info
fb
About Me
Home
Kalau anda baik hati klik la iklan ni



4 tahun sekali...tahun lompat..!!

selamat pagi ..
Apa yang 4 tahun sekali..4 tahun sekali nie ek...
hehe...
ala...hari nie kan 29/2/2012..juga merupakan tahun lompat...awak..awak..tau tak??? tarikh nie cuma 4 tahun sekali je ...pada sesiapa yang lahir pada tahun nie macam mana ek dia sambut besday...kena tunggu 4 tahun akan datang baru sambut ea...mesti diowang sambut besar-besaran la kan...ye la...4 tahun sekali je diowang boleh sambut..hehe... unikkan tarikh nie....

Di kesempatan ini sarah nak ucapkan selamat hari lahir pada rakan2 yang lahir pada 29/2 ni....moga hari2 mereka akan ceria selalu dan moga allah swt melindunginya.. amin...
nah lagu dari sarah tok korang..
l
l
V
(sbelum tu stop dulu la musik at blog sarah nie.. ok..)



next song... ^_^

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Felt Brooch collection..

dan salam sejahtera...toink..toink...
hehe
now i want to update on the latest sarah felt brooches... 
Sebelum nie kan sarah selalu update sal keychain je kan...kali nie sarah nak update sal brooch pulak...brooch2 nie baru je keluar dari oven..hihi...panas2 lagi nie...comel2 semuanya...nak tengok..??? ok sat na cek upload..




Harga: RM 3.50/pcs
(3pcs RM10)

Warna: boleh request ikut citarasa anda..


Yang nie tempahan dari kawan sarah...

brooch keroppi tu sama harga dengan bunga tu RM3.50

Reben tu pula 
RM 1.50/pcs
(3pcs =RM 4)

P/S : kalau ada sesiapa yang nak boleh contact sarah at FB Sarah Zandra or at page sarah..


➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

hello kitty felt keychain..

holla...hari nie sarah nak update hello kitty felt keychain yang baru je sarah siapkan..
sebenarnya ada orang request buat nie.. meyh tgk kat bawah nie


Yang besar tu keychain biasa...yang kecik tu hp strap...comel tak..harga and sizenya ada kat bawah setiap pic at bawah..

Hp strap nie...
saiz: 6cm (tinggi dye)
Harga : RM 5/pcs (beli byk dapat diskaun)


next keychain

size besar tapak tangan dalam 7cm
Harga : RM6.50/pcs(beli byk dpt diskaun)

P/S: size boleh dirunding ikut kesesuaian ...kalau nak bentuk lain pown ada... tapi kalau yang susah sarah tak boleh buat la...hehe..ok la tu je untuk hari nie..penat dah...nak siapkan brooch pulak..


Klik la sini lau nak tengok hasil kraf sarah yang lain dekat fb

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Contest Blog Paling Cantik

Sarah nak join contest lagi hari nie...Contest Blog Paling Cantik ... 
Cantik ke blog sarah nie...?? uhh..x la sangat...hehe..tapi blog sarah ada tema tersendiri iaitu pink...pwincess pinky...tengok la...(ada ala2 barbie tak?? x de kan..hehe...) blog sarah nie x la se cantik manakan...tapi apa salahnya kita mencuba...mana la tau ada rezeki sarah betul ndak...ok jom klik banner at bawah nie lau korang nak join...jom la....


(click banner nie tok join)

Tarikh tutup: 29/2/2012..

Jom cepat kita join...tinggal bape hari je lagikan...cepat2...hadiahnya pown menarik...
Jangan risau syarat penyertaannya pun mudah je..nak tau tengok sendiri kat sini ea..
Contest Blog Paling Cantik

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Jom Shopping di blogshop craft n crochet...

Hai...selamat pagi...
sarah nak perkenalkan satu blogshop yang mana menjual barang kraf dari crochet..apa itu crochet?? ala craft dari benang kait tu la....ok pemilik blogshop Craft n Crochet ini adalah Kak Tihara ....lau korang nak tau macam2 barangan ada dijual di sini..semuanya 100% hasil buatan tangan ok..
antara barangannya adalah brooch,phone case dan macam2 lagi..harganya pown berpatutan juga...
jom kita tengok apa je yang menarik..:
Harganya pula hanya RM3.50 satu...perbagai warna yang kita boleh dapati...
jom tengok phone case lak..
nie di antara koleksi phone case yang ada..
harganya pula RM10 
(nk warna lain pun bolehkan kak Tihara ? )
bukan sahaja brooch and phone case....ada juga pencil/make up case...comel2 pula tu...jom tengok kat bawah ni..
Wah,..wah...wah...comelkan...purple gitu....i like..hehe :D
Harganya RM18.00 satu..
code : BG29
sizenya: 18.50cm (kot...x tau..lau nak tau kena pi tgk sndiri la)
pelbagai warna dan design ada ...tak percaya pi la masukke blog Craft n Crochet ataupun blog Kak Tihara

sebenarnya banyak lagi craft2nye..dan pelbagai design...lau korang nak tau kena la terjah ke blog Craft n crochet nie..

P/S: cantik2 semua craftnye...rasa macam nak belajar mengait je...huhu...tapi tempahan felt craft sarah pown x siap lagi...hehe..tunggu la lau de mase lapangkan... :)

heps korang....Craft n Crochet nie ada buat GA bloglist tau...jom join... kat sini --> http://herba-tihara.blogspot.com/2012/02/giveaway-bloglist-craft-n-crochet.html





➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Contest Blog Tomeyh Momeyh

Hye...lama dah sarah tak join contest2 nie...selalunya sarah join GA je...sekarang sarah nak join contest lak.
Contest ape...??? nak join ?? nak tau contestnye macam mane..?? (byk betul pertanyaan..mcm nie jom click banner kat bawah nie dulu)

(klik banner nie tok join..)

hah...!! dah klik belum banner too..?? dah tengok belum syarat2 nak join..?? hadiah dye pun menarik bukan so ape lagi jom la join contest nie...meyh sini tengok syarat2 nye...sarah tunjukkan je la ok.. ^_^

- Follow blog Saia , Joe , Sai ( wajib )
- Like Fanpage [ joey Aten ] ( wajib )
- terbuka kpada smua jenis manusia :p (boy & gurl )
- Ltakkan Banner berlink n Buad eNtry b'tjuk "Contest Blog Tomeyh Momeyh".. (Tuto Banner berlink)
- Tag skurangnye 2 0rg dan pastikan mereka tahu ( sunat je//heee )
- Follow n like sponser ;] ( wajib )
- Postkan Link entry di kotak komen smaada di blog Joe , Seha / Sai
-Link yg betol , PLzz sertakan ID bLog & ID Fb ( wajib )

Tarikh tutup = 1 April 2012

dah pahamkan...dah..dah..join cepat walaupun tarikh tutupnye lambat lagi..toink..toink..goooo..
I
I
V

P/S: ok tu je awak..awak selain yang di tag tu..jom la join juga ea... wink..wink... 

Blog ID : 7429350991292393492

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

blog sarah sudah bertukar wajah...!!

hye..hye...korang..korang...perasan tak..?? blog sarah dah bertukar wajah..hehe...comel tak.... 100% di edit oleh sarah sendiri...hehe...comel ke tak..??? pink gitu...hehe...biasa la...sarah an cik pinky...gile pink..hehe..
Yang atas nie gamba blog lama....korang bandingkan lah dengan tengok pic and yang sedia ada nie...jauh bezakan...hehe...dari luar sampai ke dalam...sudah bertukar...toink..toink... tu la...dah dewasa dah blog sarah nie...hehe...esok dah 1 tahun dah dye... haha...
tolong komen-komen sikit dengan design terbaru nie...penat tau sarah edit...huh ==" ...gempakkan hasilnye...wink..wink.... Pwincess Sarah Blog dah betul2 jadi princess nie... tengok la de istana..hehe...
ada yang tak suka ke?? awak tak suka saya tak kesah pown...asalkan saya happy tengok blog saya dah berubah...hehe...ok..papai...jangan lupa bagi komen sikit tau.. ^_^


➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Giveaway Bloglist Craft n Crochet

Sarah nak join Giveaway nie....bolehkan..hehe....jom..jom..join..
GA kali nie daripada Herba Tihara ..jom la join sekali.. ^_^
Tapi...tapi...itu ini Craft n crochet punya sponser...ekk..(apa yg sarah ckp nie..hehe...)
tgk kat bawah nie...klik la banner nie lau nak join k dear.. 
jom la...kita sama2 support GA nie ea..ea...



➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Menang GA sis ayda...

sarah menang??? bila menangnye...??
ohh..dah lama dah menangnya sarah lupa berapa hari bulan...hehe...GA apa..?? ala yang 1st edition new year giveaway 2012 by ayda tu la...tau x..??? yang mana 1...yang nie la...
 http://budakmanja94.blogspot.com/2012/01/1st-edition-new-year-giveaway-2012-by.html [55]
tu la...hehe......jap sarah de print screenkan link tu...
nmpakkan link blog sarah...hadiah yang sarah dapat inner je...tapi x pe la..sarah suka..memang dah lama cari inner tu...dapat juga.. thanx sis ayda...thanx juga Shawl kami...

click link bawah tok pi ke blog sis ayda..

and bawah nie fb sponser hadiah yang sarah dapat...
https://www.facebook.com/shawl.kami

P/S: jom jalan2 ke blog sis ayda dan singgah ke shawl kami.. ^_^

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Innalillahiwainnailaihirojiun...al-fatihah..

