info
fb
About Me
Home
Kalau anda baik hati klik la iklan ni


Dugaan..dugaan..dugaan...

Hai semua rasa macam dah lama sangat tinggalkan blog ni..kan..kan.. dah berapa hari ek tak update.. ntah.. yang penting last hari ahad ari tu.. tu pun sebab petang ahad tu petir sabung menyabung.. memang seram je.. tak tau nak cakap macam mana perasaan time tu.. memang first ni lah sarah rasa guruh + Petir + ribut.. yang tersangat2 kuat.. memang menggigil la time tu .. kesannya modem wifi ,telefon rumah dan lampu luar rumah tu habis rosak , tak hidup terus... dugaankan.. sarah tak dapat bayangkan la perasaan orang2 yang hidup dalam peperangan tu.. mesti mereka tersangat-sangat takut dengan bunyi bomnye..dengan senapangnya.. alangkan sarah baru je bunyi guruh + petir ni dah macam nak trauma dah hari tu.. mungkin kah ni tanda-tanda peringatan untuk kita supaya jangan lalai dan terus tunaikan ibadat kepadanya.. (yes maybe ni peringatan untuk kita) ...tak dapat bayangkanlah kalau kiamat betul berlaku.. hanya allah yang tau segalanya.. mudah-mudahan kita dilindungi olehnya dah mudah-mudahan kita semua tergolong dalam golongan yang beriman.. amin.. 

Lagi satu dugaan yang tersangat-sangat buat sakit hati.. (nak komplen sikit ni ) .. hari tu pi check up at satu klinik ni.. jumpa doktor tu ingatkan boleh siap cepat check up nya , dye tengok la surat pemeriksaan sarahkan.. bla..bla..bla.. tup..tup dye cakap kena amik urine tok check dadah( mmg tertulis pun kat kertas tu..ok sarah setuju bagi urine) dye cakap lagi resultnya dalam 2,3 hari boleh siap ... gitu je.. tapi yang pelik bin ajaib nya dia tak check up pun lagi.. ( dah pelik gila la.. ) bayarannya RM 100 (dye ckp check up biasa RM20..yang selebihnya tok duit urine na dihantar ke tiram ngan injection hepatitis ) ok sarah bayar.. tunggu2 2,3 hari dye dah tepon2.. so ayah pi la klinik dye tanya.. dye cakap nanti petang dye tepon.. tunggu punya tunggu tak de juga.. esoknya ayah pergi tanya lagi jawapannya tetap sama.. dan hari isnin tu ayah pergi klinik tu buat kali ke tiga.. dye cakap ngan ayah datang kol 5 sebab doktar tak ada masa tu.. then kol 5 tu pi klinik tu.. dye cakap ubat untuk injection tu tak de lagi.. dye pulangkan duit RM30 untuk buat injection kat klinik lain ( time ni sarah tak ikut..ayah yang amik.. pas ayah balik bagi kertasnya ..tup2 sarah tengok kertasnya cuma ada tanda / je.. tak de tulis laporan apa2 ..dah la tak wat check up.. esoknya sarah pi lagi nak selesaikan semuanya.. baru dye betul2 check... ermmm.. 

P/S : sumpah sarah takkan pergi klinik ni lagi.. cuai kot.. doktarnya pun ta de doktar tetap... aish.. tak tau la... hanya allah je yang tau perasaan sarah masa tu memang bengang gila la... (kan dah terkasar bahasa) hehe... harap maaf atas segala-galanya.. just nak luahkan perasaan dan berkongsi pandangan...
jika koranglah berada ditempat sarah maybe korang tau kot perasaannya.. duit dah amik kerja tak buat.. kita tak boleh buat apa.. maybe dye silap ..(x pasal2 dapat dosa kering.. ngeh~)

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

0 Prince n Princess sedang komen: