info
fb
About Me
Home
Kalau anda baik hati klik la iklan ni



Perlawanan JDT VS PAHANG ditangguhkan!!!


huhhhh... punya la semangat tengok bola ari ni.. tup..tup... ditangguhkan akhirnya.. 
Apa-apa pun JOHOR tetap dihatiku... 
LUASKAN KUASAMU JOHOR!!!


P/S: comfirm esok masuk paper muka surat depan sekali pasal kekecohan dekat stadium pahang tadi... siapa yang tengok tv tau la apa yang jadi... huhu...

Nota kaki: penyokong di setiap negeri dah makin ramai...tak macam dulu... sekarang mereka semua dah mula menyokong pasukan negeri masing2, so tak heran la kalau stadium pun boleh penuh.. apa yang perlu dibuat...luaskan lah stadium tu... supaya tak ada lagi kes2 macam ni.. dekat trek(betul ke tak ejanya ni) pun ramai penyokong yang duduk.. huhu... masalah2... 


➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Segmen : Jom Buat Doodle



Hai Semua.. tengok banner yang comel lote kat atas tu.. JOM BUAT DOODLE hah... jom la buat doodle...ok sarah pun newbie lagi dalam membuat doodle ni... tak berapa nak pandai.. tapi boleh la belajar sikit2 tok buat doodle.. ermm.. dan kat bawah ni doodle yang sarah buat.. 

(yang ni doodle pertama dalam seumur hidup sarah.. tak pernah buat doodle pun sebelum ni)

(doodle yg ni dah upgrade sikit.. hehe... nama dia arisya..)
siap nama gitu.. hehe

P/S: hope doodle sarah diterima... ^_^ ... ops..ops.. sebelum terlupa.. kepada kawan2 yang nak join juga segmen ni klik banner kat ataaaassssss sekali ok.. thank.. :)



➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Yeahh dapat Blogger card ahli running man

hah!!.. nampakkan tajuk entry tu.. tempoh hari sarah ada join segmen ni -> Saya nak Blogger Card Running Man | Song Ji Hyo
dan sarah dapat blogger card song ji hyo. nak tgk?? ada kat bawah ni

P/S: thank miss huda .. :)


➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Saya nak Blogger Card Running Man | Song Ji Hyo




Sape peminat running man jom join..
klik banner kat atas.. 



➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Segmen Saya Blogger Awesome by Mohd Zuhri


Join Segmen lagi..tak de kerja lain dah sarah ni asyik join segmen , GA , contest je taunya kan.. buat entry ntah berapa kerat je..hehe.. 
ok Perhatian..! Perhatian..! sarah nak ajak korang join segmen ni..
moh la kita join ramai2.. kita support rakan2 blogger kita...
Kalah menang tu kebelakangan yang penting kita dapat tambah kenalankan.. 

(KLIK BANNER LAU AWOK NAK JOIN)



➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Lama dah tak berkraf

Hai semua.. 
Dah lama dah sarah tak post entry about felt kraf sarah, dulu sebelum sambung belajar sarah rajin menjahit dan berkraf.. 
ENTRY PENDEK JE KALI NI

ANTARA ENTRY SARAH

(tapi dekat fb la..)

➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Luaskan Kuasamu Johor!!!

LUASKAN KUASAMU JOHOR!!
yeaahh!!..jap lagi nak tengok bola.. johor VS kelantan.. First time kot sarah update pasal bola ni.. ehh.. first time ke.. ntah la.. sebenarnya sarah tak minat sangat bola ni..hehe.. tapi ayah sarah minat bola, tu yang terikut tu.. (sarah sokong JOHOR je...dan.. MALAYSIA) jom layan ultras JOHOR dari Boys Of Straits..
ehh..jap..jap...
sarah nak nyanyi jap boleh..
one..two..three..

