info
fb
About Me
Home
Kalau anda baik hati klik la iklan ni



Sem 2 sudah tiba..


Tak sangkakan pejam celik..pejam celik.. pejam tak celik  abis dah cuti sem 1 sarah.. sebulan lebih kat umah ni..rasa bosan pun ada juga.. ye la lau kawan2 sarah time cuti ni lah diorang kumpul duit dengan kerja sambilan.. tapi sarah dok goyang kaki je dekat rumah.. biasalah anak bongsu dalam keluarga minta je pape dah dpt..ngeh~ 

Back to the point.. semester 2 telah pun tiba.. tinggal berapa hari je lagi abis cuti ni.. barang-barang semua dah siap tinggal nak balik je.. balik mane?? balik mana lagikan rumah baru sarah la dekat sana.. yeaahhh!! pindah umah baru.. sarah dok 1 umah dengan classmate sarah.. tpi ade beberapa orang dari course hotel.. dan akak senior course office management kot.. lau tak silap lah.. kitorang semua dok satu umah..tak tau la macam mane nanti.. apa yang penting study....study dan study.. kan....

Paling sarah suka masa sem 2 ni sebab ada subjek multimedia ... sarah memang minat la bab multimedia ni.. tak tau la nape.. selain subjek tu sarah pun minat bab programming tapi disebabkan sarah malas berfikir so sarah tak berapa nak focus.. hehe.. sebenarnya sarah ni jenis malas nak pikir koding ni.. lau koding blog ni boleh la lagi.. tapi koding aras atas ni memang susah sikit la.. masa sem 1 ri tu pun dapat B+ je.... sem 2 ni ada subjek visual basic.. tapi rasa ok sikit kot sebab masa sekolah menengah dulu sarah dah pernah buat visual basic ni tapi codingnya cikgu dah bagi.. yang ni nanti mesti kena buat sendiri kodingnyakan.. caiyok.. tak tau la camne nanti.. kena ingat balik ape yang cikgu ajar time form 5 dulu.. :)

P/S: ok tu je yang sarah nak cakap.. macam panjang pula sarah menaipkan.. sebelum sarah melalut ntah apa-apa nanti baik sarah stop.. k .. dadadada.. assalamualaikum.. 

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

CONTEST KALENDER 2013 EKSKLUSIF HAZWANHAIRY | BOX CREATIVE

Hai semua.. Siapa nak Kalender 2013..?? jom join contest kat bawah ni

(klik je banner a.k.a header atas ni lau nak join ok)

TARIKH TUTUP: 12/12/2012

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Tak bisa tanpamu..


Dengar suaramu aku rindu
Ingat dirimu ku ingin bertemu
Aku tak bisa musnahkan dirimu

Tanpa cintamu aku lemah
Sungguh terasa hampa hidupku
Jangan biarkan ku musnah tanpamu

Aku menangis bila ku teringat
Saat bersamamu berdua denganmu
Aku yang hancur tanpamu

Aku yang hancur saat kau tinggalkan
Saat kau menjauh dari sisiku
Aku yang lemah tanpamu
Aku yang lemah tanpamu, ku musnah tanpamu



P/S: lagu ni.. setiap bait yang disampaikan.. membuatkan diriku terasa sedih.. membuatkan aku teringatkannya..  :( ...bukakanlah hatiku untuk yang lain dan lupakannya.. lupakanlah.. lupakanlah..lupakanlah ... *pape je la cik sarah ni kan.. huhu..ok.. abaikan.. sarah cuma nak tujukan lagu ni pada MR F.. yang dah lupakan sarah.. lagu ni merupakan perasaan sarah.. kekecewaan sarah pada dye.. ok.. adios.. good bye MR F.. hatiku akan tertutup untukmu..


➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Nabila Medan's Giveaway




Hai semua..nampakkan banner at atas tu.. hari tu sarah di tag oleh Daus
sekarang sarah nak join GA ni dengan senang hatinya selain support GA nabila medan ni.. hope ramai yang join la ye.. hehe.. ok.. awak..awak..dan awak yang singgah ke blog saya..mari lah kita memeriahkan lagi GA  ni.. ok.. ≧◠◡◠≦ klik je banner kat atas tu.. :) 
Syarat penyertaan
Blogger yang duduk di Malaysia sahaja. 1.Follow blog nabila ini2.Buat satu entri berkenaan giveaway ini beserta
- Banner giveaway dan linkkan ke sini
- Tag 2 orang rakan blogger anda dan pastikan mereka tahu
3.Follow dan like semua sponsor *amaran tegas!*
4.Tinggalkan link entri not your link blog di kotak komen
5.Sebarang perubahan akan diberitahu kelak


➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Blog sarah dah bertukar wajah!!


