info
fb
About Me
Home
Kalau anda baik hati klik la iklan ni


Semuanya cakap pasal matrikulasi dan form 6 je..

tahniah la pada kawan2 yang dapat matrikulasi tu.. sarah tak dapat pun hehe.. 
pada yang belum check tu meyh sini check 

http://apps.moe.gov.my/matrikulasi/tawaran/

untuk form 6 lak at sini.. 

http://apps.moe.gov.my/sst6/cheF6_12/

ok.. sarah dapat form 6 je.. jurusan kemanusian.. 
tapi..tapi.. nak byebye je la kat form 6.. 
dah ada pilihan lain maybe ni yang lebih baik kot..
tak lama lagi sarah dah masuk Institut sains dan teknologi darul takzim (INSTEDT)
Diploma in information technology (DTM) 

P/S: pada kawan2 yang masih terawang2 dok pikiaq nak masuk mana tu pikir la betoi2 naa.. pilih la yang terbaik untuk masa depan anda.. (skema la pulak) .. keputusan ditangan kita sendiri..  

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

LUCKY DRAW RM100

Duit..duit... kemana kau duit...duit..duit.. ehh..ehh.. apa ni duit..duit lak.. hehe..
awak...awak..awak dan awak nak duit tak..?? nak?? ehh bukan saya la yang nak bagi.. meyh tengok kat bawah ni..

 SYARAT- SYARAT nyer:

 1. WAJIB ade akaun FB, then klik LIKE fanpage Sweet Bonda kat bawah ni
(sy akn cek if xlike otometik nama anda xde dlm list ok?) 

2. Klik LIKE > picca ini < & klik LIKE > picca ini <
(sy akn cek if xlike otometik nama anda xde dlm list ok?)
 
3. Tinggalkan NAMA FB anda kat kotak komen (kat atas nun)
cth NAMA FB (nickname anda gune dlm FB) : Saya Budak Comel xperlu letak link FB yg ini https://www.facebook.com/sayabudakcomel 
coz NAMA FB anda adalah NO. CABUTAN BERTUAH anda
 
4. DONE!!! hehe, kan simple? da dpt 1 no. LUCKY DRAW
tp kalo sesape buat syarat no1 hingga 4 + no. 5, die akn dpt 2 no. LUCKY DRAW :) 
 
5. Buat entry dalam blog, tajuk: "LUCKY DRAW RM100"
~Letak gambo duit RM 100 kat bwh ni sbg banner dlm entry,nk ltak kat sidebar pon sgt bagus :) tp xde paksaan ok?

ok..dah..senang je.. baca la syarat2 tu satu persatu... lau korang nak join click je banner yang gambar duit RM 100 tu.. ^_^

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Dugaan..dugaan..dugaan...

Hai semua rasa macam dah lama sangat tinggalkan blog ni..kan..kan.. dah berapa hari ek tak update.. ntah.. yang penting last hari ahad ari tu.. tu pun sebab petang ahad tu petir sabung menyabung.. memang seram je.. tak tau nak cakap macam mana perasaan time tu.. memang first ni lah sarah rasa guruh + Petir + ribut.. yang tersangat2 kuat.. memang menggigil la time tu .. kesannya modem wifi ,telefon rumah dan lampu luar rumah tu habis rosak , tak hidup terus... dugaankan.. sarah tak dapat bayangkan la perasaan orang2 yang hidup dalam peperangan tu.. mesti mereka tersangat-sangat takut dengan bunyi bomnye..dengan senapangnya.. alangkan sarah baru je bunyi guruh + petir ni dah macam nak trauma dah hari tu.. mungkin kah ni tanda-tanda peringatan untuk kita supaya jangan lalai dan terus tunaikan ibadat kepadanya.. (yes maybe ni peringatan untuk kita) ...tak dapat bayangkanlah kalau kiamat betul berlaku.. hanya allah yang tau segalanya.. mudah-mudahan kita dilindungi olehnya dah mudah-mudahan kita semua tergolong dalam golongan yang beriman.. amin.. 

