info
fb
About Me
Home
Kalau anda baik hati klik la iklan ni


Perlawanan Piala Akhir FA : TRW vs JDT

wot..wot.. korang sokong mana?? JDT or TRW.. 
Kalau sarah ofcozz la JDT ..tempat tumpah darah ku.. hehe.. 
Kalah menang ku tetap bersamamu JOHOR
LUASKAN KUASAMU JOHOR!!!!
Good luck for game malam ni.. semoga berjaya...
P/S: hope malam ni tak ada masalah macam dekat pahang dulu... tak pasal2 kena tangguh.. huh.. tak mo la cam tu.. ni permainan je... jalan la sampai ada yang tercedera.. sampai buat rusuhan bagai.. mana jiwa kesukanan tu kalau dah jadi pergaduhan.. jadilah penyokong yang profesional ok... ^_^

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Bila Hati Mula Berdetik


See tajuk?? 
Macam orang sedang dilamun cinta tak??  
hah.. sebenarnya ada betul dan ada taknya juga.. 
kenapa betul sebab sarah suka + minat dengan sorang budak ni..
dan yang tak betulnya sarah tak tau betul ke tak perasaan sarah ni.. ke just mainan perasaan..
ermmm. 
cuma.. hari demi hari.. perasaan tu makin kuat...
bila bertentang mata dengan dia perasaan tu mesti lain daripada biasa..
rasa berdebar-debar.. rasa macam something yang tak dapat nak diungkapkan..
 dan perasaan tu juga lah yang buat sarah cuba elakkan diri daripada bertentang dengan dia.. tapi dalam hati yang kecik ..sarah nak sangat berada dekat dia.. tapi perasaan tu cuma mampu dipendam je.. 
nak luahkan?? ermm.. memang tak la kan..
sarah ni jenis pemalu.. dan memang suka pendam perasaan ni.. haha.. boleh macam tu,..
.................................................................

buat masa sekarang sarah tak nak pikir pasal tu semua.. tapi macam mana nak buang perasaan macam tu.. macam payah je.. sebab dia dah tersemat kat hati.. (poyakan ayat) .. boleh sebenarnya.. dengan izin allah swt ..insyaallah suatu hari nanti dapat jodoh yang terbaik... amin.. jika dia jodohku jagalah di sebaik-baiknya. .. sehingga kami dipertemukan suatu hari nanti.. 

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Bila jerebu menguasai johor..


Wah tajuk tak boleh bla.. hehe.. 
Ok.. serius.. jerebu kali ni memang paling teruk.. 
bandar kota tinggi memang dah macam kat cameron je.. cuma yang bezanya cameron sejuk.. kat sini panas.. huh..

Tadi balik dari kelas sarah ada amik satu gambar kat bandar penawar..nak tengok.. meyh sini tengok jap..

See... nampakkan keputih-putihan asap tu.. waktu pagi tak la teruk sangat tapi dah masuk tengah hari.. amik kau bau asapnya dah la kuat .. gatal hidung... batuk..semua ada... 


Yang ni pulak gambar kat sungai rengit.. 

Ni pulak gambar kat jambatan pasir gudang- desaru... 
Dah macam dekat oversea pun ada.. haha... 

P/S: ya allah bila la nak reda jerebu ni... makin lama makin tebal.. nak keluar pun kena pakai mask.. info terkini 

Kol 11.00 dah cecah 314...  :( ok saya umumkan mulai esok kolej cuti sehingga jerebu pulih.. ekk.. mudah-mudahan cepat la hujan...bia jerebu kat sini reda.. cuaca macam ni ..kesihatan pun jadi tak menentu... ni pun dah mula bersin2 je.. 



➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Vector a.k.a kartun for my lovely cousin..


Sarah buat vector.. vector ke tu..?? hah.. apa kata awak tengok sendiri dan komen ok..


klik untuk tumbesaran gambar.. haha..

kalau tengok macam tak berapa nak samakan
hehe.. jadi muka kartun dah.. haha.. cuba bagi komen sikit..mana tau boleh perbaiki apa yang tak ok ^_^

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

First Anime ..