 Hai...hai semua.. selesai sudah edit blog ni..
ok boleh cakap sekarang.. hehe.. 
ok.. sarah tau la blog sarah sekarang ni dah comelkan.. tu.. kan ada bear2 yang comel macam sarah. hehe.. 
*perasan pulak budak ni.. hehe..

ada perbezaan tak blog yang dulu dengan sekarang.. ish.. rase rindu lak ngan design lama.. hehe.. ok gedik sikit..
Yang ni gambar blog sarah yang lama.. then yang bawah ni pulak design yang baru.. hehe.. ce tengok ..ce tengok..


Ok.. now.. apa komen korang dengan blog sarah yang sekarang ni.. hehe.. tema pink tetap dikekalkan ok.. ^_^ ..
sarah mana boleh pisah dengan pink ni.. lalala~..



➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Blog ni nak di operate!!..

Operate jangan tak di operate.. haha.. esok sarah operate lah blog ni.. pas dah operate..kita make over sikit...make up sana.. make up sini.. nantikan hasilnya ok.. :D
tema...still pinky.. tengok la sendiri esok hasilnya...
27/11 ok.. pagi ke ptg ke malam tak tau lagi.. wait and see.. :D



➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Manusia Dengan Janjinya


Hai semua.. hari ni hari khamis.. minggu depan dah kena balik umah *pindah umah baru woo 
sarah dah tak duduk asrama dah.. ermm.. kunci pun belum amik lagi ni.. ingat minggu depan gak nak amik kunci nak check umah sekali. mane la tau ada yang rosakkan.. almaklumlah kita tak tau orang yang lama dok macam mane.. hehe.. 
ok la.. berbalik kepada tajuk asal.. 
Gempak tak tajuknya?? hehe.. *ok fine tak pun kan.. :)
MANUSIA DENGAN JANJINYA
Memang seperti yang kita ketahui anda pun mesti pernah berjanji-janjikan.. 
tapi tu lah manusia.. adakalanya janji kita boleh dipakai...adakalanya juga janji hanya atas kata-kata.. Realitynya tak sehebat yang dijanji-janjikan tu.. mesti korang pernah alami situasi macam ni.. 

Situasi pertama(janji manis dlm percintaan)

Mr A: Sayang cuma kamu sorang yang ada dihatiku.... 
Mrs B: Betul ni?? u tak tipu i kan.. 
Mr A: Betul sayang ..kalau boleh u belah dada i ni.. then u tengok sendiri ..cuma u sorang ada kat dlm ni..    (pgg tgn Mrs B ltk at dada dia)
Mrs B: Baiklah i percaya dekat u.. tapi u kena janji..u takkan tinggalkan i.. tak buat i sedih lagi..
Mr A: i janji syg.. i akan jaga u seperti mana i jaga keluarga i sendiri.. i akan sentiasa berada disisi u.. :)
Mrs B: Thank u.. ni la yang buat i sayang betul2 dekat u ni... 

BEBERAPA MINGGU KEMUDIAN
(Mrs A ternampak Mr B keluar dengan perempuan lain yg bernama Mrs C dan bermulalah dialog ini)

Mrs A: u !!! (dengan nada marah)
Mrs C: abang ..ni sape?? tiba2 je panggil abang..abang kenal dia.. (smbil peluk Mr B)
Mr B: Ntah la sayang .. abang pun tak kenal.. (sambil berbisik dgn Mrs C.. dan ternyata Mrs A dgar percakapan mereka) 
Mrs A: What !!!.. for your information cik? pape la nape u..dia ni bf i ok..hey u.. sape dia ni.. ?? 
Mr B: Yes dulu u memang gf i.. but now i dah bertunang..dan ini tunang i.. 
Mrs: A : how dare u.. sampai hati u.. mana janji2 u dulu.. u ckp u nak jaga i.. u sayang i sorang je.. u  penipu.!
Mr B: dah la syg jom kita pergi..(kata mr B kpd mrs C)

Tinggal lah Mrs A sorang2 di situ yang sedang menangis kecewa.. sehinggalah beliau berjumpa dengan seorang lelaki yang sangat baik dan menolongnya.. Mrs A menceritakan masalahnya.. tamat.. 
(ok rekaan semata2 tak menyangkut sesiapa )

P/S: itulah antara janji2 yang biasa kita dengar.. janji2 manis.. atau lebih dikenali dengan kata2 manis.. tak perempuan tak lelaki sama je.. masing2 pandai berjanji tapi nak buktikan tu susah.. Janji manusia susah nak diungkaikan.. sesetengah orang menggunakan janji2 untuk suka2.. janji bkan untuk dimainkan.. tapi janji mesti ditepati.. bukan pernipuan.. 

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Vector #2

next vector yang sarah buat.. kali ni sarah buat guna adobe illustrator pula.. 
ce tengok..ce tengok...

ce komen.. ce komen.. lebih ok daripada yang hari tu kan..
hah?? yang mana.. yang ni la.. yang at entry sarah yang lepas...
http://budakmanja94.blogspot.com/2012/11/hasil-vector-sarah.html
tengok la.. huhu.. ok tu je yang sarah nak tunjuk.. 
^_^

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

::Result Final Exam

Hai...hai.. weee.. sarah happy sangat result UPSR dah keluar.. ehh.. bukan..bukan result final exam sarah dah keluar la.. hehe
Alhamdulillah sarah lulus semua dengan cemerlang nye.. fuhh.. bukan main takutnye tadi nak cek.. alhamdulillah... 
insyaallah sarah akan usaha lagi untuk sem 2 nanti.. insyaallah.. kat bawah ni result sarah.. 

See.. klik la gambar tu lau tak nampak.. 
ok.. result sarah tak la sehebat awak.. awak..dan awak semua.. tapi ni pown sarah dah bersyukur walaupun tak dapat 4plat(betul ke ejaannya ni) 
^_^
Tahniah kawan2 yang lain dan tahniah pada adik2 yang dapat result UPSR hari ni.. 

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Hasil vector sarah


Hye all..
semalam sarah baru belajar buat vector.. tapi macam tak berapa nak cantik la kan.. almaklumlah.. baru belajar.. hehe.. 
Nie sarah buat guna ADOBE PHOTOSHOP je.. 
len kali nak belajar buat guna adobe illustrator lak.. 
kat bawah ni gambar vector yang sarah buat.. 

Ok fine!! tak cantikkan.. haha.. 
^_^


➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Hantu durian

Wink..wink... rindu ngan korang...hehe..
ok.. ari ni sarah nak story pasal hantu durian..

Sejak dua menjak ni.. durian kat rumah memang cepat habis.. tak tau la siapa yang makan.. tup..tup.. tengok dah hilang.. aish.. ke mana la perginya.. tak ada sorang pun yang tau.. tanya keluarga len tak ada yang makan.. Rasa seram pun ada kan.. macam mana la durian-durian ni boleh hilang.. cuma tinggal  kulit dia je..
agak -agak siapa ye yang amik durian ni?? korang rasa siapa?? mungkin kah hantu durian yang amik?? persoalan yang tak terungkai dek akal.. kan..kan.. ce teka siapa yang amik durian tu..??
Inilah dia hantu duriannya..
(see kat bawah)

ni lah budak yang amik durian kat umah selama ni.. haha.. ok..ok.. gimik je tadi.. haha.. 
sebenarnya sarah nak ceritakan pasal budak comel kat atas ni.. 
Anak sedara sarah sorang ni memang suka makan durian.. kalau nampak durian je terus kejar..
haha..haziq..haziq...  ^_^

P/S: budak ni kuat buli tau.. huhu.. abang dia la jadi mangsa.. kesian... 




➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Cinta Halal..

ohh.. so saweeettt....ehh.. so sweet.. hehe..
Best juga cerita cinta halal ni.. 
sweet..sweet ..gitu.. 
ohh.. so jelly la dengan diowang..hehe

cerita ni mengisahkan mengenai seorang gadis bernama ismi hazariah yang baru sahaja kehilangan pekerjaannya buat kali kelima lantaran dari sikapnya yang suka mencari pasal di tempat kerja.

Ibu tirinya, Najihah runsing dengan masa depannya lantas memaksa Ismi untuk menghadiri temuduga sebagai Eksekutif di sebuah syarikat eksport makanan halal yang dimiliki oleh keluarga berketurunan arab. Ismi yang berperwatakan gila-gila dan berjiwa rockers menolak mentah-mentah kerana dia tahu etika berpakaian berkerja yang harus berpakaian muslimah.
 