Lagi satu dugaan yang tersangat-sangat buat sakit hati.. (nak komplen sikit ni ) .. hari tu pi check up at satu klinik ni.. jumpa doktor tu ingatkan boleh siap cepat check up nya , dye tengok la surat pemeriksaan sarahkan.. bla..bla..bla.. tup..tup dye cakap kena amik urine tok check dadah( mmg tertulis pun kat kertas tu..ok sarah setuju bagi urine) dye cakap lagi resultnya dalam 2,3 hari boleh siap ... gitu je.. tapi yang pelik bin ajaib nya dia tak check up pun lagi.. ( dah pelik gila la.. ) bayarannya RM 100 (dye ckp check up biasa RM20..yang selebihnya tok duit urine na dihantar ke tiram ngan injection hepatitis ) ok sarah bayar.. tunggu2 2,3 hari dye dah tepon2.. so ayah pi la klinik dye tanya.. dye cakap nanti petang dye tepon.. tunggu punya tunggu tak de juga.. esoknya ayah pergi tanya lagi jawapannya tetap sama.. dan hari isnin tu ayah pergi klinik tu buat kali ke tiga.. dye cakap ngan ayah datang kol 5 sebab doktar tak ada masa tu.. then kol 5 tu pi klinik tu.. dye cakap ubat untuk injection tu tak de lagi.. dye pulangkan duit RM30 untuk buat injection kat klinik lain ( time ni sarah tak ikut..ayah yang amik.. pas ayah balik bagi kertasnya ..tup2 sarah tengok kertasnya cuma ada tanda / je.. tak de tulis laporan apa2 ..dah la tak wat check up.. esoknya sarah pi lagi nak selesaikan semuanya.. baru dye betul2 check... ermmm.. 

P/S : sumpah sarah takkan pergi klinik ni lagi.. cuai kot.. doktarnya pun ta de doktar tetap... aish.. tak tau la... hanya allah je yang tau perasaan sarah masa tu memang bengang gila la... (kan dah terkasar bahasa) hehe... harap maaf atas segala-galanya.. just nak luahkan perasaan dan berkongsi pandangan...
jika koranglah berada ditempat sarah maybe korang tau kot perasaannya.. duit dah amik kerja tak buat.. kita tak boleh buat apa.. maybe dye silap ..(x pasal2 dapat dosa kering.. ngeh~)

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

"Giveaway : Saje-saje nak menang by Ayesha Ramlee

hye..hye..jom join GA lagi dan lagi.. nak hadiah tak??? 
(klik banner kat atas ni kalau awak semua nak join GA ni ok )

meyh tengok sponser2 untuk GA ni.. pastinya anda terkejut.. auw.. (gedik pulok dah.. :P ) 


  • myphilosophicalofarts – FOLLOW | PAGE

  • Herba Tihara – FOLLOW

  • De Closette – FOLLOW 1 | FOLLOW 2 | PAGE

  • Sweetlilcraft Collections – FOLLOW | PAGE

  • Fatma Fazira  FOLLOW | LIKE 1 | LIKE 2

  • Thaiyibah  PAGE

  • Butik Aludra – FOLLOW | PAGE

  • Ayesha Ramlee  – FOLLOW

  • Bubblycravers GiftsNsouvenirs  – FOLLOW | FACEBOOK

  • Ezza Malik – FOLLOW 

  • Ayu Fatarani – TWITTER (jika ada) | FACEBOOK | FOLLOW

  • Naniey Barniey Lurviey – FOLLOW

  • Shag Yahaya – FOLLOW | PAGE 1 | PAGE 2

  • LoveBag LoveBag – FOLLOW |PAGE

  • ED Blogshop – FACEBOOK

  • Cik Harty – FOLLOW

  • Nurul Farain – FOLLOW | PAGE

  • Khalila Mohd Ishak  FOLLOW | PAGE

  • Kittyshawls – FOLLOW | PAGE

  • Haruno Hana – FOLLOW

  • Kiraly Shoppe – FOLLOW | PAGE

  • Nur Syahirah Noor Azman – FOLLOW | PAGE

  • Homemade Choc@ Coklatku8 – FOLLOW

  • Dsuefie Collection – FOLLOW | PAGE

  • Miz Irya Boutique – FOLLOWPAGE

  • Joojoo Craft  FOLLOW  

  • Shalleyanna Yanna  FOLLOW | PAGE

  • Handmade By Zliah  FOLLOW | PAGE

  • Noorlina Ahmad Mirza   FOLLOW | LIKE 1| LIKE 2

  • Nurul Aini – FOLLOW

  • Hani Creative Craft – FOLLOW | FOLLOW | LIKE

  • Business Blog   FOLLOW |LIKE

  • Annur Gallery  FOLLOW |LIKE


  • hah!!.. korang terkejut tak..terkejut tak.. ramai kan sponsernye.. 
    nak tengok hadiahnya tak..?? Klik sini nak tengok hadiah..

    ➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

    1st Giveaway Nana By Sabrina & Farhana

    hai..hai..join GA lagi dan lagi.. haha..sarah abiskan satu hari ni dengan join GA/contest je..wink..wink..
    meyh tengok GA yang ni pulak.. 
    pastinya best..!!.. ^_^


    (klik banner ni lau nak join).



     Syarat-Syarat :

     Buat satu entry tentang GA ni dengan tajuk " 1st Giveaway Nana By Sabrina & Farhana " .
    Letakkan banner GA berserta dengan link mengenai entry ini.
    Wajib FOLLOW blog Sabrina Farhana .
    Wajib LIKE / FOLLOW semua penaja2.
    Berikan url entry anda mengenai GA ni di ruangan komen entry ini.
    Para bloggers yang tidak mengikut syarat ke-3&4 akan disingkirkan. :)
    Tak wajib tag rakan2 korang. " 1x Top ref-feral akan dapat full edit blogskin"

    nak tengok hadiahnye?? Klik sini

    GA ni berlangsung sehingga 24 april 2012
    jom la join ramai2.. ^_^


    ➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

    Giveaway Herba Tihara


    join GA kak tihara pulak..hehe.. 


    (click banner diatas ni kalau awak nak join)
    jom..jom...jom join sama2.. ^_^

    P/S: dalam satu hari dah berapa banyak GA yang sarah join ye.. hehe.. pape pun gud luck semua..semoga berjaya :D


    ➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

    Topup Giveaway by Naili

    join lagi.. jom join..nak topap tak?? topap percuma la.. jom la join sama2.. 24 april ni last tau.. 

    (click banner ni lau awak-awak semua nak join...cepat..)

    Syarat-syaratnya :

    -WAJIB jadi follower BLOG INI.
    - WAJIB like page facebook V-Sweetie Online Shoppe atau sesiapa yang tiada facebook, anda wajib follow blog Wan Ssei.
    - Buat entry bertajuk 'Topup Giveaway by Naili' di blog anda.
    - Letakkan banner giveaway ini di entry anda dan link kan ke blog saya.
    - Tinggalkan link entry anda di comment box entry ini SAHAJA.

    ➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

    Hannah Husna's 3rd B'day GA


    (click banner kat atas ni if u want to join.)

    sarah nak ucapkan selamat hari lahir buat adik hannah yang ke 3 tahun kan.. selamat hari lahir.. moga kamu jadi anak yang solehah dan taat pada allah swt dan parent kamu ye.. ^_^ 

    Deadline For GA : 6th April - 22nd April 2012 (before 11.59 pm)

    ➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

    Hasil Edit Photoshop CS5 #2 (cover fb)


    kali ni agak simple kan..
    apa yang boleh dilihat di sini adalah..
    bayang2..huruf dan objek itu seperti berada di atas cermin.. dengan pantulan bayang2nya yang berada di bawah..
    campuran warna pink+biru di atas background hitam juga menampakkan kesan yang menarik pada gamba.. juga seperti gambaran 3D.. 

