info
fb
About Me
Home
Kalau anda baik hati klik la iklan ni


Menu hari ini..


 Hai..hai semua.. haha.. ok bosan dok cuti ni..
siapkan asignment..asignment dan asignment..tapi lama2 bosan gak ngadap asignment..huhu.. 
so sarah buat something untuk menghilangkan bosan.. 
masak..masak...masak..
menu hari ini adalah burger ..
jeng..jeng..jeng..
.
.
.
Ada yang nak tak.. hehe.. jangan tengok luaran je.. tapi rasa dulu..:D

bahan2nya:
Daging burger
roti
tomato
cheess
sos
mayonis..

P/S: ok tu je. hehe.. esok nak pi KL umah akak.. wink..wink.. x sabar asenya.. 



➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Wak Gelas 1st Giveaway: Secondhand Ipod


Hai hari ni sarah nak join Giveaway lagi..lagi dan lagi..
kali ni GA dari Wak Gelas 


GA ni dilancarkan pada 22/12/2012(semalam) dan tamat pada 5 januari 2012
JOM JOIN RAMAI2

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Header UntuK My lovely Twin


Hai semua.. lama dah sarah tinggalkan blog ni.. Sejak dah mula sem baru ni makin tak ada masa lak nak mengupdate blog ni..
Sarah hanya mampu mengintai sikit2 je blog ni. hehe.. nak blogwalking pun line slow..huhu..
ok.. sekarang ni sarah ngah cuti.. cuti mid sem.. cuma seminggu je pun.. 31 ni dah naik balik..huhu..asignment pun menunggu untuk di submit.. ^_^

Back to the point

Sarah sebenarnya nak story about header yang sarah buatkan untuk twin sarah
Jap ea..sebelum tu jom lawat blog dia dulu..
MR Apple Blog

itu blog dia... 
then bawah ni header yang dah sarah buat.. tapi tak tau la dia suka ke tak.. 

Dia minta header yang simple... so sarah buat la macam ni.. disebabkan nama blognya apple so sarah masukkan gambar apple at dalam header tu,..
header ni juga merupakan header transparent ok.. no background.. :) 



➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Bila hati ingin berbicara


Hai semua.. apa khabar?? lama dah sarah tak update blog ni.. sekarang ni jadual sarah memang betul2 padat la..macam jadual sekolah pulak.. pergi pukul 8 pagi balik petang dalam kol 4.30 gitu la.. penat..maybe sebab ni semester pendek kot..sebab tu jadualnya terlampau padat sangatkan..huhu.. tapi terima je la.. :) 
apa yang penting hari ni cuti..hehe.. :D .. ok..tinggal minggu depan je study pas tu cuti pertengahan sem.. seminggu je pun.. hehe.. ok la tu kan.. lalala~.. 

P/S: ok tak ada idea nak update sebenarnya.. asignment dah berlambak.. ermm.. ada sape2 yang sudi menolong tak?? hehe.. 


Ada yang tanya sarah kat shoutbox.. dye tanye sarah ade buat tmpahan blog ke tak? ermm.. sarah pun tak tau.. hehe.. sarah edit blog ni pun untuk diri sendiri.. tak sure la nak edit blog orang.. tapi kalau awak nak sarah cuba buatkan. sebab sarah pun bukannya kreatif sangat.. ^_^



➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Kebosanan melanda

ERMMM.. hai semua.. 
satu hari tak update blog ni memang rasa macam ada yang kosong je.. tak tau kenapa.. maybe sebab bosan?? tak tau la.. tapi serius.. sarah tak tau nak buat apa kat sini.. sarah rasa macam nak balik rumah je.. tak nak duduk sini.. sarah tak suka duduk sini.. sarah rindu saat2 masa dekat asrama teratai dulu.. rindu dengan kawan2 baik sarah kat sana....sekarang dah lain.. tak sama macam dulu dah... sekarang sarah sorang2 je..  :( .. walaupun orang tengok sarah macam tak ada masalah je...then happy2 je.... tapi sebenarnya tak .. ermmm.. sem ni rasa macam tak best je.. macam tak de mood je nak belajar.. bosan.. kalau diberi peluang..sarah nak je duduk kat teratai tu.. walaupun.. banyak peraturan kat sana tapi.. kat sana lebih terjamin.. lebih terkawal... kat sini?? kena jaga perangai.. tak leh kuar la.. apa la.. if ada yang buat bising semua rumah kena marah.. huh.. ye la.. kan kawasan perumahan orang kan.. cuba lau sarah ada transport sendiri.. sarah tak duduk sini la.. duduk kat umah sendiri je.. ulang alik.. senang kan.. tapi apa nak buat.. tak boleh buat apa dah terima je la.. 