LUASKAN KUASAMU JOHOR!!
Ayuh Wira
Ooo Ooo Ooo Ooo
Ayuh bangkit wira wira semua
Bangkit demi johor yang tercinta
Ayuh mara terus mara
Ayuh wira Johor terus mara

BERSAMA JOHOR
Johoooor ku bersamamu
Ooo Johor
Johor Johor Johoor
Johooooor ku bersama mu
Ooo Johor
Ayuh Johor
Johor Johor Johoooor
(ulang)



P/S: Kalah menang JOHOR tetap dihati sebab saya anak jati JOHOR.. hidup johor...
nota: Bukan main ramai lagi orang dekat stadium larkin... 


➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

Menang Topup dan Review Blog Bersama SEGMEN ERAZ FADLI




ERAZ FADLI mengajak semua blogger untuk join Menang Topup dan Review Blog Bersama SEGMEN ERAZ FADLI.. Segmen yang sangat simple dan insyaallah akan memberi manfaat kepada semua.. Segmen ini bermula pukul 2.30 Petang pada hari Isnin - 20 Mei 2013 hingga pukul 2.30 Petang Rabu 22 Mei 2013.. 2 Hari!



DUA blogger yang bertuah akan mendapat Top-Up RM 5.. Pemilihan melalui Mr. Random.org.. Manakala SEORANG blogger akan direview blognya juga pemilihan melalui Mr. Random.org..

    Syarat : -
    1. Follow blog Eraz, dan like Page E'raz Fadli.. 
    2. Buat tajuk entri Menang Topup dan Review Blog Bersama SEGMEN ERAZ FADLI..
    3. Copy coding code yang telah disediakan di SINI dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish entri..
    4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen ini..
    # Senang.. Idea cara yang simple dan mudah ini dikreditkan kepada blogger MiaLiana..




    ➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

    One Woman Can Beauty Contest - Mary Kay



    (klik banner lau nak join ^_^)
    21 May 2013 jam 12.00 tengahari


    As-Salam

    Attention ! Attention ! Attention !
    Attention to beautiful blogger ! 




    Sempena ulangtahun yang ke-50 Mary Kay, pihak Mary Kay telah menganjurkan contest yang bertajuk "One Women Can" Beauty Contest untuk wanita-wanita kat Malaysia ni..


    So blogger perempuan boleh join contest ini.

    Cungkilkan bakat dan kebolehan anda dengan menyertai "One Women Can" Beauty Contest ini !

    Macam mana nak join?


    Rebut peluang anda memenangi 1 x Mini Targeted Action Body Lotion and Mini Hand Cream in mesh bag & 1 x Nourishine Plus Lip Gloss bila anda membuat entry tentang contest ni.




    atau


    Anda kena buat 1 post berkenaan hebahan tentang "One Women Can" Beauty Contest ini,



    - 10 post yang kreatif dan terbaik akan memenangi Produk Mary Kat bernilai RM1000

    - 2 blog post yang terbaik dan kreatif akan dipilih untuk memenangi percutian ke Hong Kong

    (3hari 2malam) bersama pemenang-pemenang akhir acara ini.



    atau



    Anda boleh mengikuti make over percuma bersama perunding kecantikan yang dilantik di setiap negeri yang terpilih dan menyertai peraduan kecantikan dan rebut peluang menjadi wajah Mary Kay

    di Hong Kong !!



    p/s : Rugi tak join ! Cubalah.. Rezeki




    ➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

    Simple Giveaway by Lollyshoppe


    (klik banner ni untuk join)
    GA tamat : 1 JuN... (ada masa lagi nak join)

    HADIAH UTAMA | 1 PEMENANG
    Pemilihan pemenang berdasarkan Top Referral
    Korang kena rajin promote GA ni baru boleh menang :)

    1 x Handmade Keychain by Lollyshoppe
    1 x Review Blog by Huda
    1 x Ruang Iklan Percuma Sebulan by Huda

    HADIAH 1, 2 & 3 | 3 PEMENANG
    Pemilihan pemenang berdasarkan Random.org

    1 x Voucher Shopping RM2 by Lollyshoppe
    1 x Review Blog by Huda

    HADIAH SAGUHATI | SEMUA PESERTA
    Kalau korang nak dapat hadiah saguhati sila la join :)

    1 x Voucher Shopping RM2 by Lollyshoppe


    Notakaki: good luck all.. ^_^

    ➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

    May Giveaway By Amer Corner

    Malam yang sepi...pi..pi..pak mat jual topi..pi..pi.. 
    topinya koyak..yak...yak.. pak mat jual tempoyak..yak..yak..yuck.. sarah tak suka tempoyak la pak mat.. haha.. APAKAH!!!

