info
fb
About Me
Home
Kalau anda baik hati klik la iklan ni


Chatting Budak Zaman Sekarang

Budak2 zaman sekarang bila chat ntah apa-apa je la perkataan yang dia guna.. ntah belajar dari mana pun tak tau la(sarah pun bdk zaman skrang hehe.. ehh tak sarah dah remaja la bukan budak lagi..ngeh~).. kalau yang guna short form tu masih boleh terima lagi la..if terlampau short pun 1 perkataan pun kadang2 tak boleh faham.. apa lagi yang guna perkataan kecik besar...kecik besar.. ntah apa-apa dah.. naik pening nak membacanyakan.. meyh tengok contoh at bawah..

Beberapa minit kemudian... dye mesej gi..
Begini
|
V



Haha.. see.. kalau korang lah dapat mesej chat macam tu.. korang paham tak..?? kalau sarah ermm.. paham gak la..tapi lambat sikit loading kpala sarah ni.. hehe.. ye la nak baca satu persatu perkataannyakan..ermmm.. pada adik2 dan kawan2  jangan la guna bahasa macam ni.. kami tak paham la..hehe.. maklum la kita ni tak blajar bahasa tu.. kita belajar bahasa malaysia(BM) je..

P/S: ayat yang dalam chat tu credit by: kelakargila.blogspot ..kalau suka silalah like.. thank you kerana sudi membaca..mohon maaf jika ada terkasar bahasa.. ^_^

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

3 Prince n Princess sedang komen:

Atyra Pink said...

hahaha benci betul kalau org msg guna ayat mcm tu!!

Pwincess sarah said...

@Atyra Pink :kan.. payah nk mmbacanya..

Atyra Pink said...

tah apa-apa lah kan.