    Nak belajar edit guna Photoshop??? meyh install kat sini.. ada cara installnya sekali.. Wan Hazel tutorial

    oklah itu saja untuk hari ni..  ^_^ rajin2 la komen ye.. sarah tak sekretif awak ..awak semua.. :)



    ➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

    Contest Awesome Blog By Farain

    Nak join contest lak..
    ermm..cakap sal contest untuk blog mesti takkan menang sebab blog sarah tak cantik dan tak awesome.. 
    tapi..........
    tak salahkan jika mencuba.. 
    now i want to join Contest Awesome Blog By Farain 


    (click banner di atas lau awak nak join k)

    Syarat Syarat Penyertaan :

    -Warganegara Malaysia*WAJIB*

     -Wajib ada blog*WAJIB*
    -Follow Twitter Ain *SUNAT*
    -Follow Blog Ain *WAJIB*
    -Like Fanpage Ain *WAJIB*
    -Buat satu entri bertajuk Contest Awesome Blog By Farain *WAJIB*
    -Tempek banner GA di entri.Linkkan terus ke blog Ain. *WAJIB*
    -Letakkan link post di kotak komen *WAJIB*



    ok done...mudahkan..jom join.. :)

    ➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

    Hasil Edit Photoshop CS5 #1

    hai..ho..hai..
    Sarah nak tunjuk hasil edit photoshop CS5 je #1.. knapa ada "#1" sebab sarah ingat nak buat entry2 hasil yang sarah dapat setelah usha cik photoshop tu.. hehe.. silakan lah tengok hasil yang tak seberapa ni...

    (cover facebook baru sarah..) 
    disebabkan fb sarah dah bertukar ke timeline.. so sarah buatlah cover @ header yang simple.. haha..
    minta komen sikit.. 
    on the way buat yang baru.. tapi tak ada idea nak edit macam mana lagi.. 
    ingat nk buat background hitam je.. then letak gadget lain.. ok tak ek.. tapi nak letak apa.. pikir..pikir..
    tak pe...tunggu je la editing seterusnya.. maybe bukan header or cover.. tapi gambar.. tengok la nanti ok..ok..

    P/S: tolong..tolong..bagi la idea nak edit apa.. ^_^ ..cer komen sikit kat bawah ni...

    P/S lagi: sebenarnya bkn pertama kali sarah usha PS ni dah banyak kali dah.. tengok la blog sarah ni daripada  photoshop la.. hehe.. ingat lau ada masa nak ubah lagi blog ni biar jadi lagi ok.. ok tak.. peace.. ^_^/

    ➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

    Ayah sarah minat Proton Prevé pulak dah..

    hahai.. haha...korang tau kan proton ada keluarkan satu lagi model terbaru.. iaitu PROTON PREVÉ .
    Nama PREVÉ (disebut Prae-vae) adalah nama rasmi bagi bagi kereta model terbaharu Proton yang sebelum ini hanya dikenali melalui kod P3-21A. Model ini dihasilkan bagi menarik perhatian pasaran tempatan dan global. 
    (wahh...global tu..wink..wink)
    auw.. pilih..pilih..
    (macam lari dari tajuk je..hehe)

    Sebenarnya ayah sarah yang minat kereta ni.. dulu ayah minat myvi yang baru tu.. tapi lepas tengok proton Prevé nie semalam dekat tv terus jatuh hati..haha.. tapi serius memang cantik pun.. sarah suka body dia tu..auw..mengoda...haha.. 