Namun atas desakan yang berterusan dia akhirnya mengalah dan menghadiri temuduga tersebut. Nasib menyebelahinya apabila dia berjaya mendapat perkerjaan tersebut. Ismi terpaksa melakukan pengorbanan yang besar dari segi pakaian dan tingkah laku sekadar memenuhi permintaan syarikat.
Bekerja di Cahaya Holding telah membuka perspektif baru di dalam hidup Ismi. Dia mula jatuh hati terhadap pengurus syarikat, Syed Mukhriz hanya kerana perwatakannya yang kacak, tegas tetapi baik hati dan kaya.
P/S: ok tu la sinopsis ceritanya.. lau yang dah tengok tadi tau la citenye macam mana... yang penting last skali ismi kawen dengan syed mukhriz...  happy ending.. weee~.. 

..Sudikah engkau menjadi yang halal bagiku..



➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Hatiku kosong..


Kosong..kosong..kosong..
wooooo..

Ehh... apakah ini semua???
*Propaganda
Sihat semua.. ??
salam maal hijrah pada semua rakan2 yang beragama islam
..

Bukak buku baru dan tutup buku lama
yeaaahhh.. kosong..kosong.. 
*macam budak kecik pown ade..ehh cik sarah matang la sikit.. huhu
.....................
Ok la.. azam sarah untuk kali ni.. nak jadi yang terbaik dari sekarang..tak de sedih..sedih lagi.. uhh.. 
dah tutup dah buku kesedihan.. buka buku kegembiraan pula.. kan.. :D 
insyaallah.. 

salam maal hijrah semua..
^_^

P/S: kat umah ni agak riuh dengan keletah anak sedara sarah ni.. hehe.. tapi happy dapat jumpa si tembam 2 orang tu.. weee~.. Assalamualaikum penutup bicara.. :)

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Tak sabar Menunggu..


Hai all.. tuan blog coming dengan wajah yang ceria
tak ada apa-apa pun yang nak diceritakan
sebenarnya tuan blog ni dah tak ada idea dah
dah la tengah bosan tahap kucing.. meow..meow.. 

hehe.. 乂⍲‿⍲乂
ok la.. sebenarnya tuan blog ni dah tak sabar nak tunggu esok.. 
hari selasa, 12/11/2012..
yeaaahhh..!!  *esok depavali 
ops...ops... bukan itu yang tuan blog suka.. hehe.. yang tuan blog suka sangat2 tu sebab esok dapat jumpa dua budak montel..hehe.. sape tu..?? ok jom tengok gambar ni dulu...

see.. ini la budak tembam+montel..comelkan macam mak su dia.. hehe..*perasan suda :P ..eeee geramnya ngan dua beradik ni.. tak sabar nak cubit2 diorang.. haha..
lagi-lagi diorang ni dah pandai cakap.. yang si adiknya pun dah pandai cakap.. layan je la.. dah lama dah tak jumpa diorang ni.. 

ok la.. sebelum sarah akhirkan entry blog ni.. sarah nak ucapkan selamat hari raya depavali pada yang sambut lah.. 1 MALAYSIA..
 ≧◠◡◠≦✌

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

RA Segmen : Jom Follow dan Click Earnings

Hai.. selamat hari minggu rakan2 blogger.. 
hari ni sarah nak join satu lagi segmen ye.. RA Segmen : Jom Follow dan Click Earnings
jom.. nak join tak... lau nak klik banner yang comel lote at bawah ni..

jom la join ramai2.. :D

sarah tag



➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Melupakanmu..



Biarlah aku begini
Tinggalkan aku sendiri 
Melepaskan bayangmu 
Jauh dari hidupku..