Hari ni hari khamis.....
sorang lagi ahli di blok sarah juga kawan baik kepada ayah sarah meninggal dunia....baru je tadi dapat berita dari anak dia.....yaallah..tempatkanlah beliau dikalangan orang2 yang beriman...amin.....

al-fatihah untuk arwah cik amir hamzah...
amin...

P/S : mari sama2 sedekahkan al-fatihah kpdnya....amin...

sarah skrang risau ngan ayah sarah nie...ayah bukannya  boleh dengar sal kematian lagi2 kawan rapat atau pown family nanti jantung dia mula la dup dap dup dap je...ermm....moga tak de pape yang berlaku la...amin...

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Phone Case Felt ...

toink..toink..toink...
phone case kawan sarah dah siap dah semalam..
penat...2 hari mentelaah benda alah nie...nak cari saiz dye....
semalam baru siap jahit sepenuhnya....
nak tengok hasilnye tak?? jap ea sarah upload....
loading 1%
.
.
Warna turqoise...
saiz : 8.5cm x 14.5cm
boleh memuatkan nokia c3, bb bold, experia x8...dan sewatu dgnnye...

tu je la..hehe..penat den nak membuatnye....nasib bek jadi....

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Hari nie hari ape..???

toink...toink...toink...
Hari nie hari ape ye....hari nie hari selasa la....
hehe...
bukan la...hari nie kan hari memperingati pejuang negara yang terkorban masa mempertahankan negara kita la untuk memperoleh kemerdekaan...ingat tu....
jangan dok pikir hari valentine je....kita orang islam tak sambut tu semua...
ingat tu "Say no For Valentine day" dan ingat lah hari nie hari pejuang negara...orait...jom tengok ceramah ustaz idrus sat naaa...

Valentine day lebih di spesifikkan kepada hari kekasih.....
kenapa mesti sekalian setahun je hari kekasih....hari lain tak boleh berkasih sayang ke..??? ish3....kesiankan....mesti hari lain asyik gaduh je kot...tak payah tunggu 14/2 sebagai hari kekasih...hari2 boleh jadi hari kekasih...kan..kan...so tahun2 akan datang juga say no pada valentine day ok...
Saya cinta dan sayang akan allah..
saya cinta dan sayang akan rasulullah..
saya cinta dan sayang akan mak dan ayah,.
saya cinta dan sayang akan family saya..
saya juga cinta dan sayang akan kawan-kawan saya...
anda tersenarai tak???
saya sayang dan cinta awak semua.... 
^_^



➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Pupel Liyana Mega Giveaway

toing..toing...uit..hari ni sarah nak join Giveaway lagi la....rasa mcm dah lama lak penuhkan entry blog nie dengan contest+giveaway...hehe..
Kali nie sarah nak join "Pupel Liyana Mega Giveaway " ade hadiah x..?? mestilah ada...apa la...cepat2 ada lebih 50 hadiah yang boleh kita rebutkan...x percaya..??? tengok la sendiri ...hehe...moga sarah dapat la salah satu hadiah tu...nk join?? meyh click banner kat bawah nie..

jeng..jeng..jeng...ini lah bannernya....lau ada masa yang terluang then tak tau nak update apa sini la join..
mana la tau rezeki korangkan tok menang..

jom tengok sponser2nya pulak..:
Tengok hadiah ngan sponsernya banyakkan...ok dah percaya...apa lagi..jom la join..
awak tengok tu...hehe...awak kena tag dengan domo and cinnamoroll.. hehe..ok...
join tau... ^_^

Tarikh tutup GA ni: 29/2/2012

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Review Bujang terlajak


hai..hah..sape dah tengok cerita nie...??? best kan..kan...lau yang belum tengok tu sila silakanlah tengok...serius memang lawak la...mak sarah pown tergelak tengok cerita nie..hehe...jom tengok sinopsis cerita nie...

Sinopsis Bujang Terlajak: Bujang terlajak mengisahkan mengenai 3 rakan karib iaitu Saiful,Nabil dan Johan yang jatuh cinta dan bersaing antara satu sama lain untuk merebut perhatian seorang gadis bernama Puteri .Mereka bertiga adalah ahli silap mata profesional.Ketika membuat rakaman penggambaran sebuah iklan,mereka tertarik dengan puteri yang menjadi model untuk iklan itu.Tiga sekawan ini mengekori Puteri sehingga mereka mengetahui yang puteri adalah seorang guru tadika dan juga model sambilan. Bagi mengenali puteri dengan lebih rapat,Saiful mencungkil rahsia untuk menambat hati puteri daripada ayah puteri yang buta,Haji Hashim,.Dia diberitahu puteri ingin berkahwin dengan seorang yang kurang upaya kerana puteri percaya bahawa dia akan mendapat cinta sejati seperti yang dialami oleh ibunya.Oleh itu ketiga-tiga mereka mula menyamar dengan niat untuk memenangi hati puteri.Pelbagai helah mereka gunakan untuk meraih kasih puteri termasuk menggagalkan rancangan antara satu sama lain.
nak tau lebih lanjut..?? dan siapa pilihan puteri..?? kalian semua kena tengok sendiri la..hehe...ok..