Hasil dari photoshop... ngah cuba bermain dengan tone warna.. tapi tak menjadi sangat. ^_^


➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

First day at the class...


ok..ok.. i'm speaking ok.. but my english is very bad.. ekk....see?? it sem 3 english I do not even ok again .. It was asked who playfully learn (apakah.. ) haha.. ok buat malu je kan.. bahasa inggeris yang tersangat-sangat la terabur.. kalau terabur je tak pe la.. ni tak pandai terus.. huh... ada tip tak..ada tips tak?? nak minta boleh.. payah la kalau tak pandai cakap bahasa omputih ni.. erm..erm(geleng kepala) 

ok back to the point.. today i'm so tired.. coz.. the class until 6.30... ok.. (uh.. tak nak speaking.. kalau sarah speaking pun bukan awak paham bahasa sarah.. hehe.. )

ok first class untuk sem 3 ni kelas pembangunan multimedia.. ok.. kelas ni sarah suka.. sebab apa..?? sebabnya belajar berkenaan multimedia lah.. i like that...dah abis diploma ni kalau ada rezeki sarah nak apply kerja multimedia web designer.. nak tau kerjanya macam mana..?? moh tengok sini.. TEKAN SINI 
ok dah tengok..?? menarikkan... 

first day kat kelas dah ada asignment.. itu semestinya la kan.. haaaa.. 

P/S: balik nanti nak kena study BI la.. tak boleh jadi ni.. kalau tak pandai BI macam mana nak kerja nanti.. orang tanya dalam BI kita terngaga je.. sememangnya BI itu tersangatlah penting ok...

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Design Jadual Sem 3


hello..hello.. hah.. esok dah start kuliah untuk semester 3 ni.. so semalam sarah ngah bosankan... jadi sarah buat la jadual nak letak kat dalam laptop ni.. nanti senang bukak laptop je nak tengok jadual.. kenapa tak print.. erm..erm.. sarah rasa membazir je print kena guna ink yang banyak sebab jadual yang sarah buat warna-warni da.. nak tengok?? jom tengok kat bawah ni..

Klik untuk tumbesaran

Pada sarah la..jadual kali ni nak cakap padat...tak la padat sangat.. tapi subjeknya semua panjang2.. terutama sekali subjek pembangunan multimedia. ish..ish... bape jam tu.. tapi sarah suka.. hehe..

ok tu je la.... nak pergi kemas barang nak balik bandar penawar sat gi.. sok dah start kuliah.. dan blog ni.. terpaksa la cuti buat beberapa hari mungkin.. bye...bye.. doakan sarah berjaya untuk sem ni dan mendatang..  ^_^


➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Cuti sekolah sudah sampai kemuncaknya..


Selamat kembali ke sekolah ye adik-adik semua.. cuti sekolah dah pun sampai ke penghujungnya , hari ni hari sabtu dah .. dan esok last day cuti sekolah.. auw..tersangat-sangat la cepat waktu berputar.. mesti ada yang cakap macam ni..

Dialog 1 : ish.. kenapalah cepat sangat cuti ni.. tak puas lagi nak jalan-jalan..(tak puas nk cuti)
Dialog 2 : Alamak.. tinggal esok je cuti.. macam mana ni homework tak siap lagi.. abis la..abis la..
Dialog 3 : Malas la nak sekolah esok, homework tak siap mesti kena rotan... aduhh.. (ponteng da)
Dialog 4 : yeahh.. tak sabarnya nak masuk sekolah semula,, rindu dah ngan kawan-kawan banyak benda   yang nak kongsikan dengan kawan2.

Hah.. tu la antara dialog yang mungkin sering digunakan oleh pelajar.. betul ke tak??? mesti ada punya yang cakap macam tu... homework tak siap.. last minit baru buat.. sarah pun pernah macam tu.. tapi time zaman pakai baju putih je.. hehe.. sekarang sarah dah masuk kolej so dah tak buat macam tu dah.. homework comfirm siap da... dah matang katakan... ^_^ .. 