sarah lebih suka pergi umah kawan sarah.. rindu keletah diorang..rindu lawak diorang,...rindu nasihat2 diorang.. tapi sarah tak boleh duduk umah diorang sebab takut warden cek umah malam2 tengok terlebih @ terkurang orang lak.. tak pasal2 kena marahkan..ok la.. sampai di sini je la untuk hari ini.. sebenarnya ni entry untuk semalam.. tapi disebabkan line yang tak mengizinkan untuk di publish so hari ni la baru publish.. hehe.. ok.. assalamualaikum.. ^_^ 

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Asignment oh asignment,,


Hai semua.. rindu korang.. baru semalam update blog ni haha... rasa lain lak bila tak update blog ni... rasa bosan pun ada.. walaupun tak de yang nak baca.. tapi kat blog ni je la tenpat sarah bercerita... luahkan perasaan.. and whatever la... huhu.. ok.. back to the point...hari ni first kelas sarah bagi sem 2.. ok.. tersangat2 lah padat jadual sarah.. rasa macam time sekolah dulu... aduhai.. pegi pagi.. kol 8.30.. balik kol 4.30petang,.. lamakan... penat tau.. nak rest pun rasa macam tak de masa.. rest pun malam je la terus tidur.. 

Tambah pulak dengan asignment yang berlambak*sebenarnya x la berlambak sgt..skrg ni baru dpt 5 asignment.. subjek struktur data..dengan teknologi maklumat perniagaan,.. Ok subjek teknologi maklumat perniagaan ni lebih kepada perniagaan la.. haha.. dah nama pun perniagaankan.. tapi berkaitan dengan it.. asignment sarah.. kita kena buat produk @ barangan kita sendiri.. then barang tu mesti lain daripada lain.. kiranya macam kita perkenalkan produk kita sendiri dekat orang ramai.. macam tu la.. haha.. macam dak business lakkan.. jangan cakap IT(information technology) ni senang tau.. sebenarnya susah la juga.. tapi memang senang nk dapat kerja.. memandangkan zaman sekarang ni kan dah agak maju jugakan.. :) 

P/S: ok.. sabar je la dengan line broadband ni.. jap ok..jap tak..

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Suasana dirumah baru.


Hai semua.. ermm.. rasa bosan la dok umah ni.. dah tepu dah tak tau nak buat apa lagi.. huh..
mummy i'm want back home.. i'm so boring here.. i need u mummy.. 
*ok abaikan.. hehe

Serius..serius..serius.. sarah tersangat-sangat bosan dok sini...satu bilik ngan akak senior lak tu.. rasa macam ganjal la.. ye la baru lagi.. tak biasa lagi.. tidur pun tak berapa nak lena malam tadi.. badan semua sakit-sakit.. sedih  hope la dah lama sikit nanti boleh sesuaikan diri dengan suasana barukan.. lau ditengokkan rumahnya kira not bad la.. rumah 2 tingkat.. satu rumah ni ada 16 orang.. so 1 bilik 4 orang lakan.. huhu.. ramai right.. tapi nasib baik bilik sarah ni ok.. selesa la juga.. lau nak dibandingkan bilik atas.. sarah tengok je pun macam dah sesak nafas apa lagi nak duduk.. memang tak la. huhu.. 