Kenapa begitu senang dilupakan dan begitu susah untuk melupakan.. apa itu cinta?? cinta yang aku tak pasti apa ertinya.. cinta yang hanya membuat aku sedih.. membuat aku menangis.. kenapa mesti ada cinta?? kenapa cinta itu mesti wujud dalam diriku.. kenapa kau yang aku cintai... padahal.. aku tau yang kau tak betul2 mencintaiku.. tapi kenapa hatiku begitu susah untuk melupakanmu.. kenapa???walaupun aku cakap  kat kau yang aku tak akan ganggu kau lagi.. tapi aku tak boleh.. aku tak tau kenapa..setiap kali aku log in facebook.. tanganku mesti terus cari namamu.. terus buka fb mu.. aku nak sangat post kat wall kau yang aku rindu kau.. aku sayang kau.. tapi aku tak mampu.. aku cuma mampu menangis bila melihat gambar2 kau.. tengok wall kau..aku tak nak ganggu kegembiraan kau.. aku nak kau gembira..walaupun hatiku yang merana..

saat ni.. hanya allah je yang tau perasaanku.. begitu sakitnya hatiku.. begitu sedihnya hatiku.. tapi aku tak boleh lemah sebab hidup aku mesti diteruskan.. aku tak boleh lemah kerana lelaki..aku mesti lupakanmu walaupun aku tau begitu berat untuk aku melupakan..

*apakah makna semua ini??aku tak pernah rasa macam ni masa putus ngan ex bf ku dulu..tpi skrg..dah..dah.. stop.. lupakan dia.. dia dah lupa janji dia nak jaga aku.. dia dah lupa semuanya.. tak perlu dah ingatkan dia.. jika dia bukan jodohku aku terima.. sebab hidup aku masih panjang.. hope dia dapat yang terbaik.. dan aku juga dapat yang terbaik dri sekarang..

For MR.F : i'm so sorry....lagu ni untuk awak.. dengarlah.. hayatilah lagu ni sebab lagu ni bermakna sangat buat saya.. dan dengarlah lagu dekat blog ni.. 







➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Saya join GA 2012 Nurul Yui


Hai..hai..
Hari ni ..saat ini.. waktu ini..detik ini..
*apakah ini
Ok la.. go to the post point .. sarah nak join GA yang dianjurkan Kak Nurul 

(klik banner yang comel ni lau nak join ^_^)

Saya join GA 2012 Nurul Yui kerana sarah dah lama tak join GA.. hehe.. selain tu sarah nak memeriahkan GA kak nurul ni.. hope GA akak succes k.. dan.dan.. bisnes craft akak pown succes. ..amin..

P/S: jom join ramai..ramai..

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Bila la result nak keluar ni..


aduhh..duhh..duhh.. 
lama betul result final exam nak keluar..
makin hari makin cuak lak.. hehe
dak yang under uitm dah tau result diorang tinggal internal je belum tau..
minta2 la resultnya ok .. takut..
bape minggu lagi dah nak masuk kolej.. 
tu yang tak sabar tu.. 

P/S: mood nak balik cepat2 ke kolej.. tak nak pikir sal si dia lagi.. ermm.. biarlah dia menjadi kenangan sampai bila..bila.. sekarang ni cuma nak focus kat study je... 

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Indahnya kota paris



holla semua.. hehe.. 
See.. apa yang korang nampak at atas tu.. ??
sarah berada di paris... now.. haha.. 
ok fine.. perasan sudah
sarah ni berangan je lebihkan.. hehe.. tapi serius.. satu tempat yang sarah paling suka at paris tu.. 
MENARA EIFFEL dia.. uhh.. eifell i'm love.. :D..
ye la ni kan kota cinta.. 
bila la agaknya dapat pi betul2kan.. hanya mampu edit gambar je.. haha.. 
ada macam real x gambar tu.. ^_^ 

awak..awak..yang baik hati tu.. bawak la saya pi sana.. saya teringin sangat nak amik gambar at sane.. 
pemandangan dye cantik.. sweet gitu.. 
ok.. sarah nak berangan ..bye..
*pandang atas (ada awan angan2)

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Antara design baru untuk blog Pwincess

Hai...bosankan..?? hah disebabkan bosan sarah de buat template baru tok blog sarah ni.. nak tukar ke tak ea.. tapi macam tak lawa je.. 
meyh tengok.. yang ni..

See.. macam x cantik je.. hehe.. nak tukar ke tak ea.... 
sabar..sabar.. ada lagi design.. hehe.. sat na.. yang ni pasti jdi pilihan semua orang ..ngeh~.. perasan pulok.. 
tada....hah..ni la dye.. 



comel x..?? comelkan macam  sarah.. hehe.. *perasan.. 
ermmm.. background dye warna hitam?? hehe.. ehh.. sebenarnya sarah buat ni backgroudnya transparent so  ikut background blog la nak warna apa.. hehe.. tapi sarah nak design background dye sendiri nanti.. tapi x tak nak buat corak apa.. :) 

cer komen sikit.. thank you.. ^_^


➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