tak berapa nak cantik la kan.. almaklumlah.. baru belajar.. hehe.. 
Nie sarah buat guna ADOBE PHOTOSHOP je.. 
len kali nak belajar buat guna adobe illustrator lak.. 
kat bawah ni gambar vector yang sarah buat.. 

Ok fine!! tak cantikkan.. haha.. 
^_^


➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Hantu durian

Wink..wink... rindu ngan korang...hehe..
ok.. ari ni sarah nak story pasal hantu durian..

Sejak dua menjak ni.. durian kat rumah memang cepat habis.. tak tau la siapa yang makan.. tup..tup.. tengok dah hilang.. aish.. ke mana la perginya.. tak ada sorang pun yang tau.. tanya keluarga len tak ada yang makan.. Rasa seram pun ada kan.. macam mana la durian-durian ni boleh hilang.. cuma tinggal  kulit dia je..
agak -agak siapa ye yang amik durian ni?? korang rasa siapa?? mungkin kah hantu durian yang amik?? persoalan yang tak terungkai dek akal.. kan..kan.. ce teka siapa yang amik durian tu..??
Inilah dia hantu duriannya..
(see kat bawah)

ni lah budak yang amik durian kat umah selama ni.. haha.. ok..ok.. gimik je tadi.. haha.. 
sebenarnya sarah nak ceritakan pasal budak comel kat atas ni.. 
Anak sedara sarah sorang ni memang suka makan durian.. kalau nampak durian je terus kejar..
haha..haziq..haziq...  ^_^

P/S: budak ni kuat buli tau.. huhu.. abang dia la jadi mangsa.. kesian... 




➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Cinta Halal..

ohh.. so saweeettt....ehh.. so sweet.. hehe..
Best juga cerita cinta halal ni.. 
sweet..sweet ..gitu.. 
ohh.. so jelly la dengan diowang..hehe

cerita ni mengisahkan mengenai seorang gadis bernama ismi hazariah yang baru sahaja kehilangan pekerjaannya buat kali kelima lantaran dari sikapnya yang suka mencari pasal di tempat kerja.

Ibu tirinya, Najihah runsing dengan masa depannya lantas memaksa Ismi untuk menghadiri temuduga sebagai Eksekutif di sebuah syarikat eksport makanan halal yang dimiliki oleh keluarga berketurunan arab. Ismi yang berperwatakan gila-gila dan berjiwa rockers menolak mentah-mentah kerana dia tahu etika berpakaian berkerja yang harus berpakaian muslimah.
 
Namun atas desakan yang berterusan dia akhirnya mengalah dan menghadiri temuduga tersebut. Nasib menyebelahinya apabila dia berjaya mendapat perkerjaan tersebut. Ismi terpaksa melakukan pengorbanan yang besar dari segi pakaian dan tingkah laku sekadar memenuhi permintaan syarikat.
Bekerja di Cahaya Holding telah membuka perspektif baru di dalam hidup Ismi. Dia mula jatuh hati terhadap pengurus syarikat, Syed Mukhriz hanya kerana perwatakannya yang kacak, tegas tetapi baik hati dan kaya.
P/S: ok tu la sinopsis ceritanya.. lau yang dah tengok tadi tau la citenye macam mana... yang penting last skali ismi kawen dengan syed mukhriz...  happy ending.. weee~.. 

..Sudikah engkau menjadi yang halal bagiku..



➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Hatiku kosong..


Kosong..kosong..kosong..
wooooo..

Ehh... apakah ini semua???
*Propaganda
Sihat semua.. ??
salam maal hijrah pada semua rakan2 yang beragama islam
..

Bukak buku baru dan tutup buku lama
yeaaahhh.. kosong..kosong.. 
*macam budak kecik pown ade..ehh cik sarah matang la sikit.. huhu
.....................
Ok la.. azam sarah untuk kali ni.. nak jadi yang terbaik dari sekarang..tak de sedih..sedih lagi.. uhh.. 
dah tutup dah buku kesedihan.. buka buku kegembiraan pula.. kan.. :D 
insyaallah.. 

salam maal hijrah semua..
^_^

P/S: kat umah ni agak riuh dengan keletah anak sedara sarah ni.. hehe.. tapi happy dapat jumpa si tembam 2 orang tu.. weee~.. Assalamualaikum penutup bicara.. :)

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Tak sabar Menunggu..


Hai all.. tuan blog coming dengan wajah yang ceria
tak ada apa-apa pun yang nak diceritakan
sebenarnya tuan blog ni dah tak ada idea dah
dah la tengah bosan tahap kucing.. meow..meow.. 

hehe.. 乂⍲‿⍲乂
ok la.. sebenarnya tuan blog ni dah tak sabar nak tunggu esok.. 
hari selasa, 12/11/2012..
yeaaahhh..!!  *esok depavali 
ops...ops... bukan itu yang tuan blog suka.. hehe.. yang tuan blog suka sangat2 tu sebab esok dapat jumpa dua budak montel..hehe.. sape tu..?? ok jom tengok gambar ni dulu...

see.. ini la budak tembam+montel..comelkan macam mak su dia.. hehe..*perasan suda :P ..eeee geramnya ngan dua beradik ni.. tak sabar nak cubit2 diorang.. haha..
lagi-lagi diorang ni dah pandai cakap.. yang si adiknya pun dah pandai cakap.. layan je la.. dah lama dah tak jumpa diorang ni.. 

ok la.. sebelum sarah akhirkan entry blog ni.. sarah nak ucapkan selamat hari raya depavali pada yang sambut lah.. 1 MALAYSIA..
 ≧◠◡◠≦✌

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