Sekarang ni sarah sorang-sorang dekat bilik.. akak roomate sarah ni dah pi kelas dah.. diorang ni semua course Diploma office management. sarah je sorang kat dalam bilik ni course Diploma information technology.. 

ok la blog.. sampai kat sini je la sarah cerita.. petang nanti nak pi daftar dah.. esok dah mula kuliah.. macam mana la agaknyakan.. hope semuanya berjalan dengan lancar.. ^_^

P/S: Nak sambung kemas barang.. penat rasanya badan ni.. line berokband ni pun kurang memuaskan.. huhu..sabar je la

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

About dodol a.k.a doodle


Hai semua..selamat hujung minggu.. hope hari minggu korang ceria ok.. ^_^
Cerita pasal dodol.. ehh.. doodle..sarah nak sangat buat doodle-doodle yang comel macam awak..awak..tu.. saya jealous tau bila tengok awak..awak tu pandai buat doodle ni.. ish.. saya nk cuba buat tapi saya tak pandai la.. awak..awak boleh ajar tak?? *minta simpati  hehe.. tengok la lau ada masa nanti ingat nak belajar buat doodle orang.. tapi sarah ni tak kreatif pun.. tak ada idea nak buat macam mana.. sekarang ni baru belajar buat vector... kadang2 best juga main edit-edit ni.. lagi2 sarah memang minat bab editing @ design.. tapi tu la sarah ni tak berapa nak kreatif sangat.. ^_^
seee.... comel kan.. sarah jumpa doodle ni at encik google.. 
comelnya.. bila la sarah dapat buat macam ni ek.. ermm..
*Berangan jap.. ^_^

P/S: sekarang ni sarah rasa tak de mood .. kunci umah dah la tak dapat lagi. budak lain semua dah dapat kunci umah dah masuk dah pun.. umah sarah je tak de lagi,. tadi nak jumpa warden tapi wardennya lak tak ade.. telefon warden pun dye tak angkat..so esok je la baru dapat masuk rumah tu.. ish.. @.@ ..lusa t dah mula kuliah dah.. sem 2 bermula.. 

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Giveaway For Followers


Hai..hai.. sarah nak join Giveaway dari abang HafizzyAziz @ Apit
Apa yang menarik dari GA ni?? 

Hadiah dia... pada sarah hadiah dia tersangat2 la menarik.. antaranya: 
1. dari APIT - DVD TOP Secret Photoshop 1 Set x1 pemenang
- Review Blog x2 pemenang
2. dari AZHAFIZAH - Keychain Exclusive Azhafizah.com x5 pemenang
3. dari SHIDA'R - Calendar Exclusive Duniashida.com x5 pemenang
4. dari EMAS PUTIH - Topup RM5 x6 pemenang (celcom dan maxis)
dah tengokkan hadiah2nya.. sekarang jom la join.. click je banner kat atas tu.. anda2 semua akan dibawa ke blog abg apit dan tgk la syarat2nya disana.. selamat menjoinkan diri.. :D


➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Back To December

Hai..hai.. holla semua.. Disember datang lagi!!..
Hari ni dah masuk bulan barukan.. cepat saja masa berlalu.. tup2 dah bulan baru... pejam celik lagi dah tahun baru..kan.. hah.. Hari ni 1/12/2012.. esok sarah dah nak balik rumah.. rasa macam tak nak balik je kan..kenapa la cepat sangat abis cuti ni... tak puas lagi la nak cuti.. hehe.. *ni la orang dah dapat cuti ..kata bosan la..apa la.. dah abis cuti lak sibuk2 lak nak cuti.. apa pun tak bolehkan.. hope bulan ni sarah capai apa yang sarah nak.. 
Hari demi hari..sarah dah dapat lupakan dia.. semua ni sebab bantuan Mr F ke dua sarah.. hehe.. lagi-lagi F.. tak de huruf lain ke.. sarah pun tak tau kenapa sarah asyik jumpa dengan orang pangkal F je.. adakah ini jodoh?? dulu ex...ex..ex.. sarah pangkal nama dia pun F juga.. bukan sarah cari ok..kebetulan je.. Mr F..Mr F..*sambil geleng-geleng kepala..  ehhh.. kembali ke cerita tadi. ok.. Pasal Mr F ke 2 tadi.. thank la sebab dah happykan sarah.. sampai sarah lupa dengan si dia...dan thank juga atas nasihat2 awak tu ye..walaupun sarah tak berapa kenal dengan Mr F ke 2 ni.. tapi sarah rasa dia baik.. tak tau la...sarah senang berkawan dengan dia.. ok lah.. perjalanan hidupku masih panjang..siapakah pemilik tulang rusukku ini?? siapakah engkau.. muncullah pada waktu yang telah ditetapkan.

::TERKADANG ADA KESEDIHAN DIBALIK SENYUMAN KITA..YANG MANA ORANG TIDAK TAHU APA YANG KITA RASA::

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