    Kembali ke kisah nyata lagi benar, tadi AMER CORNER invite sarah untuk Giveaway dia yang sedang berlangsung sekarang ni, ok..ok.. now..now..now..sarah isytiharkan yang sarah menyertai Giveaway anda...
    sarah serahkkan kepada doodle sarah..sebelum tu nak tepek banner ni dulu..


    (klik banner lau nak join... tak nak???.. lau tak nak.. nakkan juga la.. hehe)

    (klik gambar untuk tumbesaran *kalau tak nmpak @ tak paham.. :) )

    P/S: ok done... selesai juga tugas malam ni.. 
    COP..COP..ada lagi nak cakap.. GA ni Sampai 8 June 2013(12midnight)

    ➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

    CHANTIQUE DE MATA : BEAUTY CONTEST


    Hai semua, entry bergambar untuk contest ni.. ngah rajin ni..jom tengok apa yang miss doodle sarah nak cakap..


    P/S: ok ..kalau awak2 nak join, klik banner kat atas sekali tu ok... tinggal hari ni je.. esok last. huhu.. good luck semua..

    ➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

    Debaran Sudah Menjadi Sebuah Senyuman..

    Alhamdulillah , tadi tepat jam 5 petang sarah cek result sarah.. dan...dan... alhamdulillah.. pointer sarah naik.. , bersyukur sangat-sangat.. hope sarah dapat kekalkan pointer untuk sem depan dan seterusnya...
    (ni lah result sarah..klik la gambar tu kalau nak tengok.. :) )

    dan...dan..alhamdulillah sekali lagi sebab sarah tersenarai dalam pelajar yang mendapat AKE(anugerah ketua eksekutif)..

     insyaallah sem depan sarah cuba buat lebih baik dari sekarang..baru sem 2.. ^_^



    tengok tu muka budak happy dapat result..hehe




    ➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

    Debaran menanti keputusan..


    holla.. hari ni sarah rasa berdebar-debar banyak, sampai tidur pun tak berapa nak lena, mandi pun tak basah, makan pun tak lalu dah ni (ok tang mandi dengan makan tu jangan percaya tipu je... hehe)..

    Apa yang membuatkan sarah berdebar-debar sangat ni kan.. ermm..ermm.. dengar-dengar la result final exam sem2 sarah dah nak kuar.. jam 5 petang nanti, tu yang rasa takut, gementar semua la, macam nak ambik result SPM dulu.. haha.. 

    Apa-apa pun hope result sarah ok.. NAK DEKAN... NAK DEKAN.. huh.. sem 1 dulu cuma dapat 3.30 je.. sikit je lagi (hepsss.. tak sikit sebenarnya.banyak lagi nak dapatkan DEKAN tu..dapat cukup2 makan je sem lepas.. hope sem ni ada peningkatan la.. )



    ➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

    Contest Precious Prince and Princess


    Entry kali ni ringkas dan pendek.. malas nak taip panjang2, berbalik ke tajuk.. jom kita tengok contest ni jangan lupa join tau.. CoNTEST NI SAMPAI 25 MAY je.. 

    (uit klik banner ni lau korang nak join ea..)

    JOM TENGOK HADIAH-HADIAHNYA:
    One : Tribal Shirt for Boy. Tribal Shawl for Girl.
    Two : Superman Shirt for Boy. Superman Long Necklace for Girl. 
    Three: Top-Up RM 10 for celcom/maxis/digi user only. 
    Saguhati 3 orang : Top-Up RM5 for celcom/maxis/digi user only.

    Ok.. serba sedikit tentang blog sarah :

    blog sarah ni more kepada personal blog kot... hehe.. tak tau la, sarah buat entry pun ikut apa yang sarah rasa dan pikirkan.. ^_^


    ➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

    Mega GiveAway By Adam Faiz


     Join GA lagi dan lagi.. hehe.. jom tengok syarat GA yang ini pulak..


    SYARAT-SYARAT PENYERTAAN:
    1.Follow blog penganjur
    2.Buat entri yang bertajuk "Mega GiveAway By Adam Faiz"
    3.Copy,banner kat atas tu,dan backlinkan ke entri ini
    4.Tinggalkan Link penyertaan korang kat kotak komen  di  entri ini SAHAJA
    4.Wajib FOLLOW ,LIKE,KLIK sponsor. 

    P/S: good luck semua.. lau nak join klik banner kat atas tu ok..

    nota kaki:: sarah dah follow blog, like page sponsor..cuma twitter je sarah tak dapat nak follow, sebab sarah tak ada akaun twitter.. :)


    ➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

    Special Giveaway from SABAH


    happy wednesday semua.. hari ni sarah nak habiskan masa untuk join GA,Segmen ,contest dan apa-apa je la.. ^_^ kali ni sarah nak join Special Giveaway from SABAH 

    Syaratnya pun mudah sahaja, kalau nak tau apa syaratnya sila klik banner kat atas tu.. ok.. 

    happy birthday !!.. 
    sarah buat cupcake tu khas untuk awak.. hehe.. selamat menikmati.. 



    P/S: saya tag semua orang yang baca entry ni.. kita tengok siapa yang kena.. :D



    ➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

    Baju baru untuk my baby phone..


    hai semua
    hah.. hari sabtu lepas sarah ada beli baju(phone case) baru untuk baby phone sarah.. 
    nak tengok??? nak tengok?? jeng..jeng..jeng..


    ni la baju barunye..hehe... pinky..pinky.. i like pink.. :D

    my baby phone pun happy dapat baju baru yang sama warna ngan dia..

    ^_^




    ➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥

    Simple Giveaway By Nina dan Hani


    |
    |
    |
    |
    V

    Assalamualaikum , Alhamdulillah akhirnya terlaksana juga nak adakan Giveaway yang simple tetapi hadiah yang lumayan . Semoga GA ini berjalan dengan lancar dan semua dijemput untuk join . GA kali ini 2 blogger berkolabrasi bersama . Diyana Hani dan Mazelina Zaini .
    Syarat-syarat :
    1. Follow Blog Mazelina , Diyana Hani  &  Sponsor (diperiksa)
    2. Buat Entry bertajuk Simple Giveaway By Nina dan Hani
    3. Copy coding entry yang telah disediakan dan pastekan di ruangan HTML & publish
    4. Like -->
    5. Letakkan URL Entry GA di ruangan komen Diyana Hani sahaja*
    6. Like page INI dan like INI jugak!

    credit: Kak Mia Liana


    Hadiah yang bakal dimenangi ialah :





    1. 3 Top Referral daripada blog MAZELINA & 3 Top Referral dari blog Diyana Hani - TSHIRT Running Man
    2. Seorang Pemenang bertuah dengan blog yang Cantik , Kemas , Menarik akan memenangi 1 Blouse Tribal & 1 Button
    3. 24 Orang Pemenang Cabutan Bertuah akan memenangi Tshirt Running Man
    4. Hadiah Saguhati kepada 4 orang blogger 

    Jumlah hadiah : 34 Hadiah ^^

    Syarat yang senang kan ? Jom Promote dan menjadi Top Referral . Hadiah tentu akan menjadi milik anda !

    Pastekan URL GA hanya di entry Diyana Hani !



    ➳♥ terima kasih daun keladi,ade mase baca lagi k..and jangan lupa like..=♥