info
fb
About Me
Home
Kalau anda baik hati klik la iklan ni



Menang GA dari sis tihara and GA dari sis Intan Berlian..

hye semua..lamakan sarah dah tak update blog ni.. sarah busy sikit nak selesaikan semua urusan untuk sambung belajar.. then nak kemas barang.. penat juga la.. ^_^

sarah nak berterima kasih kepada Sis tihara atas hadiah yang sarah dapat hari tu.. cantik
korang nak tau apa hadiahnya.. jap sarah upload..

cantikkan.. sarah nk belajar mengait macam ni tapi tak pandai..huhu.. cian kan.. hehe..
lau korang berminat dengan barang2 crochet ni meyh tengok sini..
macam2 ada.. cantik2 + comel2 pulak tu.. ^_^

next...sarah nak ucapkan terima kasih pada Kak Intan berlian tempoh harikan beliau ada buat GA.. then sarah menang dapat hadiah contact lens dari sponser Pretty Lens Store 
contact lens nye cantik2...lau korang nak and berminat jom serbu page dia..Click sini.

jom terjah ke semua blog and page ni.. hehe.. sarah saje je buat entry untuk tanda penghargaan.. sarah suka hadiah2nya.. ^_^ 

P/S: maybe ni entry last kot.. hehe.. esok sarah dah nak pergi KL ...buat apa..?? ermmm.. nak uruskan berkenaan kolej yg sarah nak masuk ni la.. insyaallah lau ada masa sarah cerita lagi apa yang patut..hehe.. sampai jumpa lagi kawan2 blogger and reader2 sekalian.. jangan lupakan sarah ok.. doakan sarah berjaya.. 

nama kolej sarah adalah.. Putra Intelek International College ( sarah amik course diploma in risk management dalam bahasa melayunya... diploma dlm pengurusan risiko.. )betulkan.. hehe.. ok.. papai.. 


➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Persada ,Johor and City square JB..

Semalam sarah pergi Persada johor with kawan-kawan..Buat pe at sane??? ermm.. ada karnival jom masuk u. Kitorang pi naik bas..bukan naik bas express tu tau.. bukan naik bas tambang juga..hehe..kitorang naik bas sekolah..hehe(jadi dak sekolah semula la gamaknyakan.. :D ) ..dalam 30 orang kot..(lupa la..wink2) ..
sampai je kat persada kitorang berkumpul at satu tempat tu tok bincang then selepas tu kitorang putuskan berpecah..dan kumpul semula kat tempat tu dalam kol 1.30 petang..

Memang ramai sangat2 orang at persada tu.. nak tunggu lift lagi bukan main lamanya..eskalator(betol ke ejanya cam ni..hentam je) pun lama gak...sebab ramai sangat..ye la apa tak nya..semua orang nak pi kat pameran tu kan.. dari pelajar sekolah... sampai la kami lepasan SPM.. apa tak nya sesak.. dah selamat sampai bawah kena pulak beratur untuk ke tempat pameran.. dah masuk dalam pun sesak gak.. lagi2 at uitm,utm...dan universiti yang lain la...(universiti2 yg popular mesti penuh la) ...tapi memang best.. banyak info yang kitorang dapat.. lepas pi persada kami jalan ke cs a.k.a city square.. hehe.. ada la dak lelaki at situ ckp camni.. " kenapa beg diowang semua sama?? " huhu.. boleh lak an.. agagaga.. diowang tak pi persada ke.. hehe.. k.. stop.. jom tgk pic lak.. x banyak pown.. 2 je..hehe

(berkumpul kat sini dulu.. kepenatan dah ni..)

(nie la hasil daripada persada..hehe..dapat la beg tu... jom masuk u..hehe) 

hehe...tu je la...at cs sarah x de gambar nye... jalan2 tawaf satu cs je semalam....huhu..
sampai umah dalam kol 8 malam kot..hehe.. capek deyh.. 



➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Karnival Pengajian Tinggi Negara 2012..


jom..jom...kawan-kawan sarah yang dok johor tu jom kita pergi Persada.... Karnival Pengajian Tinggi Negara 2012..Jom Masuk U... bagi yang sebaya ngan sarah tu (baru amik result spm 2011) jom la kita pergi ramai2 memeriahkan Karnival ni then cari hala tuju untuk melanjutkan pelajaran di peringkat universiti.. 

