info
fb
About Me
Home
Kalau anda baik hati klik la iklan ni



Akhirnya Instedt juga menjadi pilihanku..

hai..hai.. apakah semua ini???
haha..hari tu sarah ada buat satu entry...sarah cakap sarah dapat masuk putra intelek international college kan.. ok..sarah tak jadi masuk kolej tu..mula-mula memang sarah nak sangat masuk kolej tu tapi lepas dah pi kolej tu dan tengok sendiri kolejnya terus tak jadi.. bukan apa...bukan tak bagus...kolejnya bagus... tapi jauh dari jalan raya.. nak keluar pown tak tau..agak susah la tak ada transport.. hostelnya lak mmg ok..dekat dengan IOI mall....tapi tu la at kolej je yang agak bermasalah bagi sarah.. tempat makan untuk orang muslim tak banyak.. yang banyak non-muslim je....sebab tu la sarah tak masuk kolej tu.. maybe bukan jodoh sarah ngan kolej tu kot..hehe..eh gitu lak..ermm ok jap.. sarah ada pic kolejnya..hari tu kakak sarah yang snapkan..

ok ni lah kolejnya..ermmm.. baiklah..cerita pasal instedt..

dalam banyak2 tempat sarah balik semula ke johor akhirnya.. haha..berdekah je la.. jauh-jauh bawak barang pi puchong tujuan nak study at PIIC but tak jadi balik semula ke johor.. ish3..apa la nk jadi cik sarah ni kan.... then sekarang sarah akan masuk instedt..nama penuhnya.. INSTITUSI SAINS DAN TEKNOLOGI DARUL TAKZIM yang terletak di bandar penawar , johor.. 
(gmbar sarah pinjam dari encik google)
dah dapat masuk je la.. nak tunggu u lambat lagi.... ni pun sarah amik diploma in information technology..mula-mula sarah nak amik nurse but tak yakin boleh bawak..cuba la amik IT ni.. nak cakap minat..boleh la..sarah minat juga bidang komputer ni.... ok la tu kan.. at UNIKL pun sarah dapat gak tapi parent suruh pi yang dekat je dulu.. kata diorang dah dapat diploma nanti nak sambung ijazah  pi jauh-jauh pun tak pe.. (ish.. gitu lak ye..susah tol jadi anak bongsu ni.. haha.. nak pi jauh pun tak boleh nanti parent sedih pisah jauh2.. tak pe la ni pun berlatih untuk berdikari..sampai bila nak bergantung ngan family je kan..
sarah rasa belajar kat mana2 pun sama je kan asalkan kita ada niat tok belajar dan nak belajar sungguh-sungguh..insyaallah boleh berjaya juga.. betul tak?? 
oklah sampai sini je dulu sarah menaip.. jumpa dilain hari jika diberi kesempatan.. ^_^
sarah masuk 28/4/2012.. dah tak lama dah.. 




➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

22 Prince n Princess sedang komen:

CintaZulaikha said...

alah, blajo kat mana2 pon sama jugak dik. yang penting nak tuntut ilmu tu.

selamat berjaya.

nuyui a.k.a miss YUI said...

hihi,xjauh mana kan tu..bljr rajin2 ea dik..

ZaroL said...

Its ok mana pun tempat belajar tu.. yang penting usaha tu . Ok. COngrates dik!

Pwincess sarah said...

betoi..betoi..betoi..hehe.. thank abg, akak.. :)

Anonymous said...

assalam,,,t kite jdik kwan ae...

Anonymous said...

Susah tak kos yg sarah amek tuhh .. ?? Sy pn brcadang nk amek kos yg sme ..

Pwincess sarah said...

@Anonymous : if minat..insyaallah boleh bawak kos ni.. :) good luck k..

Anonymous said...

Okay tak instedt ? Macam mana bayaran dia ? Saya macam berminat nak masuk instedt tapi masih ragu-ii . Mohon tindak balas :)

Pwincess sarah said...

@Anonymous :Dari segi pembelajaran pada sy okk..
lau dari segi bayaran tu kena tanya pihak akaun/pengurusan sendiri..sy tak berani nak cakap..kolej ni kolej swasta ..kalau kos pembayarannya mahal tu standard la.. pape pun buat pilihan yang betul k.. :)

Hada Here said...

Salam , sis saya dapat tawaran di INSTEDT course kesetiausahaan kesihatan . haa nak tanya la INSTEDT ni okay tak ye ?? Hope dapat beri pendapat ☺

Pwincess sarah said...

@Hada Here : Waalaikuksalam dik.. dari segi pembelajaran alhamdulillah okk.. :)

Anonymous said...

Assalam kak, saya nak tanya . Penginapan nya macam mana ?

Pwincess sarah said...

@Anonymous wsalam dik..sorry lambat.. ada disediakan asrama dan pengangkutan untuk ke kolej. Dah masuk sem 2 atau seterusnya pelajar boleh memohon untuk duduk diluar/sewa rumah sendiri kalau nak..

Asyraf sinclair said...

Brp yuran pengajian di isntedt? Klu kos pengajian islam?

Asyraf sinclair said...

Brp pdaftarn mula²? N kos smua skali klu ambek pngajian islam?

Asyraf sinclair said...

Brp yuran pengajian di isntedt? Klu kos pengajian islam?

Unknown said...

Assalam hai sarah. Nk tnye lah kt instedt ni mmg tiap sem kene byr yuran asrama ke?

Unknown said...

Assalam hai sarah. Nk tnye lah kt instedt ni mmg tiap sem kene byr yuran asrama ke?

Nor Z said...

Assalam hai sarah. Nk tnye lah kt instedt ni mmg tiap sem kene byr yuran asrama ke?

Nor Z said...

Assalam hai sarah. Nk tnye lah kt instedt ni mmg tiap sem kene byr yuran asrama ke?

Pwincess sarah said...

@Nor Z
wsalam..yuran asrama akan dipotong melalui ptptn.

Pwincess sarah said...

@Asyraf sinclair boleh tengok dilaman web instedt ye.. http://www.instedt.edu.my/Index.html
atau fb: instedt desaru johor