Untuk adik-adik yang bersekolah tu belajar rajin-rajin ok jangan tahu nak main je.. dan jangan lah syok sangat nak bercinta tu.. cinta monyet ni bukannya kekal sangat.. kalau yang kekal tu alhamdulillah la.. yang penting korang ada prinsip sendiri.. kalau nak bercinta sekali pun pelajaran jangan lupakan.. jangan sampai meroyan akhirnya... 

P/S : tu je la untuk entry kali ini.. apa yang sarah nak katakan.. PELAJARAN TERSANGAT2lah PENTING.. kalau kita tetapkan niat kita untuk perkara yang baik mudah-mudah dipermudahkan segala urusan.. ingat zaman persekolahan sememang kenangan yang tersangat yang terindah.. mungkin adik-adik  yang masih bersekolah ni tak rasa lagi tapi bila dah habis nanti mesti akan terasa.. betul tak akak-akak dan abang-abang semua.. hehe.. 

notakaki: mungkin ramai yang tak suka pakai baju putih kain biru/ baju putih kain hitam tu kan,..so belajar la betul2.. nanti boleh masuk universiti / kolej.. 

Adik-adik jangan jadi macam ni ok.. :)


Datang sekolah dengan semangat yang baru.. disertakan dengan doa..macam kat gambar atas ni



➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Semester 3 kembali tiba....


hai.. selamat malam.. tak sangka dah nak abis dah cuti sem yang agak lama ni.. 2 bulan ok.. 2 bulan..puas dah cuti... haha.. kawan-kawan sarah ramai yang kerja kot time cuti ni.. sarah?? ermm..ermm.. biasa la dok rumah je...hee~.. bosan?? memang la bosan tak tau nak buat apa so sarah abiskan masa cuti ni dengan melukis doodle.. berkraf.. dapat juga la duit dengan berkraf tu...  ^_^

ok.. kembali kepada tajuk asal.. yaa.. tak lama lagi sarah dah semester 3.. selamat tinggal semester 2.. bermulanya semester 3 ni sarah nak study betul-betul.. kenapa sem 2 dulu tak betul ke?? bukannya tak betul tapi nak tingkatkan lagi .. nak cuba kekalkan anugerah dekan ni.. kalau boleh nak dapatkan 4.00 plat sem 3 nanti... insyaallah .. 

kalau kita usaha pasti boleh berjayakan..

INSTEDT im coming.. 

P/S: budak naik skola nanti kita pun naik.. isnin tu dah mula kuliah.. terpaksa la tinggalkan blog ni lagi.. huhu.. sedih..sedih.. tak pe kalau ada masa nanti sarah story morry sikit pasal apa yang berlaku time sem 3 nanti.. hah.. tak tau la kan.. kalau rajin la.. hee~ smile always.. 

notakaki: rasa macam nak buat entry about macam mana nak berjaya dalam pelajaran.. haha.. nanti la lau rajin.. hehe.. (bila penyakit M menguasai diri :P )

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Samsung Digital Camera Giveaway by Nabeel Fikree

Ada segmen hebat dari Nabeel Fikree ni.. mohh la kita join ramai2...



Korang tau ke Nabeel Fikree sekarang tengah mencari pemenang untuk Samsung Camera Digital Giveaway dia tu? Kalau korang tak tau, haaa mari sini saya kasi tau. Sebelum tu, saya nak bagitau korang syarat nak join giveaway ni pun senang je.


Giveaway ni dibuat sebagai tanda terima kasih kepada pembaca blog nabeelstories katanye. Saya malas nak cakap panjang lagi, terus je bagi korang baca syaratnya :

  1. Follow blog NabeelStories.com
  2. Buat satu entri bertajuk Samsung Digital Camera Giveaway by Nabeel Fikree
  3. Sila copy code yang telah disediakan dan paste pada ruangan HTML entry
  4. Tinggalkan link penyertaan pada ENTRY INI sahaja

Macam mana? Senang je kan? Saya join ni pun sekadar ingin mencuba nasib. Manalah tau kot2 terpilih dapat jugak posing depan kamera baru hari2. Hehee..





TARIKH TAMAT PENYERTAAN : 20 Jun 2013






➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