Tarikh: 24-25 mac 2012(sabtu dan ahad)
Masa: 9 Pagi hingga 6 petang 

Sarah pergi esok ngan ayah sarah.. ^_^



➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

GIVEAWAY 2012 BLOG LISA AFHA



SEe banner kat atas ni..hehe.dah taukan..setelah tamat debaran SPM sarah kembali aktif berblog.. ^_^ permulaannya sarah nak join satu GA ni bukan apa saje je nak support orang2 yang buat GA ni lau ada rezeki sarah ada lah kan.. siapa nak join click je banner kat atas tu.. sekarang jom tgk syarat2nye..

1. mesti mempunyai blog
2. buat satu entry ringkas dan padat.tepek banner atas ni dan senaraikan semua nama penaja dibawah beserta link mereka. (copy paste suda)

3.sila follow setiap blog penaja dan like fan page(untuk mereka yang mempunyai FB)
4. sila tinggalkan id blog dan id fb diruangan komen beserta link entry penyertaan anda.

ok done...
^_^
sarah dah join korang bila lagi


➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Alhamdulillah lulus SPM..

Hari ni...hari yang ceria...ngeh~Tamat suda riwayat SPM..dan hari ni juga hari terakhir sarah bergelar pelajar..ckp sal result tadi ... alhamdulillah sarah lulus dalam semua subjek.. walaupun tak sebagus result-result kawan-kawan yang lain tapi sarah bersyukur sangat-sangat sebab lulus.... tak sangka pula Fiz,kim,bio and addmath sarah boleh lulus.. (suka la tu) ..alahai...tak pe la hanya ni je yang sarah mampu buat.. insyaallah sarah akan perbaiki lagi.. sarah nak ucapkan tahniah pada rakan2 sarah yang berjaya tu..

sekarang tinggal pikir nak masuk mana pula.. hari isnin nie ada temuduga untuk tawaran biasiswa...doakan sarah k.. hope lulus la temuduga tu... takut gak ni...huhu... 

P/S: ok dah...tak tau nak update apa lagi... minggu depan sarah nak mula puasa nazar sarah.. :) tanda bersyukur kepada allah swt.. sarah dah bernazar if sarah lulus sarah nak puasa seminggu..now sarah kena tunaikan nazar sarah tu.. :)


➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Churp-churp berwajah baru..

wink..wink..kamu..kamu yang join churp-churp nie perasan ta churp-churp korang dah berwajah baru..perasan ndak...??? lau tak perasan meyh sarah tunjukkan..

nie la wajah churp2 kita...tapi kan dia dah tak boleh invate orang tok join churp2 nie kot..sebab sarah cari2 x de pown...tapi yang best nya iklannya banyak tau...wink..wink... korang rajin2 la klik iklan sarah ni...jap gi sarah bagi linknya k.. :D sebelum tu ada lagi satu kelainan at churp2 ni..sarah jumpa ni..
(click gambar tu tok tumbesaran)
Apa yang lainnya...see at tepi tu ada follower and following kan..tu la yang lainnya..hehe..

jom tolong sarah klik iklan2 kat bawah ni..

P/S : lau dah klik bagitau sarah ea..nanti sarah tolong klik link iklan kamu semula... ok..jujur tau tak mo tipu2 tuhan marah..  :)


P/S: doakan sarah juga ea dapat result cemerlang dalam spm esok..seram sejuk dah ni..



➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Penantian semakin menghampiriku

selamat hari selasa... Hari ni juga la hari yang paling mendebarkan buat kami yang lahir tahun 1994 sebabnya esok adalah hari penentu masa depan kami. 2 hari sebelum keputusan ni memang ramai yang tak tidur lena, makan pun tak de selera(termasuk la sarah) rasa cuak tu semakin kuat sehinggakan semua orang ketakutan..21/3 merupakan hari yang  ditunggu-tunggu oleh kami selama 3 bulan..kini hari yang di tunggu-tunggu itu sudah pun menghampiri.. kami hanya mampu berdoa untuk kesekian kalinya. Mudah-mudahan dengan doa ini kami menjadi lebih tenang pada keesokan hari dan dapat menerima apa2 keputusan yang kami terima..

