info
fb
About Me
Home
Kalau anda baik hati klik la iklan ni



Luahan Hati


Dikala ku kesepian.. blog ni la yang menjadi peneman..
terkadang setiap malam aku memikirkannya..
memikirkan apa salah ku padanya.. 
aku sedar diri aku tidak la sebaik mana.. aku tidak lah sehebat mana..
mungkin kah ini karma?? 
maybe...
aku inginkan seseorang yang dapat menjagaku.. yang dapat membimbingku..
dulu.. aku pikir dia lah orangnya.. tapi tak seperti yang di sangkakan.. dia bukan seperti yang ku sangkakan..
jika benar dia sayangkan aku dia mesti tak akan tinggalkan aku walaubagaimana keadaan sekalipun..perasaan memang sukar untuk di tafsirkan.. terkadang aku terpikir.. kenapa ini semua perlu berlaku... tapi kenyataannya ini adalah ujian.. mungkin bukan dia.. mungkin orang lain.. aku redha dengan ketentuannya.. jika dia milikku dia akan kembali kepadaku.. jika dia bukan milikku ketemukanlah dia dengan jodohnya dan aku dengan jodohku.. aku terima segala ketentuan takdir.. sebab aku dah penat.. penat nak mencari.. penat pabila hati ini disakiti.. aku terima dia seadanya.. aku tak pandang harta, rupa atau sebagainya..tapi aku pandang hatinya.. aku inginkan kasih sayangnya... aku inginkan bimbingannya.. sebab kasih sayang tidak boleh ditukar ganti seperti kita mencari harta.. mencari pakaian untuk keperluan kita.. 
Untuk yang ada pasangan tu jaga lah pasangan anda sebaik-baiknya.. semoga kekal until to jannah.. amin.. ^_^

P/S: luahan ini hanya mengikut apa yg terbuka dihati sarah.. if ada yang salah harap di maafkan.. 
Saya hanya manusia biasa yang mempunyai kelemahan.. :)

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Pelajar dan asignment..


Hai semua.. ermm.. sarah rasa bad mood sangat.. tension...!!.. sarah rasa nak mengadu ngan someone.. tapi sarah tak tau nak ngadu ngan sape.. lau dulu.. sarah leh la ngadu ngan bf sarah... tapi sekarang dah tak dah.. sunyi... sedih.. sepi... semua bercampur aduk.. dengan tension nya wat asignment.. nak menangis rasa nya.. ya allah.. kuatkanlah hambumu ini.. permudahkanlah segala urusanku ya allah.. serius sarah cakap.. sarah rasa sunyi.. walaupun orang tengok sarah happy je.. tapi hati sarah menanggung kesedihan.. hanya di blog ni je tempat sarah mengadu.. yes.. orang boleh baca semua yang tertulis dalam blog ni.. tapi sarah tak kesah sebab sarah rasa puas dapat luahkan kat orang.. walaupun awak..awak..semua tak bagi response.. tak bagi pendapat kat sarah.. 

Asignment pun semakin hari semakin banyak.. final pun dah tak lama dah .. ujian pun dah mula.. itu lah lumrah jadi seorang pelajar..tak lari dari asignment...tak lari dari ujian.. tak lari dari kuiz.. asignment di ibaratkan keperluan penting untuk menjadi seorang pelajar yang bejaya.. kan..kan.. :) tapi lau banyak sangat asignment leh tension juga.. hari-hari kena berfikir.. dengan kelasnya non stop.. omg.. hanya allah je tau perasaanku ini.. bila dah siap semuanya lega rasanya.. tapi hidup ini juga perlukan teman.. teman yang dapat memberi bimbingan kepada kita.. teman yang dapat menghilangkan penat diri kita.. teman yang dapat menceriakan hidup kita.. ermmm..

i'm so lonely.. i need someone in my life.. i need someone for support me .. i need u.. u..u..and u.. my friend...my lovely.. 