P/S: sarah pown terlambat tengok..hehe..al-maklum la tunggu keluar kat internet gamaknya..hehe...nak tgk kat astro first kami x de astro...so ape gunanya de internet tpi x gunakan..hehe..betoi dak...(kejamnya..)

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Photoshoot di waktu petang bersama my craft..

wink..wink...toink...toink...toink..
jom tengok aktiviti petang sarah photoshoot bersama pocoyo...cinnamoroll...dan lain..lain...ting...tong...ok..1..2..3..action... nie sambungan entry nie..--> entry nie
(inilah 5 sekawan...dulu dye ada angry birdkan...tapi sekarang..angry birdnya dah ada kawan baru...dan dah jumpa pasangan dah pown...hehe...tengok kat akhir entry nie nanti k.. )
berbalik ke aktiviti kita...hehe..
(see...bear pown dah jumpa pasangankan..hehe...tak lama lagi dye akan berpisah juga sebab yang warna purple tu ada org tempah...hehe...tak pe bear biar jauh dimata tapi dekat dihati..^_^ )

(bestkan tengok diowang....5 sekawan...ehh..ehh...ada lagi sorang sebenarnya...nama dia Purin ..yang mana 1 ye..ok..jap tengok kat bawah nie..dan perkenalkan...Purin...)

hah...ini la dye purin yang sarah cakap tu...dye nie baru je sampai dari...dari mana ek..hehe..(hello kitty an friend dok mane..?? ) kat situ la tmpatnye..hehe...buat2 tau je la ye...hehe...
ok..jom pi lokasi seterusnya...
toink..toink..toink.. ^_^

(di sini la tempatnya...kat mana nie..??? dalam pasu...??? ohh...pasu bukan sebarang pasu tau...pasu nie cantik u know...hehe... )


(rapat sungguhkan mereka berdua nie...uhh...sweett...hehe...)

dan sekrang masanya cinnamorall dan purin mengucapkan selamat petang...kami semua nak balik rumah dah..papai...

ok...da semua..purin nak masuk dalam rumah dulu..papai.... 

dan akhirnya mereka hidu bahagia bersama kawan-kawannya....tamat...ehh...sebelum terlupa...nak tgkkan angry bird bersama pasangannya...tengok kat bawah nie..
see..sweetkan...hehe....ok.....dye dah de pasangan so dye x leh la gabung ngan kawan2 dia sangat...biasa la binatang ngah dilamun cinta...hihi...

P/S : hehe...terhibur x...terhiburkan..kan..haha...tolong komen..komen k... sarah nak tengok pendapat korang...hehe....( ini lah hasil keychain2 sarah..boleh dibuat keychain biasa ataupun keychain hpone.)


➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

siapa tau nama dia apa...??

holla...toing..toing..toing...hehe
Selamat malam semua...sarah nak tunjuk hasil craft sarah....tapi sarah tak tau apa namanya...ada yang tau tak namanya apa...hehe...(nie kes men buat je la...tengok kartoon cantik+comel je terus buatkan..hihi) ...awak..awak...tau tak nama benda kat bawah nie apa..?? si comel nie la.....
hah..tu dia...tu dia dah mai dah...hah...dah mai dah dah comel tu...hehe..
comelkan..kan...cepat cakap comel...pok kang..hehe.. :D ..berapa jam ntah sarah buat patung nie...sampai jari comel sarah nie tercucuk jaram buat ini budak..hehe...(kalau sarah puteri tidur yg tercucuk jarum je tertidur comfirm dah tertido dah smpai pangeran datang...hehe..berangan je lebih cik sarah nie kan..) ehh,..ehh...apa nama dia ni...huhu...x pe la lau x tau...hehe...next nak buat hello kitty lak....sape mau...hehe...sape sokong...wee~...ok tu je...jom tengok photoshoot petang tadi bersama cik domo...cik pocoyo and cik bear...

ok..ini sebahagian je...ada lagi...sarah sambung besok je la..hehe....nak buat cerita la ..nie antara model2 nye...hehe...ok selamat malam...rajin2 la tolong komen k dear... ^_^


➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