Doa memberikan kekuatan pada orang yang lemah, membuat orang tidak percaya menjadi percaya dan memberikan keberanian pada orang yang ketakutan 

P/S : if kita tidak berjaya pada masa kini insyaallah suatu hari nanti kita pasti akan berjaya.."manusia yang berjaya akan memperolehi keuntungan daripada kesilapannya, dan mencuba lagi dengan cara yang lain."

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Assalamualaikum cinta.. ^_^

Assalamualaikum cinta.
Hehe..dah buang tebiat apa cik sarah ni kan..hehe..ehh..ehh..jangan pelik-pelik la..ni antara dialog dalam 
cerita 7 petala cinta ..

Sipnosisi: 
Filem 7 Petala Cinta mengisahkan kehidupan anak remaja yang mendapat pendidikan dalam institusi keislaman. Pelbagai insiden dan suka duka yang berlaku di antara mereka selain berdepan dengan kemelut yang akhirnya mengundang perspektif berbeza.

Hamka seorang graduan syariah dari Universiti Al-Azhar ditunangkan dengan anak kepada guru di madrasah tempatnya menuntut ilmu, Saidatul Nafisah (Shima Anuar) dan kemudiannya berhijrah ke Yemen untuk menuntut ilmu. Namun sebaliknya, Hamka gigih menulis al-Quran dengan tulisan tangannya sendiri bagi dijadikan hantaran perkahwinannya kelak.

Entah mana punca, berita mengenai Hamka terbunuh di Yemen tersebar selepas negara itu dilanda perang saudara dan konflik politik. Tunangnya, Nafisah menanti dengan setia dan muncul pula watak Attar (Aeril) yang sudah lama memendam perasaan kepada Nafisah. Di situlah wujudnya nilai kesetiaan seorang wanita yang mengagungkan seorang lelaki yang dicintai walaupun apa saja yang melanda.



P/S: macam best je...nak tengok la nanti..

P/S lagi: ermm..tiggal esok je..lusanya dah sekolah nak amik result..



➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

labah-labah bahaya ke..??

hai semua... cakap pasal labah-labah ni kan..semalam ada satu labah-labah yang tak diundang kat rumah sarah..dari mana pun sarah tak tau la...tiba-tiba je ada satu labah-labah tu berjalan ke arah sarah....apa lagi sarah terus lari la..hehe..(penakut betul la cik sarah ni kan)
ye la..apa tak nya..sarah tengok labah-labah tu lain macam je..kalau labah-labah biasa tu sarah tak kesah sangat la..tapi yg ni jenis apa ntah..labah-labah nya warna hitam besar.. nasib baik ayah ada time tu..hehe..
labah-labah ada banyak jenis ea...

mak cakap tu labah-labah pesan-pesan...labah-labah tu bahaya kot...lau dye gigit kita boleh bawa maut.. ermm..ntah la....maybe labah-labah tu sesat je kot..kebiasaannya labah-labah tu tinggal kat hutan je..at pokok-pokok hutan...takut lak tengok labah-labah tu berlari laju selaju-lajunya ke arah sarah.hehe.. :P 





P/S: tinggal 3 hari je lagi... rabu ni result spmdah keluar ya allah berikanlah aku keputusan yang cemerlang..amin..
malam tadi dah termimpi2 result spm ni.....sarah mimpi sarah lulus..minta2 la betul.. :) :(

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Bantal hello kitty....

Bantal hello kitty siap...
sebenarnya hari tu lagi dah siap bantal hello kitty tu...tapi baru ni sempat update at blog...hari tu sarah dah upload gambarnya at facebook .....siapa yang ada add sarah tau la kan..hehe... sekarang sarah nak tunjukkan kat awak..awak semua pulak k... jap..jap..nak upload... ^_^

nie la dye...see... 
comel tak?? comelkan..

yang ni sizenya sebesar netbook....(netbook k...bukan buku net...atau laptop).. kamu taukan netbook macam mane....ok good la lau tahu... hehe...jap sarah ada lagi satu gambar sarah ngan bantal hello kitty ni..
ok nie lah dia...see...besarkan bantal hello kitty ni..
yang nie sarah buat bukan guna kain felt k...tak sama dengan keychain or phone case yang sarah buat selalu
nie sarah guna kain anti picing a.k.a kain fleece(betul ke sarah eja nama kain ni) pape je la..
kalau korang nak tau kain ni lembut macam selimut bayi...hehe..lembut sangat2 tau....
kain nie memang sesuai buat doll dan bantal...
memang gebu je bila dah masuk fiber kat dalam tu...

kalau korang minat nak order kain camni boleh dapatkan kat  Kak Felt Ilham Intan at fb k..



oklah if ada pertanyaan apa-apa lagi boleh tanya sarah kat  fb Sarah atau Page Pwincess Sarah ok..
^_^


P/S: ada ke yang minat..hehe.. 


➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Contest The MOST Fabulous Blog by Miss Lovouis

hai semua..sarah nak join satu contest nie...ehh..sarah dah pernah join ke...?? rase belum kot...
tarikh tutupnya pown lom tamat lagikan...
ehh sarah tak terlambatkan..?? 
ok stop...jom tgk kat bawah ni..
I
I
V


(click banner yg comel nie)
syaratnya mudah je...korang boleh tgk sndiri ye.. 










P/S : nak cari brg2 yg tomey2 x..?? meyh click sini.. --> Craft n Crochet


➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Result SPM 2011 keluar 21/3/2012.. !!

ohh..tidak...tidak...tidak..(cuba memberontak) 
Hari tu kata 22/3 nie di cepatkan lagi sehari jadi 21/3... seram...fuhh..fuhh..tinggal 7 hari je lagi nie..
ya allah...perolehkan la hamba dengan result yang cemerlang ya allah..jauhkanlah hamba dari kegagalan...Walau apa pun keputusan yang engkau berikan aku akan terima seadanya ,kerana itu sahaja yang ku mampu buat.....rezeki masing-masingkan...semuanya dah ditentukan.. ^_^











➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Cerita "chantek" best juga kan.. :)

Hari ni sarah ngah bosan sangat2..so pi la cari movie2 yang best2 kat internet...
tajuk ceritanya "Chantek" korang taukan cerita apa...??
tau tak?? lau tak tau sila2 lah beli CD or tengok kat wayang or download je kat internet...
(sarah suka download je..hehe..jahat an..taunya nak yg percuma je.. :P)
siapa yang belum tengok sini tengok sinopsis dye dulu..

Mengisahkan tentang AD,seorang selebriti filem yang hidupnya mewah dan ceria tetapi menjadi buta setelah dilanggar kereta sejurus ternampak tunangnya berlaku curang.Tersangat kecewa,AD memencilkan dirinya di rumah peranginan dengan dijaga oleh CHANTEK, seorang pembantu rumah perempuan dari Indonesia yang terpaksa menyamar sebagai lelai untuk menenteramkan AD yang masih fobia dengan perempuan. Lama-kelamaan kerana kebaikan AD dan kemesraan mereka berdua.Chantek terpaksa mendedahkan rahsianya.Walaupun marah,AD sedia memaafkannya kerana kejujuran CHANTEK membantu memulihkannya dan kini mereka berdua telah jatuh cinta. Tetapi apabila CHANTEK terjumpa sebuah skrip yang mengisahkan tentang percintaan seorang lelaki dengan pembantu rumahnya,CHANTEK terasa diperbodohkan oleh AD yang mempergunakannya sebagai bahan latihan filemnya. CHANTEK terasa benar-benar terasa dirinya ditipu dan hatinya dipermainkan dan lantas telah melarikan diri. Selama sebulan AD tidak ketentuan arah dan tidak dapat berlakon semula kerana terkenangkan CHANTEK.Akhirnya AD terjumpa CHANTEK dan setelah dirayu dan dipujuk barulah CHANTEK menerima semula AD dan cinta berputik kembali.


P/S: if orang nak tgk meyh click sini..--> Click sini je..


➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Giveaway Souvenir from Korea by Wawa Abdullah

selamat petang...penatnya hari nie...huhu..ok la..penat2 pown tangan nie tak penat pown nak menaip..
hehe..
lagi-lagi nak taip entry GA nie...hehe...ok sarah nak join
 Giveaway Souvenir from Korea by Wawa Abdullah
korea..korea..korea...
bestnye hai lau dpt pi sane an..
ish3...
ehh..dah...dah..back to the GA..
siapa nak join jom la join..click je banner yang comel tu ea..
^_^

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

First Contest by Afiqah & Amani Azwa: Edit Gambar Sehabis Cun

okey...join contest lagi...ngah bosan sangat2 nie...
so sarah nak join satu contest nie..First Contest by Afiqah & Amani Azwa: Edit Gambar Sehabis Cun 
nak join click banner at bawah nie..

nak tau syarat dye??? jom tgk syarat dye and hadiahnya..

