info
fb
About Me
Home
Kalau anda baik hati klik la iklan ni


Aiskrim Goreng..nyummy...


Hai..hai...holla.. sarah coming back.. wink...wink.. dah lama dah tak update blog ni.. huh..
Al-maklumlah dah nak finalkan.. lagi pun nak kena siapkan asignment lagi..tambah-tambah lagi dah nak final examkan.. :) Ok lah back to the point.. 

Hari ni sarah cuba buat ais krim goreng...nyumm...nyumm.. lagi..lagi makan time waktu panas ni kan.. tersangat2 la sedap..  jom tengok ais krim goreng sarah.. cekedop.. ^_^ 

Sebelum Di goreng

Selepas digoreng

Ce komen ...ce komen.. first trial...so tak berapa nak cantik.. tapi still sedap... my mom cakap boleh la buat lagi.. hehe.. boleh la... nanti leh wat banyak sikit.. 

ReSepi Ais krim Goreng :

BAHAN-BAHAN
- Beberapa roti potong (tak kesah la jenama apa.. nak beli roti hawai ke.. apa ke)
- Aiskrim beraneka rasa ( aiskrim mangkuk la)
- Cawan yang sederhana besar

CARA MEMBUAT
- Cedukkan ais krim dan letakkan di atas roti (lau nak senang guna skop aiskrim je)
- Letakkan sekeping roti lagi ( Buat macam bentuk sandwich)
- Ambil cawan dan tekupkan pada roti sehingga bercantum kedua-dua lapisan roti (lau nak lebih kemas potong dengan pisau..)
- Kemudian masukkan ke dalam peti sejuk bahagian atas sekali dalam beberapa jam (lau sarah..sarah buat malam.. petang baru goreng)
- Panaskan minyak sepanas-panasnya tau.. masukkan roti korang tu.. ermm masukkan dalam 1 or 2 minit je.. jangan lama sangat nanti aiskrim kat dalam tu cair pulak.. (dah nampak kekuningan angkat je) 

Selamat mencuba..




➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

4 Prince n Princess sedang komen:

belogkiter said...

nampak sedap. mestilah rasanya pun sedap :)

Pwincess sarah said...

@belogkiter : hehe.. memang sedap pown.. :)

Hoshi Akemi said...

amboi sedapnya..nk try bt la nnt. sy pn nk final exam jgk ni.so wish gud luck to u :))

Pwincess sarah said...

@Hoshi Akemi : try jgn x try...hehe..good luck to