P/S: hatikuhanyamampumenangis..tiadasiapapunyangtaudikalakukesedihandikalakukesepiandikalakukesakitan.. +_+




➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Salam Maulidur rasul


Salam maulidur rasul..
dikesempatan ini sarah nak update blog ni.. blog yang dah lama sarah tinggalkan.. huhu.
Agak-agak la kan masih ada ke yang sudi nak membaca blog sarah ni..ye la bukannya best pun..kuang..kuang..kuang.. ok la..*angin apa la tiba-tiba je sarah update blog ni* Sebenarnya hari ni sarah cuti sampai hari isnin je.. selasa dah mula kuliah semula.. jadi sarah cuba la luang-luangkan masa untuk blog sarah ni.. dapat la blogwalking walaupun sekejap je.. ye la tak boleh lama-lama.. asignment banyak lagi yang nak kena siapkan... so redha je la.. lumrah pelajarkan..tak lari dengan kerja/tugasan/homework/yang sewaktu dengan nya.. hehe.. 


➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Bila Hati Berbicara



Biar Gambar yang menceritakan segala-galanya.. :)


➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Setia Hujung Nyawa: Mak! adik nak kawin!!


Hai semua.. SELAMAT TAHUN BARU.. !!
ni first entry sarah untuk 2013 ni.. ingat nak update masa 1hari bulan hari tu tapi tak sempat..tak ada masa..tambah-tambah lagi line broadband at sana tak mengizinkan sarah update.. huhu.. 
So How About 2013?? apa azam korang?? azam sarah ..ermm.. apa ek,tak ada kot..hehe.. ok la azam sarah untuk tahun ni nak berubah jadi seorang yang matang.. umur dah meningkat tahun depan dah pangkal 2 dah.. huhu.. tahun ni dah 19 tahun tapi perangai macam budak-budak lagikan padahal dah boleh kawin dah.. hehe..cakap pasal kahwin.. 

Tadi sarah tengok cerita Setia Hujung Nyawa yang main at tv 3 tu(sarah baru je tgk sbb at asrama x de tv) auw.. so sweet tau tak.. untung la lau dapat husband macam tu kan.. mesti semua orang nak macam tu.. hehe.. tapi first tu dia tak kenal pasangan masing2 sampai masa akad nikah tu baru jumpa.. tpi perangai diorang tu yang wat sarah suka.. comel je.. :) 

MAK! adik nak kahwin juga!!!.. :D *sape nak kawen ngn sarah... haha.. gurau je.. belum tiba masanya untuk kawen sekarang ni.. ^_^ .. pakwe pun tak de.. haha.. *Sape la yang nak ngan sarah ni kan.. dah la tak kacak,comot lak tu.. hee~ Buat masa sekarang ni tak terpikir la nak couple2 ni.. ada yang ajak couple tapi sarah tak nak.. alasan sarah tak ready lagi ok.. TAK READY.. lagi satu..TAKUT DIKECEWAKAN.. lagi satu lagi.. TAK NAK NANGIS PADA YANG TAK PASTI.. lagi..lagi dan lagi.. TAK JUMPA NGAN SOULMATE YANG SESUAI>> Future Husband.. tak jumpa lagi pemilik tulang rusuk ku.. :) 
Apa la yang sarah melalutkan panjang2 ni kan..huhu.. LAYANKAN AJE.. 

awak semua nak tengok tak pakwe kite..
ada kat bawah ni.
comelkan.. haha.. perasan suda.. 
muka dia tu yang comel.. suka tengok dia ni berlakon.. ^_^

ok sampai sini je entry sarah untuk hari ni.. assalamualaikum..

P/S: alhamdulillah my sis dah selamat melahirkan anak.. dapat baby boy lagi.. :) 

NOTA KAKI: tahun ni tersangat-sangat la seronok.. dapat berkenalan ngan orang korea.. :) awok..awok  ada.. x de kan.. *student korea belajar at kolej sarah then hari tu study foundation english satu kelas dengan diorang.. first time dok ngan orang korea.. gambarnya sarah tak amik ada at phone kawan sarah.. huhu..


➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