Sponser:

ok..sarah nak tunaikan kesemua syarat2 yang telah dijatuhkan kepada sarah..

Hah..see...gambar sebelum dan selepas diedit...auw...cantik x? hehe..x cantikkan.. :(
ini je la yang sarah mampu edit..huhu..
ok lah sekarang
Sarah nak tag..





➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Semakin hari semakin mendebarkan.. =="

holla...toink..toink..
ngah berdebar-debar sangat nie...auw..auw...
Hari nie 7/3/2012 Result STPM keluar... Tapi sarah yang berdebar-debar...auw...sebab apa berdebar-debar?? aish...apa lagi... berdebar2 la budak form 6 tahun lepas dah dapat result STPM ...tak lama lagi budak form 5 2011 lak dapat result SPM ..auw... setelah di bahagi darab tolak tambah bagai...tinggal 2minggu 1hari je lagi  result SPM kitorang akan keluar...tidur pun dah mula terganggu..macam2 la kan...kenapa la lambat sangat dye keluar...tak sabar dah ni..hehe..( cuba lawankan..so bermakna cepat sangat keluar ..dah cukup bersabar nie)
wink..wink...kakak..kakak..abang..abang...adik..adik...pak cik..pak cik..mak cik..mak cik...doakan sarah ea...doakan cita2 sarah tercapai suatu hari nanti..and...doakan sarah dapat result yang cemerlang kalau tak pun setakat lulus baik pown dah ok...and..sarah pun doakan kawan2 sarah yang nak amik result 22/3 nie pown dapat result yang memuaskan..amin... good luck semua.. ^_^

P/S : macam mane ek nanti bile masuk dewan nak amik result tu..mesti kaki terketaQ-ketaQ kot...hehe..
P/S lagi : apa pun keputusan yang kita akan terima ..kita mesti terima seadanya dan perbaiki lagi supaya menjadi lebih baik dari sekarang.. 

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Contest Blog Paling Kemas

Tadi nampak contest nie at dashboard...so sarah nak cuba la join and nak memeriahkan contest nie..
Contest Blog Paling Kemas

(click je banner nie tok join)



➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

21 hari lagi...!! ohh no... (doakan kami ye..)

Hari nie 1 mac ...auw...auw...21 hari lagi!!.. awak tau tak?? 21 hari lagi !!!.. 21 days..!! ohh no..  (terkejut) ..ya allah...
dah rasa dah debarannya...hangat..hangat...debaran semakin hampir......ohh no.. rasa macam nak demam dah... takutt+ seram,... +++++++ huh... (korang tau tak apa yang sarah takutkan sangat then kenapa dengan 21 hari..?? ) ok begini ceritanya...........................................................bla..bla..bla...bla.....bla......(dialog bisu)......tamat..........ekk.. =.="  ok lah serius ok... seperti yang anda sedia maklum keputusan spm 2011 akan diumumkan pada 22 mac 2012... tolak hari nie tinggallah 21 days...ok kawan2...(cuba bertenang..huh..hah..huh..hah) apa2 pun keputusan insyaallah kita boleh terima sebab kita dah usahakan... ada masa lagi ni untuk kita berdoa...marilah kita sama2 buat solat hajat...
jom tengok dialog kat bawah nie.. 

Amin....domo ngan bear nie sebaya sarah tau..hehe...diowang amik result SPM gak nanti..wink..wink..
kita berdoa sama2 ea...amin...





Semoga Kejayaan menanti awak semua....Insyaallah...amin...

P/S: walau apa pun keputusan akan datang janganlah kita sesali..jikalau kita berjaya janganlah sombong dan jikalau kita gagal janganlah kita mudah menyerah tetapi usahalah untuk memperbaiki diri kerana allah swt lebih tau segalanya..insyaallah semoga kita semua berjaya sehingga cita-cita kalian semua tercapai..amin...



➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