    P/S : sarah nak kete lamborghini boleh tak..?? ada sape2 nak bagi percuma tak.. nak beli tak mampu mahai sangat..hehe.. kite tatap je la gambar lamborghini kat bawah ni ea.. lalala
    hah...ni la kereta sarah..smartkan..lalala.. mahal la.. takkan mampu beli kereta camni... :D
    ^_^



    ➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

    Barang Garnier Untuk Direbut #3

    hai..hai.. jom rebut barang garnier dari sis Pupel Liyana jom..

    (click banner di atas ni lau nak join ok) 

    Boleh rebut sampai hari :
    JUMAAT MINGGU DEPAN ( 27 APRIL 2012)

    Hadiah Barangan Garnier Untuk Direbut # 3  ialah :

    MILKY LIGHTENING DEW 150 ML
    Garnier Light Pure Lemon Essence + Snowpine White Sauce

    P/S: best ke guna garnier ni?? rasa macam nak cuba je guna..  ^_^

    ➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

    Segmen : Nak Doodle Nie!





    wink..wink..sarah nak join segmen abang apit.. nak doodle yang comel macam kat atas ni.. comel..comel.. ehh..sempat lagi ke..?? boleh join lagi kan.. tak pe la cuba je.. 

    Nama : Sarah
    Warna : pink ( kitakan pinky :D ) 

    ok tu je kan.. ^_^

    ➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

    Akhirnya Instedt juga menjadi pilihanku..

    hai..hai.. apakah semua ini???
    haha..hari tu sarah ada buat satu entry...sarah cakap sarah dapat masuk putra intelek international college kan.. ok..sarah tak jadi masuk kolej tu..mula-mula memang sarah nak sangat masuk kolej tu tapi lepas dah pi kolej tu dan tengok sendiri kolejnya terus tak jadi.. bukan apa...bukan tak bagus...kolejnya bagus... tapi jauh dari jalan raya.. nak keluar pown tak tau..agak susah la tak ada transport.. hostelnya lak mmg ok..dekat dengan IOI mall....tapi tu la at kolej je yang agak bermasalah bagi sarah.. tempat makan untuk orang muslim tak banyak.. yang banyak non-muslim je....sebab tu la sarah tak masuk kolej tu.. maybe bukan jodoh sarah ngan kolej tu kot..hehe..eh gitu lak..ermm ok jap.. sarah ada pic kolejnya..hari tu kakak sarah yang snapkan..

    ok ni lah kolejnya..ermmm.. baiklah..cerita pasal instedt..

    dalam banyak2 tempat sarah balik semula ke johor akhirnya.. haha..berdekah je la.. jauh-jauh bawak barang pi puchong tujuan nak study at PIIC but tak jadi balik semula ke johor.. ish3..apa la nk jadi cik sarah ni kan.... then sekarang sarah akan masuk instedt..nama penuhnya.. INSTITUSI SAINS DAN TEKNOLOGI DARUL TAKZIM yang terletak di bandar penawar , johor.. 
    (gmbar sarah pinjam dari encik google)
    dah dapat masuk je la.. nak tunggu u lambat lagi.... ni pun sarah amik diploma in information technology..mula-mula sarah nak amik nurse but tak yakin boleh bawak..cuba la amik IT ni.. nak cakap minat..boleh la..sarah minat juga bidang komputer ni.... ok la tu kan.. at UNIKL pun sarah dapat gak tapi parent suruh pi yang dekat je dulu.. kata diorang dah dapat diploma nanti nak sambung ijazah  pi jauh-jauh pun tak pe.. (ish.. gitu lak ye..susah tol jadi anak bongsu ni.. haha.. nak pi jauh pun tak boleh nanti parent sedih pisah jauh2.. tak pe la ni pun berlatih untuk berdikari..sampai bila nak bergantung ngan family je kan..
    sarah rasa belajar kat mana2 pun sama je kan asalkan kita ada niat tok belajar dan nak belajar sungguh-sungguh..insyaallah boleh berjaya juga.. betul tak?? 
    oklah sampai sini je dulu sarah menaip.. jumpa dilain hari jika diberi kesempatan.. ^_^
    sarah masuk 28/4/2012.. dah tak lama dah.. 




    ➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

    First Giveaway by Khairunnisa & Nurul

    Hari yang indah.. sekian lama blog ni tak berhupdate (lame la sangatkan) 
    hari ni baru sarah nak update...dimulakan dengan Giveaway..(nmpak beno dah tak de idea nak tulis kat blog buruk nikan..kantoi suda...ok stop.. =.=") sebenarnya sarah di tag oleh kawan sarah.. Eyna (jom terjah belog dye jap) ok now...back to the point.. sarah join First Giveaway by khairunnisa & Nurul dengan tujuan nk menang..ehh.. tak...tak.. nak support rakan2 blogger.. kalau de rezeki untuk menang alhamdulillah.. ^_^ ..Let's look at the banner below(lau salah sorry :P ) ..
    klik je banner kat atas ni if u nak join GA ni... klik je..akan dibawa ketempat yg dituju ok.. jgn takut tak sesat punya la.. ^_^
    syarat-syarat penyertaannya:
    1. Berwarganegara Malaysia ( cepat check anda warganegara apa) ok done
    2. Mempunyai Blog ( ada blog tak ni lau tak de sila2 la buat if nak join gak)
    3. gugurl and boboboy boleh join ( awk gugurl ke boboy? meyh join..yg selain tu tak tau la..)
    Syarat tmbahan:
    1. follow blog Si cantik nisa dan Si manis nurul ..
    2. letak banner kat atas tu..
    3. like and follow sponser..ok.. 

    now time sarah mencari mangsa...jeng..jeng..jeng..
    siapakah gerangan blogger yang bertuah tu.. 
    auwcak.. sarah tag Princess Seha..

    P/S : yang lain tu lau nak join..meyh la join sama-sama.. klik je banner kat atas tu ok.. (panjang betoi entry nie..ingatkan nak buat dalam pic aje...tapi ps problem..ni la jadinya x dpt nk selitkan gambar..^_^ )

    ➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

    Rindu nak menaip..

    Hai...hai..hai..holla.. 
    ^_^
    (senyum sokmo jang)
    Hai reader and follower sekalian..kalian semua sihat?? tengah buat apa tu..?? sarah harap kalian semua sihat hendaknya ok.. (ada ke orang yang singgah ke blog sarah ni.. mcm dah tak de je.. sedih..sob..sob.. :( ..)
    Dah seminggu lebih kot sarah tak update blog ni.. sunyi sepi je..nasib baik ada muzik yang tersangat-sangat menyakitkan telinga tu..lalala~.. kalau sarah taip panjang-panjang ni ada ke orang nak baca.. tak de kan..kan.. ok fine.. tak pe.. tak paksa pun.. ^_^ (saje je nak lepas kan rindu kat blog ni..)

    3/5/2012 ni sepatutnya sarah kena masuk plkn.. plkn yang tersangat2 sarah idamkan tu..ish3.. tapi terpaksa la ditangguhkan.. uhh tak bestnya hai.. macam ni la orang yang nak sangat pergi PLKN tak dapat pergi ..yang meronta-ronta tak nak pergi tu dapat lak pergi.. takdir.. lau tau baik sarah cakap tak nak pergi mesti dapat.. :P (mcm la boleh) so terpaksa la tangguhkan demi nak sambung belajar dulu.. (sarah tak study at kolej tu tau.. dah tukar..dah tukar.. sarah tak jadi pi puchong..ngeh~ segan seyh) sarah nak amik diploma teknologi maklumat (IT) je at instedt.. haha..dekat je.. tak mo jauh-jauh la... pas dapat diploma baru sarah merantau pi jauh lagi insyaallah.. 

    Lagi..lagi..nak cerita apa ek.. tu je la.. nak edit gambar la...ada sesiapa nak sarah editkan gambar tak..bagi la gambar.. ngah mengatal nak edit gambar ni... ada contest edit gambar ke..bagitau la sarah..hehe..



    ➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